Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Denisa56 píše:
Přesně tak. Takhle by to ve vztahu dvou lidí, kteří by si měli být nejbližší, mělo fungovat. Opravdu si neumím představit, že by mě v tom můj muž nechal vyráchat samotnou. I kdybychom kvůli tomu měli nějaký čas oba dva svorně chroupat včerejší rohlíky, pomohl by mi. Ale on by to ani nebral jako nějakou pomoc, oběť, nebo něco takového, on by to bral jako naprosto samozřejmou věc, která je prostě potřeba. A stejně tak by to bylo i z mé strany, kdyby potřeboval zafinancovat dražší léčbu on. Druhého člověka vždycky nejlíp poznáš v nějaké krizové situaci. Tím tě proti příteli nechci poňoukat, píšeš, že máte skvělý vztah. Jen chci říct, že ti rozumím a chápu tvou rozpolcenost z jeho reakce, či spíše nereakce. Je to prostě divný. Určitě bych si mu na tvém místě o peníze neříkala, bylo by mi to trapné, nicméně to, že on neprojevil byť náznak ochoty nějak pomoci, zvlášť, když finančně pomoci může, by mi rozsvítilo varovnou kontrolku.
No, ale zakladatelka nikde nepsala, že příteli řekla, že je teď momentálně na štíru s penězi, že potřebuje finanční pomoc.
Nedělala bych z toho kovbojku do té doby než bych si byla jistá, že mně přítel pomoci nechce. Oni jsou chlapi v tomhle dost natvrdlí a náznaky fakt nechápou. Manželovi bych taky na rovinu řekla, hele potřebuji očkování, stojí tolik a tolik, jak to uděláme. A počítala bych s tím, že se hned zeptá, jestli to opravdu pomůže, a jestli to mám zjištěné. Pokud ano, tak nebude váhat ani minutu. Ostatně máme to tak nastavené i v případě zubařů atd.
A nebo je tady druhá možnost, že ten vztah opravdu není takový, jako si ho zakladatelka zidealizovala, a chlap si k ní odskočí když potřebuje vyprázdnit pytlikba uvařit a vyprat. Protože upřímně, nedokazat se po 6ti letech vymáčknout, co vlastně potřebuji a čekat na gesto, to mně přijde dost nedospělé.
@Denisa56 ty si furt pleteš pojmy s dojmy. Jejich vztah není na úrovni toho tvého. Nejsou manželé a dokonce spolu ve věku 30+ po 6 letech ani nežijí. Pro mě by tohle byl vztah na úrovni přátel s výhodami bez nároku na cokoliv. S partnerem to mám taky nastavené úplně jinak, ale žijeme spolu a tvoříme rodinu. A ano, my si pomoc nabízíme automaticky a to nejen když jde o zdraví.
@Kockazvysocan píše:
@Denisa56 ty si furt pleteš pojmy s dojmy. Jejich vztah není na úrovni toho tvého. Nejsou manželé a dokonce spolu ve věku 30+ po 6 letech ani nežijí. Pro mě by tohle byl vztah na úrovni přátel s výhodami bez nároku na cokoliv. S partnerem to mám taky nastavené úplně jinak, ale žijeme spolu a tvoříme rodinu. A ano, my si pomoc nabízíme automaticky a to nejen když jde o zdraví.
Tohle tady nechápe víc lidí.
@Kockazvysocan píše:
Asi tak, za mě je to postavené na hlavu. Zakladatelka píše, že se ještě nedokopala ke společnému bydlení. Ale od chlapa automaticky očekává peníze.
@P4ja píše:… a pokud je nedostane, hodlá mu to strhávat ze všech budoucích dárku
Asi tak, za mě je to postavené na hlavu. Zakladatelka píše, že se ještě nedokopala ke společnému bydlení. Ale od chlapa automaticky očekává peníze.
@Keyllah píše: … a pokud je nedostane, hodlá mu to strhávat ze všech budoucích dárkuhodně divnej vztah…
Tak to ale vůbec není. Tím, že bych na tu vakcínu jít Musela, tak to vychází před Vánocema a to znamená, že se vydám z peněz. Tudíž mi zbyde na útratu na dárky jen malá část. Dárky si dáváme i s rodinou. Budu muset omezit rozpočet na dárky pro všechny. Možná to tak vyznělo, že to bude jako naschvál, ale není to tak. Zakladatelka.
@Anonymní píše:
Tak to ale vůbec není. Tím, že bych na tu vakcínu jít Musela, tak to vychází před Vánocema a to znamená, že se vydám z peněz. Tudíž mi zbyde na útratu na dárky jen malá část. Dárky si dáváme i s rodinou. Budu muset omezit rozpočet na dárky pro všechny. Možná to tak vyznělo, že to bude jako naschvál, ale není to tak. Zakladatelka.
ty žiješ od výplaty k výplatě?
Nežádala, jde prvně o mé zdraví..takže investuji sama do sebe..třeba osobně si sama hradim rovnátka, nadstandardní vyšetření na Crohna a podobně.. samozřejmě, že se několikrát nabídl ale já odmítla už jen z toho důvodu, že platil celou dovolenou..Třeba ale IVF a léky k tomu jsou samozřejmě jiná..
@ospalámyš píše:
Tomu nerozumím. U nás je samozřejmost, že se takové záležitosti (nebo vlastně cokoliv) platí ze společných peněz, na větších sumách se domlouváme, aby nechyběly v rozpočtu.
Neznám pojem „říkat si manželovi“, z podstaty věci mi to přijde absurdní, nebo spíš smutný, když si ženská na rodičáku, nebo i jindy musí říct o peníze.
My nemame spolecny ucet (ziju v zahranici, a tady to tak bezne neni, je normalni mit kazdy svuj ucet), oba vydelavame, mame rozdeleno co kdo plati, kdyz jsem byla na materske tak manzel platil vse. Na vetsich polozkach se taky dohodneme, nebo slozime, neco posilame na spolecny sporici ucet. Ale svoje polozky jako zubar nebo kosmetika, to si plati kazdy sam.
@Anonymní píše:
Moc vám všem děkuji za odpovědi! Pořádně to ještě zkonzultuji s jiným lékařem a uvidím. Jinak příteli nic říkat Nebudu, alerozhodně se nad tím vším zamyslím až bude mít třeba narozky nebo Vánoce. Do teď mi to nedošlo a opravdu jsem na něm nešetřila! Otevřelo mi to oči a určitě budu v tomhle bystřejší
vyznělo to přesně tak, jak jsem napsala. Překvapivě o šetření na dárcích pro rodinu ani slovo, jen u přítele, u kterého se nad jejich hodnotou budeš muset zamyslet, tak jistě…
@mamina2017 píše:
ty žiješ od výplaty k výplatě?
Nežiju od výplaty k výplatě, ale mám nějaký určitý obnos, který jsem ochotná do dárků dát.
@Kockazvysocan Nepletu si pojmy s dojmy. Jen prostě zastávám názor, že nejbližší lidé by si měli v případě potřeby pomáhat. Zvlášť, když jde o zdraví. A nemusí se to vztahovat jenom na manželství, nebo když spolu lidi už žijí. Platí to i pro přátele, kamarády, rodinu… nebo vy jste ochotné pomoci jenom tomu, kdo s vámi bydlí? Zakladatelka je v dlouholetém vztahu, sdílejí spolu intimnosti, plánují společný život, to je přece známka vážného vztahu.
@Denisa56 píše:
@Kockazvysocan Nepletu si pojmy s dojmy. Jen prostě zastávám názor, že nejbližší lidé by si měli v případě potřeby pomáhat. Zvlášť, když jde o zdraví. A nemusí se to vztahovat jenom na manželství, nebo když spolu lidi už žijí. Platí to i pro přátele, kamarády, rodinu… nebo vy jste ochotné pomoci jenom tomu, kdo s vámi bydlí? Zakladatelka je v dlouholetém vztahu, sdílejí spolu intimnosti, plánují společný život, to je přece známka vážného vztahu.
Takže když tvoje kamarádka u kafča prohodí, že musí k zubaři nechat si opravit zuby, tak jí hned nabídneš, že ji to zacvakáš?
to asi ne, že. Ti dva spolu randí a on platí večeře, kafíčka a vše okolo. Přiznám se, že mě by během randění opravdu nenapadlo přispívat chlapovi, se kterým nebydlím a ani nežiju na léky v lékárně či nějaké očkování a nechtěla bych to ani od něj
v manželství je to opravdu už o něčem jiném, takže za mě to fakt mícháš dohromady…
@Keyllah píše:
Takže když tvoje kamarádka u kafča prohodí, že musí k zubaři nechat si opravit zuby, tak jí hned nabídneš, že ji to zacvakáš?to asi ne, že. Ti dva spolu randí a on platí večeře, kafíčka a vše okolo. Přiznám se, že mě by během randění opravdu nenapadlo přispívat chlapovi, se kterým nebydlím a ani nežiju na léky v lékárně či nějaké očkování a nechtěla bych to ani od něj
v manželství je to opravdu už o něčem jiném, takže za mě to fakt mícháš dohromady…
Ano mimochodem, když jsem to řekla před rodinou a rodinou kamarádkou, tak hned se mi nabídla, že kdybych potřebovala, tak mi moc ráda finančně pomůže jak bude moci
A přesně tohle jsem čekala od přítele. Pak bych mohla uvažovat, zda pomoct nepřijmu s poděkováním a nebo bych si nějak pomoct nechala. Ale přítel se nenabídl vůbec a to jsem nečekala a opravdu mě to nemile překvapilo.
@Anonymní píše:
Ano mimochodem, když jsem to řekla před rodinou a rodinou kamarádkou, tak hned se mi nabídla, že kdybych potřebovala, tak mi moc ráda finančně pomůže jak bude mociA přesně tohle jsem čekala od přítele. Pak bych mohla uvažovat, zda pomoct nepřijmu s poděkováním a nebo bych si nějak pomoct nechala. Ale přítel se nenabídl vůbec a to jsem nečekala a opravdu mě to nemile překvapilo.
A chápeš to, že je to chlap a to uvažování má prostě jinde?? Ono ženský na to mají trošku jiný radar. Že mu to třeba nedocvaklo hned, že na to nemusíš mít peníze?? Už jsi mu to řekla na rovinu?? To by dlouholetý pevný vztah měl dávno mít, komunikaci na rovivnu. Nebo jen očekáváš gesto??