Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To očkování už ti bude k ničemu, pokud nejsi panna. Já si ho nechala dát v 21 letech, panna už jsem nebyla, nechala jsem se do toho ukecat od mé gynekoložky, a před Vánoci, ve svých 31 letech, jsem si byla nechat odstranit už nádor na čípku. Tak si ty peníze radši zainvestuj do něčeho jiného, pokud mohu radit.
Ne, já bych si teda rozhodně neříkala o příspěvek, nevidím důvod, proč si věci ohledně svého zdraví neplatit sama
Platila jsem si vždy sama i antikoncepci nebo jakékoli jiné léky. A ty na to nemáš? Nebo jsi prostě jen čekala nějaké gesto abys mohla mít pocit, že mu na tvém zdraví záleží?
@Anonymní píše:
Prvně přeji všem krásný den.Chci se zeptat, zda by vás mrzelo, kdyby jste musela podstoupit celkem drahé očkování (děložního čípku) v pozdějším věku a partner se vám nenabídl, že přispěje i když ví, že na tom nejste zrovna nejlíp? On má úspory hezké. Řekla jsem mu o tom, že je to pro mé zdraví a on na to nic…Řekli by jste si o příspěvek nějak citlivě? Nebo je to blbý? Celkem mě to mrzí, že sám od sebe se nenabídl…Jsme spolu celkem dlouho, ale nežijeme spolu. Dojíždíme k sobě navzájem jednou já a pak on. Nejsme žádní mladíci. Děkuji za reakce a prosím anonym.
My spolu žijeme, takže i kdyby to šlo z mého účtu, budou mi chybět jinde. Takže to by třeba poplatil muž. Jako samostatně žijící bych po něm nic nepožadovala.
Tak se na to zkus podívat z druhé strany. Ty bys mu automaticky nabídla příspěvek na Prostenal nebo že mu zaplatíš zubní náhradu?
Mně by to teda taky bylo trapný. Dospělí vyzrálí jedinci, kteří spolu nežijou, se snad starají o sebe sami, ne?
Podívej se na pojišťovnu, jestli nepřispívá.
@fíkofka Máte naprostou pravdu a proto jsem žádala o rady vás. Sama jsem si říkala, že je to asi hloupé. Ale já jsem vážně nemocná a on to ví, že na tom nejsem zrovna finančně nejlíp a proto jsem čekala, zda se mi sám nabídne a ono nic. Kdyby to bylo naopak 100% bych mu přispěla, protože mi na něm moc záleží a chtěla bych aby byl v pořádku
Zakladatelka.
@bjetuschka píše:
To očkování už ti bude k ničemu, pokud nejsi panna. Já si ho nechala dát v 21 letech, panna už jsem nebyla, nechala jsem se do toho ukecat od mé gynekoložky, a před Vánoci, ve svých 31 letech, jsem si byla nechat odstranit už nádor na čípku. Tak si ty peníze radši zainvestuj do něčeho jiného, pokud mohu radit.
Když ono to je jen proti některým virům
Takže prevence je stále na místě.
My si očkování platíme každý zvlášť, jedno jaké (navíc tohle je ve tvém věku víceméně jen očkování proti bradavicím, a tedy něco, co má smysl u promiskuitních lidí, takže mezi trvalými partnery v tom nevidím přínos)… Ale můžeš mu navrhnout, ať se naočkuje on, a ty budeš taky chráněná (a to by si pak zaplatil on).
Jediný kdo mi kdy platil očkování, byli rodiče, když jsem byla nezaopatřená.
@Anonymní píše:
@fíkofka Máte naprostou pravdu a proto jsem žádala o rady vás. Sama jsem si říkala, že je to asi hloupé. Ale já jsem vážně nemocná a on to ví, že na tom nejsem zrovna finančně nejlíp a proto jsem čekala, zda se mi sám nabídne a ono nic. Kdyby to bylo naopak 100% bych mu přispěla, protože mi na něm moc záleží a chtěla bych aby byl v pořádkuZakladatelka.
@Anonymní píše:
@fíkofka Máte naprostou pravdu a proto jsem žádala o rady vás. Sama jsem si říkala, že je to asi hloupé. Ale já jsem vážně nemocná a on to ví, že na tom nejsem zrovna finančně nejlíp a proto jsem čekala, zda se mi sám nabídne a ono nic. Kdyby to bylo naopak 100% bych mu přispěla, protože mi na něm moc záleží a chtěla bych aby byl v pořádkuZakladatelka.
Vážně nemocná a cpeš do sebe očkování, které tě stejně neochrání 100%?
Proc by ti na to mel prispvat? Ty mu na očkování neco prispivas? ![]()
@zrcadlo Tady nejde ale o zuby nebo tak něco. Je to velmi vážné už jsem po operaci spodku a Doktor na mě tlačí abych se nechala naočkovat. Moc se mi tomu nechtělo věřit, že to působí i pozdějším věku. Hrozí mi rakovina čípku už to tady jednou bylo.
Děkuji za vaše příspěvky, moc si toho vážím. Teď teda stojím před rozhodnutím, zda se mám vlastně nechat naočkovat. Zda to nebudou vyhozené peníze a nakonec to nepomůže..Je mi už 30+
@Anonymní píše:
@fíkofka Máte naprostou pravdu a proto jsem žádala o rady vás. Sama jsem si říkala, že je to asi hloupé. Ale já jsem vážně nemocná a on to ví, že na tom nejsem zrovna finančně nejlíp a proto jsem čekala, zda se mi sám nabídne a ono nic.Kdyby to bylo naopak 100% bych mu přispěla, protože mi na něm moc záležía chtěla bych aby byl v pořádkuZakladatelka.
takže když jde k zubaři, tak mu taky přispíváš na plombu?
nebo když nakupuje v lékárně, tak mu taky přispěješ?
Za mě trapný, rozhodně bych nijak nenaznačovala a už bych se o tom nezmiňovala. Kolik to vůbec stojí?
@Keyllah nikdy jsem ho právě o nic nežádala ani o půlku na antikoncepci prostě o nic. Stojí to 12000
Ne, nic bych mu neříkala. To očkování není ani povinné, je tvoje rozhodnutí, že ho chceš. Jestli na něj nemáš, tak se neočkuj. Já bych na něj nešla ani kdybych na něj měla.
@Anonymní píše:
@Keyllah nikdy jsem ho právě o nic nežádala ani o půlku na antikoncepci prostě o nic. Stojí to píše: Více
a on tebe snad žádal? o proplacení kondomu? plomby? léků z lékárny? píšeš, že jinak večeře atd. hradí skoro vždy on sám, tak to by mě opravdu hamba fackovala, chtít po něm proplácet moje soukromý očkování, když spolu ani nežijeme ![]()
Spíš bych se zaměřila na to, jestli je to očkování potřeba…