Případ Báry a Bertíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22042
13.11.23 10:31
@Hibou píše:
Včera jsem tak letmo koukla na IG matky. A připadá mi, že i po narození dítěte dále poměrně aktivně koncertovala a vyučovala. Takže jí někdo dítě hlídá už od miminka a to dítě bez maminky evidentně vydrží. Podle mě vůbec nešlo o to, že by dítě mělo být 6 hodin bez matky, ale že mělo být s otcem.

Samozřejmě - koncertovala, vyučovala a sice omezeněji, ale bez přerušení se věnovala své profesi.

Rozhodně to nebylo tak, že by dítě nebylo zvyklé být hlídáno, to ani omylem - to je jen jedna z dalších skutečností, o nichž se holt nesmí mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
13.11.23 11:00
@Big boss píše:
No já jak ji sledují, tu Báru, mám čím dál víc pocit, že pro Bertíka bude lepší, když bude s otcem nebo prarodiči. Myslím že i u těch prarodičů mu bude líp než s matkou, když už by nebyl s otcem.

ona je fakt na hlavu to se uz neda, nedivim se ze ji žádný pravnik nechce pomoct

• Citovat
  • Upravit
4789
13.11.23 11:56
@BohunkaP píše:
Samozřejmě - koncertovala, vyučovala a sice omezeněji, ale bez přerušení se věnovala své profesi.Rozhodně to nebylo tak, že by dítě nebylo zvyklé být hlídáno, to ani omylem - to je jen jedna z dalších skutečností, o nichž se holt nesmí mluvit.

Nesmí, protože by to narušilo ten uměle vytvořený dojem, že má dítě nepřetržitě u prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
13.11.23 14:37

@BohunkaP vec názoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
13.11.23 14:40
@Keyllah píše:
nerozhodl? :think: tedy tobě přijde kvůli kojení dvouleťáka neumožnit styk s otcem? :think:

Ale vsak si za to mohl sam, pokud tak moc chtel vztah se svym synem, proc nepřístoupil na podminky pomalu postupně za asistence? To by totiz normalni milující otec udelal… Ne pardon… On by to dítě neopustil a neodesel par mesicu po jeho narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
13.11.23 14:45
@Keyllah píše:
proč by neměl vydržet ročák několik hodin bez matky? 8o

Sest hodin je dost, pokud to neni akutka, tak naprosto zbytečné :nevim: moje deti by v roce daly mozna max dve hodiny. Samozřejmě když nekdo dite od narozeni strka po babickach nebo rovnou do jesli, tak to bere jinak :nevim: a zrovna tady kdy bylo dite v roce kojene celkem jeste asi dost a otce neznalo, tak to byla blbost, naparit tolik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
13.11.23 14:49
@Hibou píše:
Včera jsem tak letmo koukla na IG matky. A připadá mi, že i po narození dítěte dále poměrně aktivně koncertovala a vyučovala. Takže jí někdo dítě hlídá už od miminka a to dítě bez maminky evidentně vydrží. Podle mě vůbec nešlo o to, že by dítě mělo být 6 hodin bez matky, ale že mělo být s otcem.

Tak proc ho od narození nehlidal otec? Asi nemel cas.. Maloktery chlap se plne se vším postará o mimino… Ale dvouletak uz je pohoda co…
Ja nebudu soudim nicméně oba rodice nejsou normalni, odnese to dite. A jeste jestli je do toho zapletená i tchyne… Nechápu proc se nemohli normálně dohodnout, chudak kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
13.11.23 15:00

Tak bara dneska zase koji, v obchodaku v jidelnim koutku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4789
13.11.23 15:21
@Parenicka píše:
Tak bara dneska zase koji, v obchodaku v jidelnim koutku :mrgreen:

A koho kojí? Vždyť nemá přístup, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parenicka
13.11.23 15:23
@jednoslunicko píše:
A koho kojí? Vždyť nemá přístup, ne?

tak asi dneska má, i když ja se mu divim ze se s ni takhle sejde na verejnosti, bych se bala ze mu tam nabehne jeji fanklub :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4789
13.11.23 15:29
@Parenicka píše:
tak asi dneska má, i když ja se mu divim ze se s ni takhle sejde na verejnosti, bych se bala ze mu tam nabehne jeji fanklub :mrgreen:

Tak jsou tam kamery, ochranka a možná se už otec nenechá zaskočit a připravil si taky mobil na natáčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.11.23 15:32
@mokkk píše:
Když je tady tolik odborníků na střídavou péči, můžu se na něco zeptat? Tuhle se mi jeden rodič chlubil, jak je to jeho dítě šikovné, že skvěle zvládá střídavou péči, protože se s každým rodičem chová úplně jinak. To tak má být? Přijde mi to divné, chtěla bych spíš, aby dítě bylo samo sebou a chovalo se za všech okolností podle sebe.

NO a proč lamentujete proti střídavé péči zrovna na téhle diskuzi? V tomhle případě se potvrdilo, že občas je výhradní péče vhodná. Tady soud svěřil dítě do výhradní péče a zbavil přístupu toxické matky. A je to tak v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.11.23 15:35
@ondrej190 píše:
To je zase narku nad matkou, pri rocnim braneni otci bylo spousta pochopeni…
Matka ted nema „styk“, protoze tak soud jeste nerozhodl. Otci nemel styk nekolik mesicu.
Je to blbe vuci diteti, ale muze za to matka sama. A riziko, ze dite unese, nebot to tak uz udelala, a tedy neprosla sebereflexi, tu je. Pri takoveto osobe neni ani riziko, ze by diteti ublizila, zanedbatelne; vzdyt se zjevne nechova normalne.
Da se to interpretovat tak, ze riziko unosu a dalsich veci je vetsi nez rizika ze styskani maleho. Je to krute, a muze za to matka; treba casem pochopi a prizna si, jak okoli ublizila.

Naprostý souhlas. Jak by asi zareagovaly ty šiky mamynek srocených na facebooku kdyby toho syna vzala a skočila do Macechy jako ta jiná bláznivka? Cítily by za to spoluzodpovědnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.11.23 15:36
@Anna766 píše:
Mě třeba odstrikavani nešlo. Prostě nešlo. Naštěstí jsem to nikdy nemusela řešit.

Naše děti nebyly kojené od druhého měsíce a nemyslím, že jsou jakkoli méněcenné proti ostatním. Navázat komfortní vztah s oběma rodiči je důležitější než kojit do patnácti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
13.11.23 15:38
@Crystal87 píše:
Ale vsak si za to mohl sam, pokud tak moc chtel vztah se svym synem, proc nepřístoupil na podminky pomalu postupně za asistence? To by totiz normalni milující otec udelal… Ne pardon… On by to dítě neopustil a neodesel par mesicu po jeho narození.

Nemáte pravdu. Soudně nařízené předávání bojkotovala matka. Přečtěte si výše uvedené scany soudních zpráv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna