Přispěl by vám partner?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
1.10.20 13:36
@Anonymní píše:
@mackA159 Myslím to tak, že nemůžu vyhazovat prachy z okna a finanční pomoc by mi pomohla, ale samozřejmě když nebude tak se svět nezboří. Jsem zvyklá na jiný plat než mám teď kvůli covidu, bohužel. Když píšu, že na tom nejsem zrovna nejlíp, neznamená že nemám na žrádlo.

Tak pokud jste opravdu partneři, pak byste měli mít povědomí o příjmech toho druhého. A neměla bys za peníze schovávat to, jestli mu na tobě záleží aj. Když je to o tom, že kdybys měla klasickou výplatu, tak se ho ptát nepůjdeš, a sama to vnímáš jako finanční pomoc. To mně přijde trošku převrácené.

Pokud jde jen o peníze, pak za ním jdi a normálně mu to řekni, že bys potřebovala pomoci půjčkou, abys neměla tak napnutý rozpočet. a nebo se domluv s rodiči, sourozencem třeba, aby ti na chvíli vypůjčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
1.10.20 13:39
@Anonymní píše:
@mackA159 Ano ví o tom a zamyslím se nás tím rozhodně.

Tak v tom případě jak jsem psala, mrzelo by mě to. Kdyby to bylo očkování z rozmaru, „jeee teď mám šanci vyhodit z okna jen tak 12 tis“ tak neřeknu, ale pokud by ti to významně pomohlo, tak je to smutný. Naštěstí si s manželem nemusíme hrát na moje tvoje, takže když jeden nemá, pomůže druhý… Tak by to mělo fungovat v každém vztahu. Nejen v manželství, od toho se všechno odvyji.

• Citovat
  • Upravit
22565
1.10.20 13:45
@jahuhudka píše:
8o považovala bych to za drzost,

Jak to myslíš, drzost od koho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.10.20 13:46
@Anonymní píše:
@mackA159 Ano ví o tom a zamyslím se nás tím rozhodně.

Tak, pak bych mu to na rovinu řekla, že by ti jeho finanční výpomoc bodla a uvidíš. Jestli se chytí na splátky, a nebo řekne, že ti ty peníze dá. Možná je jen natvrdlej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 13:46

@mackA159 Především mi šlo právě o to gesto a mrzí mě to. No nic Jestli budu opravdu muset očkování podstoupit, tak další vakcína bude před Vánocema. Takže mu jen oznámím, že letos budou skromné jen maličkost a nebo neřeknu nic a dostane maličkost.

• Citovat
  • Upravit
22565
1.10.20 13:48
@Anonymní píše:
@zrcadlo Tady nejde ale o zuby nebo tak něco. Je to velmi vážné už jsem po operaci spodku a Doktor na mě tlačí abych se nechala naočkovat. Moc se mi tomu nechtělo věřit, že to působí i pozdějším věku. Hrozí mi rakovina čípku už to tady jednou bylo.

To očkování má smysl před zahájením pohlavního života. Taky jsem po menším zákroku a dvě dr. mi to očkování rozmluvily. Ta tvá chce spíš vydělat než pomoct.
Jinak mi prijde spíš vyčůrané nechat si to, byť z části, proplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
1.10.20 13:52
@Anonymní píše:
@mackA159 Především mi šlo právě o to gesto a mrzí mě to. No nic Jestli budu opravdu muset očkování podstoupit, tak další vakcína bude před Vánocema. Takže mu jen oznámím, že letos budou skromné jen maličkost a nebo neřeknu nic a dostane maličkost.

Zase špatně. Máš sním mluvit narovinu, ne dělat jakože se nic neděje… Nebo chodit oklikou.

• Citovat
  • Upravit
5571
1.10.20 13:55
@Anonymní píše:
@mackA159 Myslím to tak, že nemůžu vyhazovat prachy z okna a finanční pomoc by mi pomohla, ale samozřejmě když nebude tak se svět nezboří. Jsem zvyklá na jiný plat než mám teď kvůli covidu, bohužel. Když píšu, že na tom nejsem zrovna nejlíp, neznamená že nemám na žrádlo.

jestli bereš vyhazování prachů očkování, které by ti pomohlo-? ke zdraví, tak máš zvláštní myšlení. Já si představuji vyhazování prachů třeba koupení norkového kožichu, když nejsem finančně za vodou.
Jinak jak už psaly holky, pobavila bych se s nějakým nezávislým doktorem. Ale to už jsi sama psala, že uděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.10.20 13:57
@Anonymní píše:
'Řekni mu to na rovinu. Hele drahý potřebuju očkování, které není zrovna levné a v současné situaci na něj nemám. Můžeš mně s tím nějak pomoci? A uvidíš, jak zareaguje.

To, že to před sebou pohrneš jako balvan, to fakt nic neřeší. Já takhle musela vyřešit vánoční dárky do kuchyně. Prostě jsem na rovinu oznámila, že nový vysavač opravdu není dárek k vánocům jen pro mě, a že chci i třeba maličkost, ale osobní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
1.10.20 14:00
@mamina2017 píše:
jestli bereš vyhazování prachů očkování, které by ti pomohlo-? ke zdraví, tak máš zvláštní myšlení. Já si představuji vyhazování prachů třeba koupení norkového kožichu, když nejsem finančně za vodou.
Jinak jak už psaly holky, pobavila bych se s nějakým nezávislým doktorem. Ale to už jsi sama psala, že uděláš.

ty při tom čtení toho příspěvku něco hulíš…? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
1.10.20 14:09
@Anonymní píše:
@mackA159 Prosím neřešit můj vztah o tom tato diskuze není. Tak mi to vyhovuje. Znám i manželství, že každý bydlí jinde a jsou spolu spokojený přes 40 let. Každého věc. To samé Život kamionářů..Vidíme se častěji. Nepsala jsem, že nemám peníze ani našetřeno 8o úplně to překrucujete..Jen, že na tom nejsem úplně finančně nejlíp. Každý to má posunuté Jinak. Šlo mi o princip o to gesto hlavně.

tak se znovu ptám -) ty jsi mu sama přispěla na nějaký lékařský zákrok? na léky? možná taky čeká na nějaké gesto, když jinak vše hradí on :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
1.10.20 14:14
@Anonymní píše:
Moc vám všem děkuji za odpovědi! Pořádně to ještě zkonzultuji s jiným lékařem a uvidím. Jinak příteli nic říkat Nebudu, ale rozhodně se nad tím vším zamyslím až bude mít třeba narozky nebo Vánoce. Do teď mi to nedošlo a opravdu jsem na něm nešetřila!Otevřelo mi to oči a určitě budu v tomhle bystřejší 8o

jóóóó táák, ono nejde o to, jestli tě miluje, nebo jestli ti vše platí, ale o to, že ti sám od sebe nenavrhl, že ti zaplatí očkování. A protože to nenavrhl, tak je potřeba ho trochu potrestat a vůbec nejde o to, jaký máte jinak vztah, kdy jinak vše hradí :think: trochu mi to zavání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
1.10.20 14:14
@vulpes píše:
ty při tom čtení toho příspěvku něco hulíš…? 8o

ne, proč? Psala, že nemůže vyhazovat prachy z okna. Tak, jestli považuje očkování za vyhazovaní prachů z okna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
1.10.20 14:23

Anonymní, já ti svým způsobem rozumím. Bylo by to milé gesto. Trochu i s ohledem na to, které partie se očkování týká ;) Nejspíš máš skvělého přítele, kterého to prostě jen nenapadlo. Nic víc bych za tím nehledala. Pokud můžeš a je to opravdu potřeba, uhraď si to sama. Pokud ne, nepřijde mi trapné ve vztahu, tak jak ho popisuješ, poprosit přítele o příspěvek. Rozhodně bych z toho ale nevyvozovala žádné závěry, že je škrt nebo tak něco. Hodně zdraví přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
1.10.20 14:25
@mamina2017 píše:
ne, proč? Psala, že nemůže vyhazovat prachy z okna. Tak, jestli považuje očkování za vyhazovaní prachů z okna..

ale ona tam nepsala nic o tom, že očkování považuje za vyhazování peněz z okna. Proto usuzuji, že jsi pod vlivem nějakého opiátu, když si domýšlíš story navíc, které tam není.

Jen vysvětlím, že obrat „nemám na vyhazování peněz okna“ se používá ve smyslu, že nemá nadbytek peněz a nemůže jimi plýtvat zbytečně. To je celé. Příklad zbytečného plýtvání uveden není, pouze konstatování, že „na žrádlo“ má. Dalo by se tedy usuzovat jen to, že zakladatelka považuje jídlo za základní podřebu, která není plýtváním. Vše ostatní je už čitatelova bujná fantazie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný