Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Trojlístek psycholožka nic neshledala. Normální dítě, odpovídá věku. Emočně nezralý, odpovídá 1-2 roky mladšímu dítěti. Inteligenčně spíš lehce nad průměrem.
Odklad má kvůli špatné výslovnosti a vysoké nemocnosti. V PPP jsme sice byli, ale jen mezi dveřmi, kdy mu dali odklad, že ho chci…
No a co ti řekla na tenhle jev? Který teď konkrétně řešíš? Odklad skrz vysokou nemocnost? Proč? Dyť děcka, navíc skolkove bývají věčně na hromadě. Posilují imunitu. Takže chodíte i na Logopedii?
@Anonymní píše:
Nemáme řešit, že z toho vyroste.
někdo z ní nevyroste nikdy, když vidím na co dospělí lidé kolikrát skočí, nestačím se divit. Čapni Janičku, dotáhni jí k vám domů a at ti zopakuje ty lži které hustí klukovi do hlavy. Pokud bude lhát i tobě, řekni, že jestli okamžitě nebude říkat pravdu vyřídím si to s jejími rodiči. A taky bych to udělala. Samozřejmě tak, aby to kluk viděl.
@Trojlístek píše:
No a co ti řekla na tenhle jev? Který teď konkrétně řešíš? Odklad skrz vysokou nemocnost? Proč? Dyť děcka, navíc skolkove bývají věčně na hromadě. Posilují imunitu. Takže chodíte i na Logopedii?
Na to mi neřekla nic. Prý to je v pohodě
Ale byli jsme tam v době, kdy to nebylo tak markantní, jako to je teď.
Ano, odklad skrz vysokou nemocnost. Doporučeno od doktorky, školky i z imunologie. A tím, že hůř mluví a je to kluk a má horší držení tužky, tak to nebudeme řešit.
Na logopedii chodíme.
@Anonymní píše:
Mám otázku na všechny, kdo se s tím setkali. Syn je velice důvěřivý, když mu někdo něco řekne, bere to jako pravdu a bohužel já jsem pak v jeho očích ta špatná, protože když to říkal „Pepík“, bude to pravda.
Kamarádka mu nalhala, že si hraním her na mobilu vydělává opravdové peníze a já jsem špatná, že to neumím a tvrdím, že to nejde. Taky má ta holčička řidičák a běžně vozí celou rodinu.
Ze školky přinesl, že má jeden kluk draka. Další pojede příští týden honit Yettiho.
Vím, že to jsou běžné dětské povídačky, ale on vše bere hrozně vážně a všemu věří. Chce to i po nás, ale prostě to není možné.
Kdy to vaše děti přešlo a jak jste s tím bojovali?
Přiznám, že se i bojím, aby z toho neměl pak problémy ve škole, že se mu děti budou smát.
Mně trvalo minimálně první třídu, než jsem pochopila vtipy a ironii. Myslím, že mám nějakou drobnou pas. Dítěti bych vysvětlovala…
@Anonymní píše:
No dobře, ale taky ti určitě řekla, že pokud se něco nějak změní, tak řešit, poradit se. Bych tedy klidná nebyla, mít dítě emočně 1az2 roky zpět, tudíž má reálně 4? Nebo 5? Se pak tedy nediv, že dělá co dělá.
@boball píše:
někdo z ní nevyroste nikdy, když vidím na co dospělí lidé kolikrát skočí, nestačím se divit. Čapni Janičku, dotáhni jí k vám domů a at ti zopakuje ty lži které hustí klukovi do hlavy. Pokud bude lhát i tobě, řekni, že jestli okamžitě nebude říkat pravdu vyřídím si to s jejími rodiči. A taky bych to udělala. Samozřejmě tak, aby to kluk viděl.
No tím by klukovi teda pomohla. Akorát z něj udělá blbečka a ze sebe bláznivou hysterku.
@Anonymní píše:
A dala i nějaký časový rámec? Jako já nejsem psycholožka, ale aby nebyl pozadu tak nějak konstatně a neuškodilo mu to v kolektivu.
@hanka.br. píše:
No tím by klukovi teda pomohla. Akorát z něj udělá blbečka a ze sebe bláznivou hysterku.
Vidím to jinak, jestli dovolíš.
@Bubla Bůčková píše:
Mně trvalo minimálně první třídu, než jsem pochopila vtipy a ironii. Myslím, že mám nějakou drobnou pas. Dítěti bych vysvětlovala…
To je ale naprosto v pořádku. Ironii dítě začíná chápat kolem 10 roku věku. I takové to přes les nevidíme stromy nemá šanci minimálně do 10 let pochopit, takovou tu abstrakci. To přichází kolem 12 roku věku dítěte i s tou ironií.
@Trojlístek píše:
No dobře, ale taky ti určitě řekla, že pokud se něco nějak změní, tak řešit, poradit se. Bych tedy klidná nebyla, mít dítě emočně 1az2 roky zpět, tudíž má reálně 4? Nebo 5? Se pak tedy nediv, že dělá co dělá.
Řekla mi, že na něm nemám hledat chyby a že není důvod, abychom k ní ještě chodili. A ano, je cca na 5 let.
Já se nedivím, ptala jsem se, kdy z toho děti cca vyrostly.
@Sany80s nedala nic. Prý je ještě v normě a má odklad, takže na tom bude stejně jako spolužáci.
@Anonymní píše: Řekla mi, že na něm nemám hledat chyby a že není důvod, abychom k ní ještě chodili. A ano, je cca na 5 let.
Já se nedivím, ptala jsem se, kdy z toho děti cca vyrostly.@Sany80s nedala nic. Prý je ještě v normě a má odklad, takže na tom bude stejně jako spolužáci.
No jestli se ti to zdá horší, tak zkusit zajít znovu. Nic jiného mě nenapdá.
Já bych byla z toho byla asi trošku nesvá jako ty, člověk má pak strach, aby z takových prkotin nebylo jednou něco horšího, když má ty sklony nechat se takhle oblbnout.
@boball píše:
Chápu tvůj záměr, ale to by musela dovlect k nim domů asi dost děti, aby řekly jak to tedy je. Tady se obávám jeden příklad za všechny stačit nebude, když vidím co ze zakladatelky pomalu leze.
@Trojlístek píše:
To je ale naprosto v pořádku. Ironii dítě začíná chápat kolem 10 roku věku. I takové to přes les nevidíme stromy nemá šanci minimálně do 10 let pochopit, takovou tu abstrakci. To přichází kolem 12 roku věku dítěte i s tou ironií.
No já ti nevím, já byla fakt mimoň
třeba jsem se v druhé třídě přihlásila, že vím, že v reklamě na Milku je býk, protože kráva na sebe nenechá namazat barvu, ale býk ano. Den předtím mi moje mamka řekla vtip, že „jen vůl by se nechal natřít na fialovo“
@Trojlístek za to nic nedá, třeba by alespon trochu prolomila důvěru v jeho kamarádku a pak už by si nechal vysvětlit i jak je to s ostatními. Max by to dopadlo stejně jako se zubařkou.