Přípravná třída vs školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1065
26.10.20 19:51
@vejilka píše:
Takže až v dubnu, při zápisu. Nic dopředu. Bojím se i, aby měla má škola místo v přípravce. Myslela jsem, že se to zařizuje dopředu. Pokud by ho nevzali, tak pak bych musela obvolávat jiné školy, jestli nemají místo že?
Škola musí přijmout spádové děti, do doby než budou vědět kolik dětí se jim hlásí, Ti nemohou říci, zda Ti dítě vezmou. Pokud bude chodit do jejich přípravného ročníku má větší šanci na přijetí než kdyby tam nechodilo. Vy můžete jít na zápis jak do spádové, tak do nespádové školy. Pokud ho pak přijmou do nespádové, tak dáte spádové škole vědět že syn nenastoupí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.10.20 19:52

@luci.no onO @Tojsemja3 Mě jde teď hlavně o to, aby byla vůbec nějaká šance, že se do přípravky dostane. Co tak vím, tak je tam max 15 dětí a teď si moc neumím představit, jak postupovat, pokud nebudou mít místo. Jelikož já bych chtěla, aby už tam rovnou nastoupil do první třídy, se stejnými dětmi. Do první třídy ho dávat nechci, musela bych tedy v krajním případě obvolat jiné školy na přípravku, nebo nechat ve školce. Já myslela, že se to zařizuje dřív, než u zápisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
26.10.20 19:56

@vejilka zarizuje se to u zapisu. Musis mit papir od ppp o doporuceni odkladu (nebo tak neco). Rovnou zazadas o pripravku. Pokud se nedostane, zkusis jinou skolu a nebo zustane ve skolce :nevim: Stejne ale musis na zapis do spadove skoly. Tam musi mit misto vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.10.20 19:58
@luci.no píše:
@vejilka zarizuje se to u zapisu. Musis mit papir od ppp o doporuceni odkladu (nebo tak neco). Rovnou zazadas o pripravku. Pokud se nedostane, zkusis jinou skolu a nebo zustane ve skolce :nevim: Stejne ale musis na zapis do spadove skoly. Tam musi mit misto vzdy.

Takže zkrátka musím na dva zápisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
26.10.20 20:03

@vejilka zakonny zastupce ano, dite nemusi ani na jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.10.20 20:48

Vse ma sve plus nebo minus. To si musis rozhodnout ty sama. Diky taborum znam nekolik deti pripravnych trid. Dle vypraveni rodicu i deti spokojenost. Jednu spatne mluvici slecnu velmi rok v pripravce posunul. Jedno leto to bylo na tabore na tlumoceni a druhe leto uplne jina holcicka.
Sama jsem nechala deti ve skolce. Jednak u nas pripravky nejsou. A vozit denne dite do mesta, to se mi nechtelo. Ale u nas jsou velmi dobre vedeny predskolni tridy, takze nebylo ani treba. Cela skolkova trida spolu prechazi do stejne tridy ve skole. Nemichaji ty tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.10.20 20:58

@Kelsey Děkuji, budu klidně ráda za další zkušenosti. Každopádně rozhodnu se tak, že pokud mi do té školy, kam bych ho chtěla dát nevezmou do přípravky, tak nechám nejspíš ve školce. Samozřejmě je to ještě docela doba a vše se může změnit. Chtěla jsem tak nějak předběžně vědět, jak to chodí. Do první třídy ho ale dávat nechci určitě, protáhnu mu to o rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.10.20 20:59

@vejilka kluk šel do školy teď, bylo mu 6 let a 3 dny.. Odklad musí být položeny a schváleni ppp.. U nás rovnou učitelky ve školce řekly, že by se další rok ve školce nudil, takže asi tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
26.10.20 21:00

Dcera je ve školce, v podstatě znova předškolák, je tam spokojená, ale přípravný ročník není na žádné ZŠ v docházkové vzdálenosti a ani jsem neslyšela nic co by mě přesvědčilo jí tam dát. Ale taky to mohlo být zaujaté hodnocení toho kdo mi to říkal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.10.20 21:12

@bublinek U nás by byl také znova předškolák. Teď je tam šťastný, moc se tam těší, má tam kamarády. Zatím jsem se ani s maminkama kamarádů nespojila, jestli nechají ještě ve školce, nebo do školy. Otázka, zda by se mu tam pořád líbilo i za rok. @martina.se Já si také vyslechnu názor od učitelky, zatím spolupracuje, baví ho to tam a je šikovný. Logopedka ho také chválila, že je soustředěný, spolupracuje, udrží pozornost. Doma s tím mám problém, když se učíme. Ale také říkala, že by mi schválila raději přípravku, než rovnou první třídu. Že mu nic neuteče a naučí se zase nové věci. Přípravku upřednostnila před školkou, že by mi zbytečně zakrněl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.10.20 21:14

@vejilka jasný.. Uvidíš, co na to ppp.. Bez jejich posudku přípravku dát nemůžeš.. Protože na odklad musí být vždy jejich schváleni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.10.20 21:18

Nas nejmladsi mel odklad. Ted je prvnak. Odklad mel svuj duvod. Kdybych ho dala loni, tak by mel fantastickou ucitelku. Moji kamaradku. Ale jemu by se uskodilo, trapil by se ve skole. Potreboval dozrat.
Jemu odklad prospel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
27.10.20 08:51

Mám dvě děti, také srpnové… Oba dostali odklad, o přípravné třídě jsem uvažovala, ale nakonec jsem je nechala ve školce… Děti jsou tam spokojené, těší se tam… Takže nelituji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
27.10.20 09:04
@martina.se píše:
@vejilka jasný.. Uvidíš, co na to ppp.. Bez jejich posudku přípravku dát nemůžeš.. Protože na odklad musí být vždy jejich schváleni :think:

Ještě jsem nezažila, že by PPP odklad nedoporučila. Pokud to rodič chce, tak to doporučí VŽDYCKY.
Někdy třeba pípnou, že by to dítě možná i ve škole zvládlo, ale že když si rodič přeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí