Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
447
13.11.23 16:54
@honza273 píše:

Nemáte pravdu. Soud nemá prosazovat práva rodicu. Soud ma postupovat v nejlepsim zajmu ditete. V tomhlempripade rozhodl, ze je v jeho zajmu omezit vliv toxické matky. A rozhodl podle mého názoru spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
13.11.23 17:09
@honza273 píše:
Nemáte pravdu. Soud nemá prosazovat práva rodicu. Soud ma postupovat v nejlepsim zajmu ditete. V tomhlempripade rozhodl, ze je v jeho zajmu omezit vliv toxické matky. A rozhodl podle mého názoru spravne

V zájmu dítěte jsem viděla napáchat tolik nezákonného svinstva a v zájmu dítěte jsem viděla tolik dětského utrpení, že jsem na to opravdu alergická. Ono těch zájmů dítěte je celá řada:

1. zájem dítěte podle matky
  2. zájem dítěte podle otce
  3. zájem dítěte podle pracovnice OSPOD
  4. zájem dítěte podle vedoucí OSPOD
  5. zájem dítěte podle znalců
  6. zájem dítěte podle okresního soudce
  7. zájem dítěte podle krajských soudců
  8. vnímání zájmu dítěte facebookovými skupinami :D

Tak který je ten pravý? A to ještě pomíjím zájem dítěte v pojetí prarodičů apod.
Líbí se mi tahle úvaha:
Co je v zájmu dítěte? Učit se anglicky nebo čínsky? Nebo se raději učit střílet? Obávám se, že všechny tři zájmy dítěte se dají argumentačně obhájit.
A teď se zkus zamyslet, co je v zájmu dítěte v tomto případě?
Nechat toxickou matku pečovat o dítě, tím ji zklidnit a doufat, že postupně umožní rozvoj vztahu dítěte a otce, nebo
vyrvat dítě toxické matce a eskalovat nesmiřitelný spor rodičů, v jehož soukolí si dítě užije extrémní psychickou zátěž celé dětství?
Fakt to není tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.11.23 17:10
@KovaJana píše:
Přesně tyto úvahy se pak obracejí proti dětem. Skutečně není úlohou soudu přidělovat práva, ale chránit práva, tedy postarat se, aby dítě nepřišlo ani o jednoho rodiče, ale nikoliv způsobem, že práva dítěte a jednoho rodiče na rodičovskou výchovu a péči ochrání tím, že značně omezí právo dítěte a druhého rodiče na péči. Pak je již jen krůček ke svévolnému soudnímu rozhodování, kdo je vlastně ten toxický rodič, a k choutkám rodičů tvrdit, že ten druhý je toxický a vůči němu používat třeba i křivá obvinění. Pokud by soudy skutečně chránily pouze práva, a nedaly příležitost zhovadilým rodičům vůbec usilovat o omezení druhého a přesun jeho práv na svou stranu, pak by konfliktů a psychické zátěže dětí značně ubylo.
Pokud bych já rozhodovala, tak bych matce vyměřila tučné pokuty za maření soudního rozhodnutí, ale současně upravila péči mezi oba rodiče rovnoměrně s ohledem na potřebu kojení alespoň 1× denně, tedy u otce by dítě mohlo být např. v každém týdnu 1 den přes den a 2× 2 dny s jedním přespáním, což je 10 dní a 4 noci, u matky 4 dní a 10 nocí, s postupným vyrovnáváním rozsahu denní a noční péče.
Tato rozhodnutí ode zdi ke zdi jsou pro dítě brutálně poškozující, zejména po dlouhém strpění jednání matky.

No vidíš, ale zdejší „matkykojícídélenež18měsíců“ by ti na takové rozvržení řekly, že je to brutální narušení kojení a že kojit 2,5 leté dítě jen jednou denně je ne* sku* teč* né! Přitom je evidentní, že ta matka lže jako když stiskne :-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.11.23 17:12
@KovaJana píše:
V zájmu dítěte jsem viděla napáchat tolik nezákonného svinstva a v zájmu dítěte jsem viděla tolik dětského utrpení, že jsem na to opravdu alergická. Ono těch zájmů dítěte je celá řada:
  1. zájem dítěte podle matky
  2. zájem dítěte podle otce
  3. zájem dítěte podle pracovnice OSPOD
  4. zájem dítěte podle vedoucí OSPOD
  5. zájem dítěte podle znalců
  6. zájem dítěte podle okresního soudce
  7. zájem dítěte podle krajských soudců
  8. vnímání zájmu dítěte facebookovými skupinami :D

Tak který je ten pravý? A to ještě pomíjím zájem dítěte v pojetí prarodičů apod.
Líbí se mi tahle úvaha:
Co je v zájmu dítěte? Učit se anglicky nebo čínsky? Nebo se raději učit střílet? Obávám se, že všechny tři zájmy dítěte se dají argumentačně obhájit.
A teď se zkus zamyslet, co je v zájmu dítěte v tomto případě?
Nechat toxickou matku pečovat o dítě, tím ji zklidnit a doufat, že postupně umožní rozvoj vztahu dítěte a otce, nebo
vyrvat dítě toxické matce a eskalovat nesmiřitelný spor rodičů, v jehož soukolí si dítě užije extrémní psychickou zátěž celé dětství?
Fakt to není tak jednoduché.

To máš naprostou pravdu. Proto je směšné, že početná skupina fanatiček ví raz dva, co měl soud dělat - pochopitelně ve prospěch matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
13.11.23 17:15
@jednoslunicko píše:
To máš naprostou pravdu. Proto je směšné, že početná skupina fanatiček ví raz dva, co měl soud dělat - pochopitelně ve prospěch matky.

A druhá fanatická strana ví, že dítě měli matce bez milosti sebrat. Někdy mívám pocit, že jde o fotbal, kdy se musí fandit jednomu nebo druhému, místo aby se fandilo pěkné a férové hře podle pravidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13206
13.11.23 17:16

Rozpůlit! podle pravítka…na milimetr přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.11.23 17:18
@KovaJana píše:
A druhá fanatická strana ví, že dítě měli matce bez milosti sebrat. Někdy mívám pocit, že jde o fotbal, kdy se musí fandit jednomu nebo druhému, místo aby se fandilo pěkné a férové hře podle pravidel.

Vůbec ne. Pokud to bylo mířeno na mně, tak jediné, co si myslím, že matka je lhářka. A vůbec nezávidím soudu tohle řešit. Plus to, kolik tihle pitomci stojí stát peněz jen proto, že se neumí dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.11.23 17:21
@Parenicka píše:
no už jen to velke 2,5 lete decko pricucle na verejnosti u prsu je divadlo

Včera jsem kojila svoji 2,5 letou dceru na radnici. Už venku nekojím, ale tentokrát si skřípla šíleně ruku do dveří výtahu. Nikomu jsme divadlo nedělali, zalezla jsem si do rohu, kde nikdo nechodí. A víš co? Já jsem třeba pyšná na to, že kojím ještě teď. Náhodou se veřejně pochválím. Je to někdy masakr, přežila jsem spoustu nepohodlí. Ať klidně některým prdne žilka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
13.11.23 17:22
@jednoslunicko píše:
Vůbec ne. Pokud to bylo mířeno na mně, tak jediné, co si myslím, že matka je lhářka. A vůbec nezávidím soudu tohle řešit. Plus to, kolik tihle pitomci stojí stát peněz jen proto, že se neumí dohodnout.

nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.11.23 17:34
@jednoslunicko píše:
To máš naprostou pravdu. Proto je směšné, že početná skupina fanatiček ví raz dva, co měl soud dělat - pochopitelně ve prospěch matky.

No ještě to mohlo dopadnout jako v jiném případě, kde se rodiče za živého boha nemohli dohodnout a dítě poslal soud do Klokánku…
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
13.11.23 17:36
@welovefashion píše:
No ještě to mohlo dopadnout jako v jiném případě, kde se rodiče za živého boha nemohli dohodnout a dítě poslal soud do Klokánku… :zed:

Porad lepsi varianta, nez ze rodic zabije dite a pak sebe. Nebo rovnou vyvrazdi celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148701
13.11.23 17:38
@honza273 píše:
Naše děti nebyly kojené od druhého měsíce a nemyslím, že jsou jakkoli méněcenné proti ostatním. Navázat komfortní vztah s oběma rodiči je důležitější než kojit do patnácti.

A co jako? Mám pokolikáté zopakovat že je blbost v tomto věku v jakém je malý Bertik argumentovat kojením? Už jsem to tu napsala, tak pro tebe ještě jednou - ano, argumentovat kojením ve skoro 3 letech dítěte je nesmysl. Spokojen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
13.11.23 17:47
@Crystal87 píše:
Ale vsak si za to mohl sam, pokud tak moc chtel vztah se svym synem, proc nepřístoupil na podminky pomalu postupně za asistence? To by totiz normalni milující otec udelal… Ne pardon… On by to dítě neopustil a neodesel par mesicu po jeho narození.

co si přečíst ten rozsudek a zjistit, kdo tu asistenci bojkotoval? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.11.23 17:48
@Anna766 píše:
A co jako? Mám pokolikáté zopakovat že je blbost v tomto věku v jakém je malý Bertik argumentovat kojením? Už jsem to tu napsala, tak pro tebe ještě jednou - ano, argumentovat kojením ve skoro 3 letech dítěte je nesmysl. Spokojen?

Tady se pořád zaměňuji dvě věci. Argumentovala kojením v 10m, když soud rozhodl, že bude Bertík na 6 hod. u otce.

Teď přece netvrdí, že nemůže mít otec na šest hodin skoro tříleté dítě, protože musí kojit - já taky strčím dceru klidně na celý den (ještě ne noc) manželovi a jdu si. Teď je problém, že podle soudu ho nemá nárok vidět nikdy. Ale teda je zajímavé, jakto, že je s ním v tom dětském koutku. Že by otec dostal rozum? Bylo by pro Bertíka fajn, kdyby se konečně nějak dokázali domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
13.11.23 17:49
@Crystal87 píše:
Sest hodin je dost, pokud to neni akutka, tak naprosto zbytečné :nevim: moje deti by v roce daly mozna max dve hodiny.Samozřejmě když nekdo dite od narozeni strka po babickach nebo rovnou do jesli, tak to bere jinak :nevim: a zrovna tady kdy bylo dite v roce kojene celkem jeste asi dost a otce neznalo, tak to byla blbost, naparit tolik hodin.

a kdo to dítko hlídal, když matka pracovala? to už mohlo být dítě bez ní, ale ne s otcem? aha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna