Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JTom Rychlost je OK, na kabel mámPC dost daleko. Já tedy nevím, ale na fireloxu to dlouho trvá a pak mám jakýsi microsoft edge a na tom mi zas nejde kampoliv přihlásit. Mě už z toho švihne. S tímto PC si připadám jako totální debil.
Kolik je rychlost a kolik je ping?
Je to stolní PC nebo notebook?
Připoj ho kabelem alespoň na zkoušku, aby se potvrdila nebo vyloučila WiFi.
Máš Firefox aktualizovaný? Minulý týden vydali dvě aktualizece. Zásadní vliv na funkčnost by ale mít neměly. Na zkoušku si múžeš naistalovat jiný prohlížeč, třeba od Seznamu. V praxi fungují všechny stejně.
@JTom Už su z toho PC nešťastná, neskutečně se mi seká, nereaguje na myš, musím x krát kliknout, než se začne něco dít. Když točím kolečkem, stránka se neposouvá, při psaní naskakují písmena opožděně. Mě fakt klepne. Ať kliknu na jakoukoliv stránku, chce to po mě registraci Nortonu, každou chvíli naskakuje aktualizace windous. Koupila jsem si nový PC abych si ušetřila nervy se starým a je mi k hounu.
Z vlastní zkušenosti bych doporučila odinstalovat antivirus, restartovat PC, poté se zkusit připojit a antivirus potom znovu nainstalovat, u některých PC mi antivirový program blokoval připojení k wifi u nových routerů.
Další možnost a dle toho co píšeš je velmi pravděpodobná je špatné nastavení routeru. Některé počítače (modely z USA nebo pro USA) potřebují jiný kanál než je přednastavený v routeru.
Najdi si v nastavení routeru kanálů a zkus změnit, klidně několikrát než najdeš ten správný na kterém ti wifi pojede.
@Big boss Díky, wifi už mám v pohodě, zadávala jsem špatně heslo, ale mám dalších x problémů. Nejraděj bych ten PC vyhodila z okna. Není to můj první, ale tento je fakt děs. Vždy jsem si poradila sama, ale na tento nemám. Sekají se filmy, nereaguje myš, píše se spožděním, nejde překliknout, chjo.
@arada píše:
@Big boss Díky, wifi už mám v pohodě, zadávala jsem špatně heslo, ale mám dalších x problémů. Nejraděj bych ten PC vyhodila z okna. Není to můj první, ale tento je fakt děs. Vždy jsem si poradila sama, ale na tento nemám. Sekají se filmy, nereaguje myš, píše se spožděním, nejde překliknout, chjo.
Zkus počítač aktualiazovat, ještě by mohlo pomoct přeinstalovat windows. Jinak neporadím, taky nejsem odborník.
@Big boss píše:
Zkus počítač aktualiazovat, ještě by mohlo pomoct přeinstalovat windows. Jinak neporadím, taky nejsem odborník.
Jak přeinstalovat? Každou chvíli mi naskakuje aktualizace windows a furt to blbne.
@arada píše:
Jak přeinstalovat? Každou chvíli mi naskakuje aktualizace windows a furt to blbne.
Nejdřív bych zkusila počítač restartovat, poté bych si v historii aktualizací našla která aktualizace blbne, případně jen v těch aktualizacích odklikni AKTUALIZOVAT, počkej až se vše udělá jak má, poté znovu restartuj dle pokynů co ti počítač řekne.
Když se dlouho neaktualizuje tak to může blbnout.
Jestli ani toto nepomůže zkusila bych přeinstalovat ten windows - je to jiná nesouvisející operace než předchozí popis s aktualizacemi.
Jestli se seká i při jiných činnostech, tak to nebude internetem ani prohlížečem.
Je něčím zaneprázdněný. Je potřeba zjistit čím a posoudit, jestli je to činnost žádoucí, či nikoli. Otevři Správce úloh (třeba pomocí Ctrl+Alt+Del), v záložce Procesy klikni na Procesor, aby se úlohy srovnaly podle vytíženosti a napiš, co má tak důležitého na práci, když nic jiného nestíhá nebo lépe dej sem screen okna Správce úloh, ať víme, o čem je řeč.
@JTom píše:
Jestli se seká i při jiných činnostech, tak to nebude internetem ani prohlížečem.
Je něčím zaneprázdněný. Je potřeba zjistit čím a posoudit, jestli je to činnost žádoucí, či nikoli. Otevři Správce úloh (třeba pomocí Ctrl+Alt+Del), v záložce Procesy klikni na Procesor, aby se úlohy srovnaly podle vytíženosti a napiš, co má tak důležitého na práci, když nic jiného nestíhá nebo lépe dej sem screen okna Správce úloh, ať víme, o čem je řeč.
Díky, to už mám vyřešené, zavezla jsem PC k odborníkovi a vše mi udělal. Mám ale další dotaz. Nejde se mi na edge nikam přihlásit, nějak to nechápu. Do fireloxu ano.
Tenhle prohlížeč nepoužívám, takže neporadím. Jen obecně. Nějaká chyba tam byla, tak bych začal přeinstalací. Odinstalovat třeba pomocí Revo Uninstalleru, smazat nepoužívané zápisy v registru CCleanerem a nainstalovat znova.