Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Pears206 ona je o něco starší, možná už chodí do první třídy.
Bydlí jinde, jezdí sem za babičkou.
Neustále mu tvrdí nějaké hamotiny - já můžu jíst jenom čokoládu, protože paní doktorka říkala, že pak budu chytrá. Já v noci nespím, to spí jenom ubožáci. Koupu se jen 2× měsíčně, abych neměla ošklivou kůži. Nečistím si zuby, protože mám samočistící bonbóny…
A kde se tvůj syn setkava s tou ukecanou holčičkou, hrajou si sami někde venku, ty u toho nejsi? Já bych si vycihala nějaký okamžik kdy holka kecá a hned bych ji usmernila, aby věděla, že ne každej ji ty blbiny věří…
@Anonymní píše: Řekla mi, že na něm nemám hledat chyby a že není důvod, abychom k ní ještě chodili. A ano, je cca na 5 let.
Já se nedivím, ptala jsem se, kdy z toho děti cca vyrostly.@Sany80s nedala nic. Prý je ještě v normě a má odklad, takže na tom bude stejně jako spolužáci.
Takže jemu bude 7, ale reálně 5? No, tak to máte do září co dělat až půjde do školy… Hledej jinou psycholožku. Tahle to zřejmě zbagatelizovala na základě toho, cos jí řekla a ty se moc do podrobných informací zrovna nehrneš a skutečně čekáš až to přejde a ono je to horší a sama to vidíš. Jako ano, nemusí to být nic, ale sama cítíš, že je to nervy drásající.
@Alušáček píše:
A kde se tvůj syn setkava s tou ukecanou holčičkou, hrajou si sami někde venku, ty u toho nejsi? Já bych si vycihala nějaký okamžik kdy holka kecá a hned bych ji usmernila, aby věděla, že ne každej ji ty blbiny věří…
Když u toho jsem, tak se holka mírní. Často si hrají u nich, protože má malého brášku a toho nikam nepouští, tak aby mu to nebylo líto.
Ale tady nejde jen o tu holčičku. Nesmysly nosí i ze školky.
@Anonymní píše:
Když u toho jsem, tak se holka mírní. Často si hrají u nich, protože má malého brášku a toho nikam nepouští, tak aby mu to nebylo líto.
Hele jako prinejhorsim proste kluk pujde do prvni tridy a tam mu to ostatni deti nechaj sezrat… a ty mu akorat zpetne muzes pak rict, zes mu to celou dobu rikala, ze ostatni kecaj apd. A pak si treba zacne davat vic pozor co komu veri no.
@Trojlístek píše:
Takže jemu bude 7, ale reálně 5? No, tak to máte do září co dělat až půjde do školy… Hledej jinou psycholožku. Tahle to zřejmě zbagatelizovala na základě toho, cos jí řekla a ty se moc do podrobných informací zrovna nehrneš a skutečně čekáš až to přejde a ono je to horší a sama to vidíš. Jako ano, nemusí to být nic, ale sama cítíš, že je to nervy drásající.
Tak jí jsem samozřejmě toho řekla víc. Řešily jsme vývoj a další věci, co by s tím mohly souviset.
Reálně je podle všech testů v něčem na 10 let a v něčem na 5 let. Třeba obecný přehled má jak páťák.
A ne, nečekám, až to přejde. U psycholožky jsme byli během roku 2× a ta mi řekla, že nechápe, co na něm vidím. Půjde do školy s dětmi na podobné úrovni a postupně dozraje.
@Anonymní píše:
Právě proto si myslím, že jeden příklad za všechny nepomůže. Myslím ta přímá konfrontace. Ta komplikace je skutečně na straně tvého syna. Mně je to ve finále jedno, mé dítě to není, ale něco mi říká, že ty tam nejdeš, že se bojíš, co se dozvíš. Nejsi tak naivní, že to přejde samo.
@Leenvecka píše:
Hele jako prinejhorsim proste kluk pujde do prvni tridy a tam mu to ostatni deti nechaj sezrat… a ty mu akorat zpetne muzes pak rict, zes mu to celou dobu rikala, ze ostatni kecaj apd. A pak si treba zacne davat vic pozor co komu veri no.
To bude tvrdá zkušenost od dětí o rok mladších než je on sám. Ale pokud by to pomohlo a zároveň by se nestal objektem ňoumy a později šikany. Tak proč ne, že.
@Trojlístek píše:
Právě proto si myslím, že jeden příklad za všechny nepomůže. Myslím ta přímá konfrontace. Ta komplikace je skutečně na straně tvého syna. Mně je to ve finále jedno, mé dítě to není, ale něco mi říká, že ty tam nejdeš, že se bojíš, co se dozvíš. Nejsi tak naivní, že to přejde samo.
Kam nejdu? K psycholožce? Psala jsem, že jsme tam loni byli 2×. Druhou kontrolu jsem si sama vynutila a bylo mi řečeno, že psycholožka nikde nevidí problém. Prý řeším zbytečnosti a jsem přepečlivá.
Takže ne, nejsem naivní, abych si myslela, že to přejde samo. Ale psycholožka mi řekla, že to samo přejde a je zbytečné to řešit. ![]()
U psycholožky jsme byli poprvé ve 3 letech - vyloučen PAS, ADHD i další věci. Prý má jen pomalejší vývoj.
A ano, komplikace je na straně mého syna. S tím souhlasím. Souhlasím i se závěrem, že je emočně nevyzrálý.
@Trojlístek píše:
To je ale naprosto v pořádku. Ironii dítě začíná chápat kolem 10 roku věku. I takové to přes les nevidíme stromy nemá šanci minimálně do 10 let pochopit, takovou tu abstrakci. To přichází kolem 12 roku věku dítěte i s tou ironií.
Jsi mi připomněla. mě děti dělali bugr a měli zrovna ten den nějaké hraní na vesmír.
Tak klukovi povídám, že už mi z nich třeští hlava, jestli by si nechtěl hrát na Lajku.
A on mi zcela vážně odpověděl. „Já vím, jak to myslíš. Chceš, abych umřel. Protože lajka už se nevrátila a umřela na oběžné drze na přehřátí.“ ![]()
Jsem se mu prďolkovi musela omluvit a svůj hloupý výrok změnit na to, že si mají jít hrát na toho amerického opičáka.
@Anonymní píše:
Tak jí jsem samozřejmě toho řekla víc. Řešily jsme vývoj a další věci, co by s tím mohly souviset.
Reálně je podle všech testů v něčem na 10 let a v něčem na 5 let. Třeba obecný přehled má jak páťák.
A ne, nečekám, až to přejde. U psycholožky jsme byli během roku 2× a ta mi řekla, že nechápe, co na něm vidím. Půjde do školy s dětmi na podobné úrovni a postupně dozraje.
S vlastní dcerou mám jinou zkušenost, když jsme něco řešili. Během roku 2×? Tak to bych nic nevyřešila. Já tam s ní byla zpočátku klidně 2× do měsíce, až později se návštěvy rozvolnily jednou za měsíc a pak třeba po telefonu. Mně tedy její projevy vadily, proto jsem je řešila a vyřešila. Mimochodem, co otec kluka? Co na to říká?
@Anonymní píše:
Mám otázku na všechny, kdo se s tím setkali. Syn je velice důvěřivý, když mu někdo něco řekne, bere to jako pravdu a bohužel já jsem pak v jeho očích ta špatná, protože když to říkal „Pepík“, bude to pravda.
Kamarádka mu nalhala, že si hraním her na mobilu vydělává opravdové peníze a já jsem špatná, že to neumím a tvrdím, že to nejde. Taky má ta holčička řidičák a běžně vozí celou rodinu.
Ze školky přinesl, že má jeden kluk draka. Další pojede příští týden honit Yettiho.
Vím, že to jsou běžné dětské povídačky, ale on vše bere hrozně vážně a všemu věří. Chce to i po nás, ale prostě to není možné.
Kdy to vaše děti přešlo a jak jste s tím bojovali?
Přiznám, že se i bojím, aby z toho neměl pak problémy ve škole, že se mu děti budou smát.
Ja jsem taky byla takhle duveriva, prichazela jsem domu s tim ze jedna holcicka je tajna princezna, dalsi ma treti oko, ktere ale nikdo nevidi, dalsi ma dalekohled, kterym vidi az na druhou stranu mesta a vsechno pozoruje.
To je presne ta predskolacka faze, to prejde ![]()
@Trojlístek píše:
zároveň by se nestal objektem ňoumy a později šikany. Tak proč ne, že.
Jenže právě toto ti nikdo nezaručí. Já znám jedno dítě, které se stalo objektem šikany kamkoli se hnulo.
Nejsem učitelka a vím od té učitelky, že udělali vše, co šlo, spolužáci mu dali pokoj, což rozhodně není totéž, co znamená býti v kolektivu.
Když jsem to dítě pak potkala nikdo mi nemusel říkat, které to je, přiznávám, že bylo velmi nepříjemné i mně. Já to samozřejmě nedám najevo, ale tyto druhy srážky s realitou jsou někdy takové, že to poznamená.
Příspěvek upraven 06.01.21 v 15:41
@Svistice píše:
Jsi mi připomněla. mě děti dělali bugr a měli zrovna ten den nějaké hraní na vesmír.
Tak klukovi povídám, že už mi z nich třeští hlava, jestli by si nechtěl hrát na Lajku.A on mi zcela vážně odpověděl. „Já vím, jak to myslíš. Chceš, abych umřel. Protože lajka už se nevrátila a umřela na oběžné drze na přehřátí.“
Jsem se mu prďolkovi musela omluvit a svůj hloupý výrok změnit na to, že si mají jít hrát na toho amerického opičáka.
To je přesně ono. Taky na to narážím.
@Trojlístek píše:
S vlastní dcerou mám jinou zkušenost, když jsme něco řešili. Během roku 2×? Tak to bych nic nevyřešila. Já tam s ní byla zpočátku klidně 2× do měsíce, až později se návštěvy rozvolnily jednou za měsíc a pak třeba po telefonu. Mně tedy její projevy vadily, proto jsem je řešila a vyřešila. Mimochodem, co otec kluka? Co na to říká?
Psycholožka ale neshledává problém. Už poprvé mi řekla, že nevidí problém a podruhé jsem ji musela ukecávat. Neřeší. A tím jak je korona, tak to je ještě o stupeň horší.
@Svistice Ne, že bych chtěla tvé děti. Podle toho, co píšeš, jsou na mě asi moc divoké.
Ale musím říct, že minimálně co píšeš o synovi, tak má úžasně vyjímečný způsob myšlení a ymslím si, že ho jednou někde pozitivně uplatní.