Přispěl by vám partner?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16081
2.10.20 11:21
@Anonymní píše:
Nežiju od výplaty k výplatě, ale mám nějaký určitý obnos, který jsem ochotná do dárků dát.

No počkej, a očkování bereš jako dárek, že to bereš ze stejných peněz? Už jsi se objednala nebo poptala u jiných odborníků? Já si opravdu nemyslím, že to očkování mít MUSÍŠ, spíš bych řekla, že ti to riziko sníží o jednotky procent, ale to ti musí říct odborník.
Zamyslela bych se ale nad tím, že člověka 30+ fakt rozhodí výdaj 12tis. Z tohoto pohledu pokud byste z těch 6 let bydleli už 4 roky spolu a společným bydlením jsi ušetřila např. 5tis., tak už jsi měla čtvrt mega doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 11:32
@P4ja píše:
A chápeš to, že je to chlap a to uvažování má prostě jinde?? Ono ženský na to mají trošku jiný radar. Že mu to třeba nedocvaklo hned, že na to nemusíš mít peníze?? Už jsi mu to řekla na rovinu?? To by dlouholetý pevný vztah měl dávno mít, komunikaci na rovivnu. Nebo jen očekáváš gesto??

Uznávám, že mi jde především o gesto. Ví že momentálně na tom nejsem úplně finančně nejlíp, ale také ví, že mám nějaké rezervy. Moc dobře ví, že rezervy mám k tomu, kdybych přišla o zaměstnání což mi teď hrozí. Kdybych neměla na jídlo. A hlavně také ví, že jsem musela hodně peněz utratit za opravu auta abych mohla dojíždět do práce a ještě k zakoupení nového kotle. Postěžovala jsem se mu, že se mi teď všechno rozpadá pod rukama a nejsem na tom zrovna nejlíp. Do týdne jsem přišla s tím očkováním a ještě jsem mu řekla, že to je opravdu super, že je toho na mě vážně moc a nevím Jestli to zvládnu zaplatit. A on se mě jen zeptal, zda je to očkování fakt nutné. Řekla jsem, že to ještě proberu s jiným lékařem, ale nejspíš to nutné bude. Od té doby už nic neřekl.

• Citovat
  • Upravit
10185
2.10.20 11:32
@Keyllah píše:
Takže když tvoje kamarádka u kafča prohodí, že musí k zubaři nechat si opravit zuby, tak jí hned nabídneš, že ji to zacvakáš? 8o to asi ne, že. Ti dva spolu randí a on platí večeře, kafíčka a vše okolo. Přiznám se, že mě by během randění opravdu nenapadlo přispívat chlapovi, se kterým nebydlím a ani nežiju na léky v lékárně či nějaké očkování a nechtěla bych to ani od něj :think: v manželství je to opravdu už o něčem jiném, takže za mě to fakt mícháš dohromady…

Tak asi záleží na tom, jak a v jakém rozpoložení to řekne, pokud z ní vycítím, že má problém, pomoc nabídnu. Zcela samozřejmě. Ne každému na potkání, ale nejbližším lidem ano. Mám pocit, že se tady jen taháme za slovíčka a hlavním účelem téhle diskuse je „dehonestovat“ zakladatelku, ve smyslu jak ji vůbec mohlo něco takového napadnout, rozebírá se tady její finanční situace atd, jiné hrdinky tu píšou, jak by si o něco takového neřekly ani manželovi, další, že by je hanba fackovala… A ve finále jde o naprosto normální přirozenou součást nejbližších mezilidských vztahů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
2.10.20 11:42
@Anonymní píše:
Ano mimochodem, když jsem to řekla před rodinou a rodinou kamarádkou, tak hned se mi nabídla, že kdybych potřebovala, tak mi moc ráda finančně pomůže jak bude moci :srdce: A přesně tohle jsem čekala od přítele. Pak bych mohla uvažovat, zda pomoct nepřijmu s poděkováním a nebo bych si nějak pomoct nechala. Ale přítel se nenabídl vůbec a to jsem nečekala a opravdu mě to nemile překvapilo.

Zajímavý ženský pohled. Něco podobného se mi nedávno stalo. Přítelkyně (žijeme spolu léta) mi řekla, že bude žít trochu skromněji, že měla vydání za zubaře (statisíce). A víš co pro mě to sdělení znamenalo? Že budeme žít trochu skromněji. Nic víc, nic míň. Ani mě nenapadlo jí nabídnout peníze, cítil bych to jako urážku, poukázání na její neschopnost nebo finanční negramotnost. Samozřejmě kdyby jasně řekla, že potřebuje založit, diskuse by proběhla a nějaké řešení se našlo. Možná tvůj přítel přemýšlí podobně, nechce tě urazit, nechce mít za partnerku neschopku, která nemá ani na očkování. A kdo ví, jak jsi mu to vlastně vůbec sdělila, jestli to nějak zaregistroval a vůbec nad tím přemýšlel. Takže poučení: MLUV! Nic si nedomýšlej a řekni mu to!
„Potřebuji peníze na očkování!“ Jak jednoduché, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
2.10.20 12:06
@Anonymní píše:
Ano mimochodem, když jsem to řekla před rodinou a rodinou kamarádkou, tak hned se mi nabídla,že kdybych potřebovala, tak mi moc ráda finančně pomůže jak bude moci :srdce: A přesně tohle jsem čekala od přítele. Pak bych mohla uvažovat, zda pomoct nepřijmu s poděkováním a nebo bych si nějak pomoct nechala. Ale přítel se nenabídl vůbec a to jsem nečekala a opravdu mě to nemile překvapilo.

Ale kamarádce by jsi to hádám splatila, zatímco od přítele by jsi to očekávala jako „dar“. Opět neporovnatelné, nemyslíš? Chlapům tyto věci nedochází, randíte spolu, tak platí večeře, kina, kávičky, ale že by ti měl platit očkování, to ho opravdu nenapadne a jak vidíš a čteš, tak by to nenapadlo vícero z nás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
2.10.20 13:00
@Anonymní píše:
Uznávám, že mi jde především o gesto. Ví že momentálně na tom nejsem úplně finančně nejlíp, ale také ví, že mám nějaké rezervy. Moc dobře ví, že rezervy mám k tomu, kdybych přišla o zaměstnání což mi teď hrozí. Kdybych neměla na jídlo. A hlavně také ví, že jsem musela hodně peněz utratit za opravu auta abych mohla dojíždět do práce a ještě k zakoupení nového kotle. Postěžovala jsem se mu, že se mi teď všechno rozpadá pod rukama a nejsem na tom zrovna nejlíp. Do týdne jsem přišla s tím očkováním a ještě jsem mu řekla, že to je opravdu super, že je toho na mě vážně moc a nevím Jestli to zvládnu zaplatit. A on se mě jen zeptal, zda je to očkování fakt nutné. Řekla jsem, že to ještě proberu s jiným lékařem, ale nejspíš to nutné bude. Od té doby už nic neřekl.

Zakladatelko myslím že tu dál diskutovat je zbytečné. Líbí se mi pohled chlapa, který je tady o pár řádků výše napsán. Zkus na to pohlédnout i z této stránky ;)
A slepicím co tu z tebe tahají soukromé věci mimo téma diskuze, bych už nic nevysvětlovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
2.10.20 13:19
@Anonymní píše:

Tak chlapský pohled je asi takový, že čeká až to probereš s jiným lékařem a pak mu dáš vědět. Aspoň, když si představím manžela, tak by to tak bylo. On na náznaky nefunguje. Tak, pokud zjistíš, že to bude opravdu nutné, pak mu na přímo oznam, že bys potřebovala založit a domluvte se.

A jinak opravdu nemluv v náznacích, ale mluv na rovinu. Pokud se chcete vzít, bydlet spolu, tak tohle je opravdu základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
2.10.20 15:52
@Anonymní píše:

Ne, to očkování není nutné, je to tvůj rozmar, který si navic chceš ještě nechat zaplatit.
Kdyby to bylo tak strašně nutné, jak tvrdíš, už ho dávno máš a nečekáš do vánoc.
Jeho reakce je naprosto v pořádku,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
2.10.20 16:13
@Anonymní píše:

Jinak sama píšeš že brzda vašeho vztahu a stěhování jseš ty, takže si mu dala najevo, že jseš samostatná a soběstačná, tak teď nežebrej. Očkování si zaplať z úspor a až o tu práci přijdeš, tak to řeš. Pořizuj si jen to, na co máš, reálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.20 16:24
@Anonymní píše:
Prvně přeji všem krásný den.Chci se zeptat, zda by vás mrzelo, kdyby jste musela podstoupit celkem drahé očkování (děložního čípku) v pozdějším věku a partner se vám nenabídl, že přispěje i když ví, že na tom nejste zrovna nejlíp? On má úspory hezké. Řekla jsem mu o tom, že je to pro mé zdraví a on na to nic… :? Řekli by jste si o příspěvek nějak citlivě? Nebo je to blbý? Celkem mě to mrzí, že sám od sebe se nenabídl…Jsme spolu celkem dlouho, ale nežijeme spolu. Dojíždíme k sobě navzájem jednou já a pak on. Nejsme žádní mladíci. Děkuji za reakce a prosím anonym.

Prosím čtěte co jsem psala to byla má otázka :lol: Nežebrám to opravdu ne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.20 16:24
  • Citovat
  • Upravit
59358
2.10.20 17:05
@Anonymní píše:
Nežiju od výplaty k výplatě, ale mám nějaký určitý obnos, který jsem ochotná do dárků dát.
opravdu? Ale na to kolik Ti je moc rezervu nemáš když řešíš cenu očkování. Přítel skoro vše za Tebe platí a stejně nemáš ;)
@Anonymní píše:
Ano mimochodem, když jsem to řekla před rodinou a rodinou kamarádkou, tak hned se mi nabídla, že kdybych potřebovala, tak mi moc ráda finančně pomůže jak bude moci :srdce: A přesně tohle jsem čekala od přítele. Pak bych mohla uvažovat, zda pomoct nepřijmu s poděkováním a nebo bych si nějak pomoct nechala. Ale přítel se nenabídl vůbec a to jsem nečekala a opravdu mě to nemile překvapilo.

nebo si řekl že platí kde se dá tak tohle si zaplatíš. Možná ni netuší že se to platí ;) Pokud jen čekáš že mu něco dojde tak to bude zajímavé společné bydleí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
2.10.20 17:46
@Anonymní píše: …A on se mě jen zeptal, zda je to očkování fakt nutné. Řekla jsem, že to ještě proberu s jiným lékařem, ale nejspíš to nutné bude. Od té doby už nic neřekl.

Jako zcela na rovinu, podle mě to vnímá tak (a docela mu rozumím), že „na tahu jsi ty“… tys přece řekla, že to probereš s jiným lékařem… má snad už informaci o tom, jak to probrání dopadlo? Čekat v tuhle chvíli nějaká gesta je podle mě fakt trochu mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
2.10.20 18:06
@Anonymní píše:
Prosím čtěte co jsem psala to byla má otázka :lol: Nežebrám to opravdu ne..

Předbě to očkování podstoupit nemusíš, ale chceš. Dr chce především vydělat kdyby to bylo tak důležité, už davno je hrazeno. Navíc máš uspořeno, takže já furt nechápu, co řešíš. Hlavně furt omýláš, jak on našetřeno má. Prostě to na mě působí tak, že ti jde hlavně o jeho peníze. A nebo se jen neumíš vyjadřovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
2.10.20 18:17

Pěkně trapně bych si připadala.
Je to tvoje zdraví ne jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...