Příliš důvěřivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10960
6.1.21 16:33
@Svistice píše:
Nemyslím si, že v dnešní době je ekzém, nějaký fyzický handicap, brýle, špatná mluva (pokud nepřetrvává do věku 10+) nějaký spouštěč šikany. Vím o opravdu obězních, kulhajících, s okluzorem či brýlemi, zrzavých, dysfatických či výrazně si šlapajících na jazyk dětech ve věku 5-8 let a nikdo je kvůli tomu neostrakizuje. Naopak jsou v kolektivu i nadprůměrně oblíbené. Jako samozřejmě záleží i trochu na sociální bublině a pedagogickém vedení ve školce a škole.
Tyhle „jinakosti“ jsou jen zástupný důvod. To dítě je „neoblíbené“ z jiného důvodu. Ten kolektiv to možná v dětském věku ani neumí pojmenovat, je to takové to „neco na něm je divné“ jak popisovala @Sany80sMě asi do teď na lidech negativně zaujme/vadí taková ta sociální nezralost, hulvátství, agrese a výrazná nevzdělanost.

Perfektně napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 16:34

@Trojlístek psala jsem, že otec to neřeší - pokud ne, tak se omlouvám, ale neodeslalo se mi to, blbne mi připojení. Nepovažuje to za problém a věci ohledně dětí si řeším sama.
Já nikam nechodím. Postupně jsem z toho vyrostla a už jsem relativně normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.21 16:34
@Trojlístek píše:
A tohle psycholožka ví? I to o tobě?

Samozřemě. Řešili jsme rodinnou anamnézu. Řešili jsme projevy ve školce.

• Citovat
  • Upravit
10960
6.1.21 16:47
@Anonymní píše:
Samozřemě. Řešili jsme rodinnou anamnézu. Řešili jsme projevy ve školce.

Tím pádem nechápu, co tě u takové psycholožky drží. Klidně tam můžete mít i nějakou genetickou zátěž z tvé strany, otec nevím. No, nevyrostla, sama jsi psala že to v tobě něco nechalo. Nějakou stopu neduverivosti. Nechci si tady hrát na psycholožku, ale ta diáda matka dítě je strašně důležité. On v sobě nese tvé geny a ty máš stále problém, který odrazis nevědomky do syna, už to tady i někdo psal, klidně tou přehnanou péčí, či i jiným faktorem. A to, že má exem psychosomatického rázu sama pripouštíš. Opravdu se na mě nezlob, ale dávno jste měli oba sedět u psychologa a tvůj manžel by si měl uvědomit, že je otec, tudíž se ho týkají i tyhle záležitosti. V případech kdy se s dítětem popřípadě dospělým resi psychické zdraví, musí (měla by) rodina semknout, ne že tam bude někdo, koho to nezajímá. To taky o lecčems vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 17:00

@Trojlístek nechalo to ve mě to, že si veškeré informace z neprověřeného zdroje ověřím. To neberu jako problém.
Manžela to zajímá, ale nechává řešení na mně. Synovi se věnuje. Jen tohle vše řeším já, protože je v práci v jiném městě a já objíždím lékaře, řeším školku a další.
My byli už u několika psycholožek. Ve 3 a ve 4 letech u jedné. Pak v 5 letech u druhé a v 6 letech u třetí a všechny se vyjádřily, že není důvod, cokoliv řešit. :nevim: Nejsem odborník.
Ta druhá dokonce tvrdila, že je emočně na tom lépe než vrstevníci, že je nadprůměrně nadaný a byla proti odkladu.
Třetí přišla s tou emoční nevyzrálostí. Ono se to zhoršilo tím, že byl na jaře hodně doma a vypadl z kolektivu.

• Citovat
  • Upravit
42000
6.1.21 17:16
@Anonymní píše:
@Svistice on troubovity není. Zastávám názor, že lhát se nemá. Ale tohle jsou prostě informace, kdy ta holka z něj úmyslně dělá deb…, aby byla zajímavá. Např. teď jsme řešili, že chce být rybář, což nejde, dokud nebude umět číst, ale ona měla rybářsky listek už ve 3 letech, protože četla. Nečetla. Nečte ani teď. Ona to zapomněla, protože už nechce a naučí se to zase ve škole.
Taky ví, že draci nejsou, ale ten kamarád byl v jižní Americe a tam našli poslední draky, ale už ho zabili, protože jim škodil.
A mohla bych pokračovat do nekonečna.

Bratr měl rybářský lístek určitě už ve školce. Je to teda více než 40 let. Táta ho všechno naučil, on jim to tam odrecitoval. Zkuste se poptat. Jinak k důvěřivosti, prostě ho nechte se přesvědčit - třeba i dotazem před maminkou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
6.1.21 17:28
@Anonymní píše:
@Trojlístek nechalo to ve mě to, že si veškeré informace z neprověřeného zdroje ověřím. To neberu jako problém.
Manžela to zajímá, ale nechává řešení na mně. Synovi se věnuje. Jen tohle vše řeším já, protože je v práci v jiném městě a já objíždím lékaře, řeším školku a další.
My byli už u několika psycholožek. Ve 3 a ve 4 letech u jedné. Pak v 5 letech u druhé a v 6 letech u třetí a všechny se vyjádřily, že není důvod, cokoliv řešit. :nevim: Nejsem odborník.
Ta druhá dokonce tvrdila, že je emočně na tom lépe než vrstevníci, že je nadprůměrně nadaný a byla proti odkladu.
Třetí přišla s tou emoční nevyzrálostí. Ono se to zhoršilo tím, že byl na jaře hodně doma a vypadl z kolektivu.

Trvám si na tom, co jsem napsala, stále. Asi tě seznámím s nepříjemnou realitou, ale hledat dobrého psychologa, je hledat jako dobrého kadeřníka, hledáš tak dlouho, až najdeš. Zatím jsi nenapsala zda i tento konkrétní úkaz jsi řešila s odborníkem. Psychologie člověka je dynamická, má svůj vývoj, každé období života řeší nějakou fázi vývoje. Je jedno, kdy a v kolika letech jste tam byli, to ty nechceš pořád pochopit. Před tím problém nebyl, tak teď ale může být, jako mně je to ve finále jedno. Tebe to nervuje. Ty bys měla být urputná, na mně vůbec nezáleží. Mně jak něco vadí, tak jsem jak osina v zadku. A tady mi vadí tvůj přístup. Tady teď prosaď svou nedůvěru vůči tomu, že je vše ok. Ono to může odeznít, ale tady se přimlouvám v zájmu toho kluka, on opravdu může mít potíže. V tomto věku a brzy do školy, to bych byla tak velmi obezřetná. Navíc dobrý psycholog ti řekne, jak na takové děti a jak třeba na tu holčičku s bonbóny na zuby a kluka s drakem. A jak sama se sebou aby tys mohla sebejistě vystupovat a kluk ti věřil. Ta spojitost ty, tvůj problém a syn tam je, ať se ti to líbí, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.1.21 17:33

Ja nevim holky, nechtelo se mi to cist cele a cetla jsem jen zacatek, ale vlastne vubec nerozumim, proc posilat dite k psychologovi, protoze nejaka holcicka je patologicka lharka? Vsak on s tou informaci vzdy jen prijde. Rekla bych Jana je ulhana, vubec se s ni nebav a jinak reagovala vysvetlovanim.
Ale abych hnala dite k psychologovi, protoze ma fantazii (jako pardon, ale v dobe pohadek je to bezne, my jsme se segrou cekaly dopis z Bradavic :lol: ) a jeste uplne nevi, co je na svete mozne a co si asi kamarad vymysli, to mi prijde moc…Potrebuje se naucit realitu zivota.
Trpelivost, zachovat chladnou hlavu a vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
6.1.21 17:41

@Galitea Problém je, že on si to nenechá vysvětlit, věří stále té holčičce a mamka je špatná, neumí to, nerozumí tomu. I tak bych to ale zatím nechala být.

• Citovat
  • Upravit
10960
6.1.21 17:42
@Galitea píše:
Ja nevim holky, nechtelo se mi to cist cele a cetla jsem jen zacatek, ale vlastne vubec nerozumim, proc posilat dite k psychologovi, protoze nejaka holcicka je patologicka lharka? Vsak on s tou informaci vzdy jen prijde. Rekla bych Jana je ulhana, vubec se s ni nebav a jinak reagovala vysvetlovanim.
Ale abych hnala dite k psychologovi, protoze ma fantazii (jako pardon, ale v dobe pohadek je to bezne, my jsme se segrou cekaly dopis z Bradavic :lol: ) a jeste uplne nevi, co je na svete mozne a co si asi kamarad vymysli, to mi prijde moc…Potrebuje se naucit realitu zivota.
Trpelivost, zachovat chladnou hlavu a vysvetlit.

Protože on věří i ve školce kde komu cokoliv, jsem pochopila. Jako ta holka je taky případ pro léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.1.21 17:43
@Altavista píše:
@Galitea Problém je, že on si to nenechá vysvětlit, věří stále té holčičce a mamka je špatná, neumí to, nerozumí tomu. I tak bych to ale zatím nechala být.

Diskuze se jmenuje úplně špatně. Dítě nemá problém s přílišnou důvěrou, ale naopak problém s nedůvěrou vůči svému nejbližšímu, tedy k mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.1.21 17:48

@Altavista @Trojlístek @hanka.br. Aha, dekuju, je mi to podstatne jasnejsi.
Pamatuju, ze mne maminka rikavala, kdyz jsem ji nechtela verit realitu “Prosimte, takovou blbost hlavne nikde nerikej.” a zatvarila se, ze jsem se zblaznila. To zabralo na me. Bylo mi jasne, ze si nedela legraci a ze bych mohla byt za trubku. Ale kazde dite je v tomto jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
6.1.21 17:49

Jinak tedy nevím v jaké sociální bublině se to nacházím, ale tyhle pouťové vypravěče neměla starší dcera ani ve školce ani ve škole. Mladší ze školky spíš řeší hnusný oběd, než co komu uvěřila a je to tedy zaručeně pravda. Ale věřím, určitě to existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.1.21 17:51
@Trojlístek píše:
Jinak tedy nevím v jaké sociální bublině se to nacházím, ale tyhle pouťové vypravěče neměla starší dcera ani ve školce ani ve škole. Mladší ze školky spíš řeší hnusný oběd, než co komu uvěřila a je to tedy zaručeně pravda. Ale věřím, určitě to existuje.

To byvaji obcas ve skolkach takovi duleziti jedinci, kteri hrozne radi lzou a tak strasne prevedcive si vymysli (a kolikrat je to jen jedno dite), ze ty deti fakt pak nevi, ktera bije. Vim, ze nas bylo ve skolce vic, co jsme tem dvema detem verily a resily jsme, jak je to mozne a tak. :lol: Ale ja na to vzpominam s usmevem, co jsme kolikrat byli schopni zbastit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.1.21 17:58

Mimochodem jeste ze zivota - segra a sestrenka, obe starsi, mi dlouhodobe vykladaly, jak je v lese za rohem vstup do tajne rise, ale mne se neukaze, protoze jsem jeste mala. Rozloucily se, odesly, nechaly me tam par minut, :lol: mezitim se domluvily na pribehu a az se vratily, vypravely to tak barvite, ze jsem tem potvoram taky verila. Doma jsem mamce brecela, ze chci jit tak nekdy s nima :D Chudince ji me bylo tak lito, pamatuju si, jak mi vysvetlovala, ze lzou a obe dostaly poradne vynadano :D Tim chci rict, ze ona to je bezna soucast detstvi. Zvlast z mladsich deti nebo tech, ktere rady naslouchaji, si delaji legraci. Ale opravdu me to dozivotne nepoznamenalo a nic mi neni. Doted jim ale rikam, ze me tim fakt stvaly a ze to bylo vuci me krute :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová