Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@mokkk píše:
No nemáme. Dcera je pořád stejná, někde musí poslouchat víc a někde míň, ale její preference se nemění.
tak je otázka, jaké preference se „mění“ u těch dětí ve střídavce
podle mě je to spíš míra „poslušnosti“, učení, zjištění, co si kde můžu dovolit a kde co ne…a to mi řpijde naprosto normální, děti to zkouší, ví, co na kterého rodiče či prarodiče platí atd…
S babi se malá dívá na telenovelu, se mnou na krimi, třeba to považuješ za změnu preferencí? ![]()
@Cullenova píše:
Tak v 10 mesicich uz dite ji i prikrmy. A odstrikat lahvicku mleka na spani, to neni nic hrozneho.
Ne kazde dite. Nektere jsou jeste plne kojene.
@Jahudka82 píše:
Dobře, ale je jediný řešení dítěti sebrat matku a naopak úplně? Už tu byla řeč o asistovaným styku, tak možná jedině tak, pod dohledem. Ale to, že teď ve styku brání zas otec matce, je opět porušování práva dítěte na oba rodiče…
To je zase narku nad matkou, pri rocnim braneni otci bylo spousta pochopeni…
Matka ted nema „styk“, protoze tak soud jeste nerozhodl. Otci nemel styk nekolik mesicu.
Je to blbe vuci diteti, ale muze za to matka sama. A riziko, ze dite unese, nebot to tak uz udelala, a tedy neprosla sebereflexi, tu je. Pri takoveto osobe neni ani riziko, ze by diteti ublizila, zanedbatelne; vzdyt se zjevne nechova normalne.
Da se to interpretovat tak, ze riziko unosu a dalsich veci je vetsi nez rizika ze styskani maleho. Je to krute, a muze za to matka; treba casem pochopi a prizna si, jak okoli ublizila.
@Crystal87 píše:
Mě třeba odstrikavani nešlo. Prostě nešlo. Naštěstí jsem to nikdy nemusela řešit.
@bertoldina píše:
@Jahudka82 Já to třeba neberu jako štěstí a přijde mi, že považovat to za štěstí z toho nežádoucím způsobem dělá něco mimo normu.
Naprosty souhlas. A cim dele se bude “vykrikovat”, ze to neni normalni atp. tak se to naprosto beznym nestane. I kdyz jak uz psala, ja vlastne muze co se nestaraji od miminek a nejsou zenskym oporou nejak neznam nebo naproste minimum. A druha vec je, ze ani to nepovazuji za prekazku alespon asymetricke SP.
@Crystal87 píše:
ale i tak je styk řešitelný, pokud se chce, že? přece není důležitější, než styk s otcem, nutně kojit a pouze kojit každé 3hodiny po dobu kolikati let?
co je pro roční či dvouleté dítě důležitější? ![]()
@Anna766 píše:
Mě třeba odstrikavani nešlo. Prostě nešlo. Naštěstí jsem to nikdy nemusela řešit.
Mne jak kdy ale bylo to k ničemu, protoze moje deti nikdy flasku nevzaly. Potřebovaly ten kontakt. V 10 mesicich je zcela bezne ze i tech prikrmu/pokud uz ji/nesni tolik, a potrebuji se dorazit mlekem. A v 10 mesicich je i tak male, aby bylo tak dlouho od matky
. Pokud zenska neni z tech, co dite hned po par týdnech nacpe do jestli, tak to dite chce jen matku.
6 hodin pro takoveho drobka je moc
@mokkk píše:
Když je tady tolik odborníků na střídavou péči, můžu se na něco zeptat? Tuhle se mi jeden rodič chlubil, jak je to jeho dítě šikovné, že skvěle zvládá střídavou péči, protože se s každým rodičem chová úplně jinak. To tak má být? Přijde mi to divné, chtěla bych spíš, aby dítě bylo samo sebou a chovalo se za všech okolností podle sebe.
Ale ono se to dítě chová podle sebe - tedy tak, jak vyhodnotí pro sebe za nejlepší v daném kontextu. Stejně je to ve škole, mezi kamarády v partě - dítě prostě mění chování podle prostředí. A dělají to i dospělí - zatímco v práci je třeba chlap úžasný, pracovitý, týmový hráč, doma tluče manželku a děti, nebo naopak, je to v práci velký šéf a doma je ušlápnutá puťka. Je to přirozené.
@Keyllah píše:
ale i tak je styk řešitelný, pokud se chce, že? přece není důležitější, než styk s otcem, nutně kojit a pouze kojit každé 3hodiny po dobu kolikati let?co je pro roční či dvouleté dítě důležitější?
Tak kojit 10 mesicniho mi prijde důležité celkem dost
Styk se resit da ale to musi chtit obe strany.Tak male dite moc bez matky nevydrží,
takze to chce rozum a ten zde tedy nerozhodl
@Crystal87 píše:
Tak kojit 10 mesicniho mi prijde důležité celkem dostStyk se resit da ale to musi chtit obe strany.Tak male dite moc bez matky nevydrží,
nerozhodl?
tedy tobě přijde kvůli kojení dvouleťáka neumožnit styk s otcem? ![]()
@Crystal87 píše:
Tak kojit 10 mesicniho mi prijde důležité celkem dostStyk se resit da ale to musi chtit obe strany.Tak male dite moc bez matky nevydrží,
proč by neměl vydržet ročák několik hodin bez matky? ![]()
@Keyllah píše:
nerozhodl?tedy tobě přijde kvůli kojení dvouleťáka neumožnit styk s otcem?
Píše o desetimesicnim přece. Tam bych ještě kojení podpořila. Ve skoro třech letech už je to blbost, to je jasný. I když, kamarádka strašně chtěla přestat kojit od dvou let, už ji to unavovalo, taky už pomalu přemýšlela o návratu do práce, ale ještě dvou a půl lete dítě sabotovalo odstav, rvalo se jí pod triko a bylo mu jako teď Bertíkovi. Ona zkoušela všechny ty kraviny jako zalepit prsa, pomazat palivou mastti, odejít spát do obýváku, všechno marně. Nakonec šla, jak jsem ji poradila, úplně pryč z domu, na prodloužený víkend k matce a po návratu už že mléko není. Dítě to zkouselo ještě, ale mléko už prostě není, nebude.
Takže ne vždy je to proto že snad je matka úchyl a nechce se zbavit závislosti na dítěti, jak je tu často tvrzeno.
@Crystal87 píše:
Mne jak kdy ale bylo to k ničemu, protoze moje deti nikdy flasku nevzaly. Potřebovaly ten kontakt. V 10 mesicich je zcela bezne ze i tech prikrmu/pokud uz ji/nesni tolik, a potrebuji se dorazit mlekem. A v 10 mesicich je i tak male, aby bylo tak dlouho od matky. Pokud zenska neni z tech, co dite hned po par týdnech nacpe do jestli, tak to dite chce jen matku.
6 hodin pro takoveho drobka je moc
Těch šest hodin v kuse 3× v týdnu bylo určeno v době, kdy dítěti bylo víc než rok.
A ne, nezlob se, ale šest hodin v kuse strávit se svým vlastním otcem NENÍ na více než roční dítě nepřiměřený požadavek - a matka měla udělat všechno pro to, aby to dítěti usnadnila (konkrétně především omezit kojení pouze na ráno a večer).
@Crystal87 píše:
Včera jsem tak letmo koukla na IG matky. A připadá mi, že i po narození dítěte dále poměrně aktivně koncertovala a vyučovala. Takže jí někdo dítě hlídá už od miminka a to dítě bez maminky evidentně vydrží. Podle mě vůbec nešlo o to, že by dítě mělo být 6 hodin bez matky, ale že mělo být s otcem.
No já jak ji sledují, tu Báru, mám čím dál víc pocit, že pro Bertíka bude lepší, když bude s otcem nebo prarodiči. Myslím že i u těch prarodičů mu bude líp než s matkou, když už by nebyl s otcem.