Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Víš, kdyby byl můj partner tak moc opatrný (rozuměj nevěřil našemu vztahu), po šesti letech se ke mně nechtěl nastěhovat a nechtěl si mě vzít, asi bych mu taky jen tak nedávala vyšší obnos peněz. Že není ženatý si jistá jsi?
@Anonymní píše:
@BohunkaP právě tohle jsem čekala, že se sám nabídne, že mu na mě záleží a ono se tak nestalo. Nicméně už to řešit Nebudu a miluji ho samozřejmě pořád
teď nevím, jestli se smát nebo brečet
![]()
@Anonymní píše:
Uznávám, že mi jde především o gesto. Ví že momentálně na tom nejsem úplně finančně nejlíp, ale také ví, že mám nějaké rezervy. Moc dobře ví, že rezervy mám k tomu, kdybych přišla o zaměstnání což mi teď hrozí. Kdybych neměla na jídlo. A hlavně také ví, že jsem musela hodně peněz utratit za opravu auta abych mohla dojíždět do práce a ještě k zakoupení nového kotle. Postěžovala jsem se mu, že se mi teď všechno rozpadá pod rukama a nejsem na tom zrovna nejlíp. Do týdne jsem přišla s tím očkováním a ještě jsem mu řekla, že to je opravdu super, že je toho na mě vážně moc a nevím Jestli to zvládnu zaplatit. A on se mě jen zeptal, zda je to očkování fakt nutné. Řekla jsem, že to ještě proberu s jiným lékařem, ale nejspíš to nutné bude. Od té doby už nic neřekl.
Pročetla jsem diskuzi a z mého pohledu, si neumím představit, že bych příteli ve věku 30+ nabídla, že mu zaplatím očkování. Podle mě by se cítil trapně
. Ani bych neočekávala od něj, že mi to zaplatí. To už spíš, že třeba častěji zaplatí nákup či tak něco. Ale když píšeš, že platí skoro všechno, tak je přece vidět, že se snaží ti pomoci. Fakt by mě nenapadlo, že by partner ode mě takové gesto čekal
. Jestli tobě to přijde jako vyznání lásky na které čekáš, tak mu o to řekni na rovinu. Opravdu bych za tím nehledala to, že ti to nenabídl, protože tě nemá dost rád
. Ty už si mu říkala co ti pověděl ten druhý lékař? Jestli je to opravdu nutné? Chlapi neradi stále dokola mluví o problémech. Často lépe zvládají, žádost o pomoc co konkrétně potřebuješ a problém konstruktivně přímočaře řešit.
@Anonymní píše:
Prvně přeji všem krásný den.Chci se zeptat, zda by vás mrzelo, kdyby jste musela podstoupit celkem drahé očkování (děložního čípku) v pozdějším věku a partner se vám nenabídl, že přispěje i když ví, že na tom nejste zrovna nejlíp? On má úspory hezké. Řekla jsem mu o tom, že je to pro mé zdraví a on na to nic…Řekli by jste si o příspěvek nějak citlivě? Nebo je to blbý? Celkem mě to mrzí, že sám od sebe se nenabídl…Jsme spolu celkem dlouho, ale nežijeme spolu. Dojíždíme k sobě navzájem jednou já a pak on. Nejsme žádní mladíci. Děkuji za reakce a prosím anonym.
Nepřišla by jsi si trapně a tak nějak jako socka? Nikdy bych o tohle nežádala, je to moje tělo a moje investice do zdraví.
Já jsem si na to šetřila z brigád, tehdy jako osmnáctiletá. Pak mi něco přispěla i mamina. Nelituji.
@Anonymní píše:
Prvně přeji všem krásný den.Chci se zeptat, zda by vás mrzelo, kdyby jste musela podstoupit celkem drahé očkování (děložního čípku) v pozdějším věku a partner se vám nenabídl, že přispěje i když ví, že na tom nejste zrovna nejlíp? On má úspory hezké. Řekla jsem mu o tom, že je to pro mé zdraví a on na to nic…Řekli by jste si o příspěvek nějak citlivě? Nebo je to blbý? Celkem mě to mrzí, že sám od sebe se nenabídl…Jsme spolu celkem dlouho, ale nežijeme spolu. Dojíždíme k sobě navzájem jednou já a pak on. Nejsme žádní mladíci. Děkuji za reakce a prosím anonym.
To asi záleží na více úhlech pohledu. Osobně bych po něm nic nežádala, pokud třeba platí výlety, kávičky a jiné radosti života za Vás. Pokud si každý žije svůj život a „trávíte spolu jen čas“ jednou u něho a jednou u Vás, tak taky rozhodně ne.