Přispěl by vám partner?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
1.10.20 15:39
@Anonymní píše:
Prvně přeji všem krásný den.Chci se zeptat, zda by vás mrzelo, kdyby jste musela podstoupit celkem drahé očkování (děložního čípku) v pozdějším věku a partner se vám nenabídl, že přispěje i když ví, že na tom nejste zrovna nejlíp? On má úspory hezké. Řekla jsem mu o tom, že je to pro mé zdraví a on na to nic… :? Řekli by jste si o příspěvek nějak citlivě? Nebo je to blbý? Celkem mě to mrzí, že sám od sebe se nenabídl…Jsme spolu celkem dlouho, ale nežijeme spolu. Dojíždíme k sobě navzájem jednou já a pak on. Nejsme žádní mladíci. Děkuji za reakce a prosím anonym.

Kdyby on potřeboval peníze na drahé očkování prostaty a ty měla hezké úspory, dala bys mu peníze??? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
1.10.20 15:45

Třeba si ani neuvědomil, že by ti mohl přispět. Nebo tě jinak v tomto podpořit. Sama bych si o peníze neřekla. Pouze v případě, kdybych očkování nutně potřebovala a neměla s příslibem, že mu peníze vrátím a ty bych pak skutečně vrátila. Jestli by vrácené peníze přijal bych nechala na něm. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 15:46

@Božislava rozhodně ano!! Jsem s ním, protože ho miluji a kdyby šlo o jeho zdraví a já měla hodně peněz, tak že bych to ani nepocítila a nechyběli by mi, tak jako to má on. Vubec bych se nerozmýšlela! Je to pro jeho zdraví a já s ním chci být co nejdéle. Hlavně bych měla čisté svědomí, že jsem proto něco udělala abych mu pomohla. A to myslím smrtelně vážně on u mě má své místo v srdci a moc mi na něm záleží.

• Citovat
  • Upravit
4043
1.10.20 15:50
@Anonymní píše:
Moc vám všem děkuji za odpovědi! Pořádně to ještě zkonzultuji s jiným lékařem a uvidím. Jinak příteli nic říkat Nebudu, ale rozhodně se nad tím vším zamyslím až bude mít třeba narozky nebo Vánoce. Do teď mi to nedošlo a opravdu jsem na něm nešetřila! Otevřelo mi to oči a určitě budu v tomhle bystřejší 8o

Máš recht… bejt tebou, už bych mu nikdy nic nedala… ledaže by si na to přispěl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
1.10.20 15:55
@Anonymní píše:
@Božislava rozhodně ano!! Jsem s ním, protože ho miluji a kdyby šlo o jeho zdraví a já měla hodně peněz, tak že bych to ani nepocítila a nechyběli by mi, tak jako to má on. Vubec bych se nerozmýšlela! Je to pro jeho zdraví a já s ním chci být co nejdéle. Hlavně bych měla čisté svědomí, že jsem proto něco udělala abych mu pomohla. A to myslím smrtelně vážně on u mě má své místo v srdci a moc mi na něm záleží.

no jo kdyby. Každý pocítí úbytek peněz :mrgreen: Každý je za své zdrví odpovědný sám a nevím proč bych měla někomu cokoliv financovat :jazyk:. Max bych mu řekla at se zeptá ještě jinde protože nejspíš ho jeho doktor chce obrat o prachy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.10.20 15:56
@Anonymní píše:

Přesně tak. Takhle by to ve vztahu dvou lidí, kteří by si měli být nejbližší, mělo fungovat. Opravdu si neumím představit, že by mě v tom můj muž nechal vyráchat samotnou. I kdybychom kvůli tomu měli nějaký čas oba dva svorně chroupat včerejší rohlíky, pomohl by mi. Ale on by to ani nebral jako nějakou pomoc, oběť, nebo něco takového, on by to bral jako naprosto samozřejmou věc, která je prostě potřeba. A stejně tak by to bylo i z mé strany, kdyby potřeboval zafinancovat dražší léčbu on. Druhého člověka vždycky nejlíp poznáš v nějaké krizové situaci. Tím tě proti příteli nechci poňoukat, píšeš, že máte skvělý vztah. Jen chci říct, že ti rozumím a chápu tvou rozpolcenost z jeho reakce, či spíše nereakce. Je to prostě divný. Určitě bych si mu na tvém místě o peníze neříkala, bylo by mi to trapné, nicméně to, že on neprojevil byť náznak ochoty nějak pomoci, zvlášť, když finančně pomoci může, by mi rozsvítilo varovnou kontrolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.10.20 15:57

Máme společnou kasu, takže tyhle „příspěvky“ nějak nechápu…
Mimochodem má to vůbec smysl očkování v pozdějším věku na tohle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
1.10.20 15:58

@Paola21 tak pro jejího doktora to smysl má určitě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.10.20 16:04
@Markéta80 píše:
@Paola21 tak pro jejího doktora to smysl má určitě :mrgreen:
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.20 16:11
@mackA159 píše:
Starší breca co si neumí nasetrit na očkování? Proboha. Partner téměř všechno platí? :roll: 8o Hanba by mě fackovala.

liskni si, sama jsi bréca a po tlamě by sis měla dát sama děvče. Nauč se číst a reaguj jako dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 16:16
@Denisa56 píše:
Přesně tak. Takhle by to ve vztahu dvou lidí, kteří by si měli být nejbližší, mělo fungovat. Opravdu si neumím představit, že by mě v tom můj muž nechal vyráchat samotnou. I kdybychom kvůli tomu měli nějaký čas oba dva svorně chroupat včerejší rohlíky, pomohl by mi. Ale on by to ani nebral jako nějakou pomoc, oběť, nebo něco takového, on by to bral jako naprosto samozřejmou věc, která je prostě potřeba. A stejně tak by to bylo i z mé strany, kdyby potřeboval zafinancovat dražší léčbu on. Druhého člověka vždycky nejlíp poznáš v nějaké krizové situaci. Tím tě proti příteli nechci poňoukat, píšeš, že máte skvělý vztah. Jen chci říct, že ti rozumím a chápu tvou rozpolcenost z jeho reakce, či spíše nereakce. Je to prostě divný. Určitě bych si mu na tvém místě o peníze neříkala, bylo by mi to trapné, nicméně to, že on neprojevil byť náznak ochoty nějak pomoci, zvlášť, když finančně pomoci může, by mi rozsvítilo varovnou kontrolku.

Vidím že jsme na stejné vlně :hug: @Denisa56

• Citovat
  • Upravit
22565
1.10.20 16:17
@Anonymní píše:

Zajímalo by mě, jestli on váš vztah vnímá stejně. Tohle mi přijde spíš jako závislost než čistá láska. Kdyby to byla taková láska, jak popisuješ, nebyla by založena na principu něco za něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.10.20 16:21
@Anonymní píše:
@mackA159 Především mi šlo právě o to gesto a mrzí mě to. No nic Jestli budu opravdu muset očkování podstoupit, tak další vakcína bude před Vánocema. Takže mu jen oznámím, že letos budou skromné jen maličkost a nebo neřeknu nic a dostane maličkost.

Přijde mi, že sice spolu sdílíte jedno lože, možná občas jednu domácnost( to by mne zajímalo, kdo v tu chvíli nakupuje jídlo a jak se podílíte na energiích třeba), ale možná se neumím z nějakého důvodu jasně a zřetelně vyjadřovat o tom, jak na tom jsi. Neměl by vůbec být problém v tom, aby ti tvůj přítel finančně pomohl, pokud tě má rád a záleží mu na tobě. Jen se umět vyjádřit a říct, co tě trápí, jak na tom jsi finančně a třeba se s ním umět pobavit i o tom, co ti doktor nabízí, že zvažuješ finanční stránku věci proto, že… Ne neříkat nic. A mluvit jen o maličkostech na Vánoce.
K tomu očkování, já bych do toho nešla ani po tom, co máš za sebou. Ta rizika spojená s ním jsou mnohem větší a nefunguje. Jde o nechutný byznys s lidmi. Lékaři se do něj rádi zapojují, mají z toho provize. Zkus si sama o tom ve volné chvíli najít informace na google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.10.20 16:32
@hani28 píše:
Nerekla bych si o prispevek na ockovani pro sebe, ani od manzela bych necekala ze mi to bude platit, natoz od pritele se kterym spolu nezijete.
@JancaS84 píše:
Ne, přišlo by mě to trapný. Neřekla bych si o to ani manželovi a to jsem na rodicaku.

Tomu nerozumím. U nás je samozřejmost, že se takové záležitosti (nebo vlastně cokoliv) platí ze společných peněz, na větších sumách se domlouváme, aby nechyběly v rozpočtu.
Neznám pojem „říkat si manželovi“, z podstaty věci mi to přijde absurdní, nebo spíš smutný, když si ženská na rodičáku, nebo i jindy musí říct o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
1.10.20 16:40

Tak příteli bych si o takovou sumu v takové záležitosti neřekla, možná bych se zeptala na jeho názor, jestli do toho mám jít. Pokud ví, jak na tom finančně jsi, třeba ti pomoc nabídne sám.
Kamarádky přítel ji půjčuje, nebo spíš věnuje značné sumy peněz an stavbu domu, dochází ji peníze a síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný