Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2978
12.11.23 20:52
@Sylvania 333 píše: ......
Syna jsem dala bývalému beze mě až bylo synovi 2,5 roku. …

To se máš čím chlubit… Buď jsi dítěti vybrala **** otce, co se nedokáže postarat o batole, nebo se chováš jako slípka. Vyber si. :lol: :kytka:

Edit adminem - smazání vulgarismu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.11.23 20:53
@Sylvania 333 píše:
My jsme to tak měli, ale hrazených bylo jen 10 návštěv a za tu dobu se otec se synem, tehdy rok, moc neposunuli, tak jsme potom chodili ještě do mateřského centra do herny, protože to bylo v zimě, ale tam si nás už nikdo extra nevšímal.
Nikdo tohle nemůže nařídit třetí osobě, tohle požadoval otec, nechtěl mě vidět při předávání. A nedopadlo mu to, jen těch 10 návštěv v KC Pestallozzi, nařízené soudem.
Podle psycholožky v KC dojde k narušení vztahu s primární osobou, v tomto případě s matkou, pokud je dítě od ní odtrženo. Samozřejmě to platí v případech, kdy dítě s otcem nikdy nežilo ve společné domácnosti.
Bývalý mě opustil, když byl syn ještě na JIRP. Jsme prakticky stejný případ jako Bára a Bertík, ale s úplně jiným vývojem.
Syna jsem dala bývalému beze mě až bylo synovi 2,5 roku. Taky ho nacpal rodičům. :roll: Superkousci a otcové roku, oba dva. :roll: Ten od Báry v tom evidentně umí líp chodit. :,(

Jste podobny pripad, jako Bara a Bertik? Taky si na nej podala TO za pedofilii, ktere bylo odlozene s tim, ze je ucelove?
Taky si zmarila min.100, nebo 160 soudne narizenych styku s otcem?

To bys tady asi nepsala, takze zrejme z psaneho vidis jen to, co chces, a jeste zjednodusene.

Tady matka od zacatku brani a vymysli, proc to a to nejde. Od zacatku nemela kontakt sabotovat, mela ho podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.11.23 20:54
@Sylvania 333 píše:
V případě Bára, Bertík a taťka, který řešíme, s nimi otec nežil, o odcizení tedy nešlo. Naopak. Musela proběhnout nějaká zvykačka.

Zil s nima. Dalsi, ktera si plete pojmy s dojmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
12.11.23 21:00
@Jahudka82 píše:
Ano, už jsem tu připustila i to, že jsou matky, které se vymlouvají na kde co, aby nemusely dítě pujcit nikomu, ať už otci, nebo třeba jeho matce. A jsi si jistej, že otci tu jde opravdu jen o vztah s dítětem, ne jen o to, aby „vyhrál“ za každou cenu, i zničení psychiky toho dítěte, o které se s matkou přetahuje způsobem, který dítě akorát traumatizuje (na čemž může mít matka podíl, ale ne jen ona)? A myslíš, že se ten silný, hluboký, pevný vztah dá vybudovat tím, že roční dítě, které pořád ještě potřebuje matku jako hlavní pečující osobu, resp. hlavně potřebuje tu jednu primární pečující osobu, na kterou bude navázané, od matky vezmete na celý den, což je pro tak malé dítě věčnost, neví co se děje, proč tam maminka a její prso jako jeho jediná dosavadní jistota najednou není… Tatínek si s ním bez kojení jako uspávacího mechanismu neví rady, takže ho nechá nejspíš uřvat v kočárku nebo postýlce do vyčerpání, v lepším případě zkouší dudlík, láhev, houpat, ale všechno to jsou jen náhražky toho, co to dítě potřebuje doopravdy. Jasně že se v roce či dvou už nemusí kojit co 2-3h, už může jíst skoro vše, ohřát skleničku batoleciho jídla snad zvládne i průměrně inteligentní jedinec, většina dětí si ráda dá nějakou tu křupku, nebo kapsičku, a jsou i situace kdy mámu odvezou do nemocnice a dítě to bez ní musí taky několik dní vydržet s někým jiným z rodiny, i když do té doby nikde na hlídání nebylo, to všechno se dá zvládnout. Ale tady už je to opravdu jen válka kdo s koho. A to je špatně, ať má pravdu jeden nebo druhý.Příspěvek upraven 12.11.23 v 20:52

To neni valka, kdo z koho, to je valka, aby matce nebylo dovoleno vyradit vubec otce ze zivota ditete.
Reci o primarni osobe jsou hezke, kdyby nezpusobovaly prave to, ze bude primarni osobou navzdy, coz je nezadouci.
A neboj, spousta malych deti to dobre zvladne, jen maminkam je lito, ze to zvladnul i nekdo jiny; asi i tvuj pripad.
Pises neco o rocnim diteti;tomuhle uz je 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
12.11.23 21:03
@ondrej190 píše:
To neni valka, kdo z koho, to je valka, aby matce nebylo dovoleno vyradit vubec otce ze zivota ditete.
Reci o primarni osobe jsou hezke, kdyby nezpusobovaly prave to, ze bude primarni osobou navzdy, coz je nezadouci.
A neboj, spousta malych deti to dobre zvladne, jen maminkam je lito, ze to zvladnul i nekdo jiny; asi i tvuj pripad.

Aby toho otec aspoň využil a vztah si k dítěti udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148710
12.11.23 21:04
@KovaJana píše:
To se máš čím chlubit… Buď jsi dítěti vybrala debiIního otce, co se nedokáže postarat o batole, nebo se chováš jako slípka. Vyber si. :lol: :kytka:

Tos jí to nandala, to koukám. Snad sis udělala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4740
12.11.23 22:00

@Zmatka ale to sa tyka deti do 6m a nie 2,5 rocneho dietata. Tam uz to zavana zlozvykom, zavislistou, oralni fixaci ;-) a to to pisem akk matka, co kojila do 20 a 18m, x krat cez den a cca 8× za noc. Odstavenia som sa bala, ale obe hokjy po 2 nociach ako mavnutim carovneho prutku zacali spat celu noc. A co sa tyka inunity - bohuzial obe maju nezralu imunitu, co je dane asi geneticky a moje dlhe kojenie im prd pomohlo. (boli a su velmi casto nemocne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
12.11.23 22:00
@Anna766 píše:

Jako sorry, ale poprvé „půjčit“ dítě otci bez dozoru matky ve 2,5 letech a ještě se tím prakticky chlubit skutečně nepovažuji za normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.11.23 22:01
@ondrej190 píše:
Zil s nima. Dalsi, ktera si plete pojmy s dojmy…

Žil s nimi 5 týdnů, pak se od nich odstěhoval a v Bertíkových 4 měsících se definitivně s Bárou rozešel. Já teda nevím, ale jak může mít 5 týdenní miminko vybudovaný nějaký hlubší vztah s otcem, i kdyby to byl otec roku? Tak nebylo co zpřetrhávat…

Naopak byla kravina hned otci dát dítě 6 h vkuse bez nějakého přechodného období, než si dítě zvykne. 6 h v kuse by dcera v 10 m beze mě nedala ani náhodou, a to s tatínkem bydlíme a je to nadstandardně zapojující se táta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
12.11.23 22:18
@Jahudka82 píše:
A kolik znáš chlapů, který žijou normálně s rodinou a o mimino jsou schopný se postarat celý den, když máma třeba pracuje nebo studuje? Nebo jen tak, aby si odpočinula, když jí třeba není dobře?

Nevim kde zijes, ale ja ze sveho okoli a nasi generace neznam jedineho, ktery by to nedovedl/nesvedl… a nechtel se starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
12.11.23 22:20
@Basha3 píše:
@Zmatka ale to sa tyka deti do 6m a nie 2,5 rocneho dietata. Tam uz to zavana zlozvykom, zavislistou, oralni fixaci ;-) a to to pisem akk matka, co kojila do 20 a 18m, x krat cez den a cca 8× za noc. Odstavenia som sa bala, ale obe hokjy po 2 nociach ako mavnutim carovneho prutku zacali spat celu noc. A co sa tyka inunity - bohuzial obe maju nezralu imunitu, co je dane asi geneticky a moje dlhe kojenie im prd pomohlo. (boli a su velmi casto nemocne)

Ne, to se tykalo deti kojenych dva roky a dele. Pozitivni efekt nasli i u predskolaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
12.11.23 22:23
@KovaJana píše:
To se máš čím chlubit… Buď jsi dítěti vybrala debiIního otce, co se nedokáže postarat o batole, nebo se chováš jako slípka. Vyber si. :lol: :kytka:
:nevim: Nestará se doteď, tak asi za A, no. Doteď funguje jen jako taxikář a syna odveze k rodičům.
Mě už je to fuk, jak to vypadá, všechno odnééés čas. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
12.11.23 22:36
@ondrej190 píše:
Jste podobny pripad, jako Bara a Bertik? Taky si na nej podala TO za pedofilii, ktere bylo odlozene s tim, ze je ucelove?
Taky si zmarila min.100, nebo 160 soudne narizenych styku s otcem?

To bys tady asi nepsala, takze zrejme z psaneho vidis jen to, co chces, a jeste zjednodusene.

Tady matka od zacatku brani a vymysli, proc to a to nejde. Od zacatku nemela kontakt sabotovat, mela ho podporovat.

Já jsem styk taky nepodporovala. :lol: 2× týdně jsem odvezla zpruzené, ospalé roční dítě, po 4-operacích, do krizového centra a sedla si tam do kouta, ono starat se o nedonošence, odstříkávat, chodit po doktorech, soudech, atd. jednoho unaví. Pro mladého to bylo jako návštěva doktora, nadšením nehýřil a na otce se nevrhal. Jak to chceš takovému prckovi vysvětlit. Snažila jsem se, aby to bylo v jinou hodinu, ale nešlo to, otec si vybral. Syn byl v té době zvyklý spát po obědě. Kdyby do toho někdo rýpal, kdo ví jak to dopadne. Faktem je, že jsem to dítě dostatečně na ta pimprdlata s milujícím taťkou nepřipravila. Se přiznám bez mučení, nebyla kapacita, ani fyzická ani psychická.
My jsme od té doby soud neměli. Ani předběžné opatření otec nepodal. Kdo ví, no.
A bývalý, ani jeho rodina nemají vazby na politiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
12.11.23 22:45
@Anna766 píše:

Mě je to jedno, co napsala. Prostě se to tak semlelo. Bývalý mi řekl, že by s námi měl těžký život, když byl syn ještě v inkubátoru. Potom, když jsem byla na roomingu v nemocnici, tak dal bývalý, prostřednictvím svého právníka, návrh k soudu s tím, že chce syna do péče. Tak mi otec sehnal právničku a dopadlo to jak to dopadlo. U soudu řekl, že mě při předávání nechce vidět, proto to krizové centrum.
S útoky jsem počítala. Ale díky. :srdce:

A pro všechny. Milující otec takhle neodejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
12.11.23 22:56
@ondrej190 píše:

Tak teď je pečující osobou ta babička, vztah s matkou narušen, co bude do budoucna, kdo ví.
1. To nebyl názor můj, ale té psycholožky. Podle ní potom mají takové děti problém v dospělosti. Se sebevědomím, navazováním vztahů…
2. Bývalý se nikdy nestal. Už to po těch letech můž u říct.
Chtěl dítě „vyhrát“ pro svou matku.
3.Chtěla jsem pro syna úplnou rodinu. Bohužel.

Já tady podobnost vidím. Oba otcové nakonec dali do péče své matce, i když ten můj má tu možnost jen na pár dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna