Příspěvek na bydlení – vyplácí se měsíčně nebo čtvrtletně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@PetulaPl píše:
http://www.kurzy.cz/…-na-bydleni/pocet osob v domacnosti se mysli pocet tech osob, co tam maji trvaly pobyt nebo je to pocet vsech osob, co tam ziji v tom byte? Nevite?
jen počet osob co tam maji trvale bydlište co apson ja vím, bydlim s přítelem, ale jen ja mam trv. bydlište a tim pádem to oni neřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, myslite si, ze muze dcera otci napsat najemni smlouvu, aby dostal prispevek na bydleni?
Muj otec bydli se svymi rodici na jednom cisle popisnem, ale on ma dum a rodice vejmenek.Otec na me dum prepsal a majitelem jsem ted ja. Otec je delsi dobu bez prace a neplati na me ani alimenty. Kdyz mu skoncila podpora tak mu rekli, ze ho musi zivit rodice z duchodu!!! Mel pracovni uraz a praci jen tak nesezene a na duchod je zase malo nemocny. Pak dum prepsal na me a ted bychom chteli zkusit pozadat o socialni prispevek, ten co se dava po podpore a na prispevek na bydleni.
Me je 19 let a jsem porad na skole. Nase rodina jinak pracuje a nikdo socialni prispevky nepobira tak v tom nemame prehled. Dekuji za rady. Prarodice vychazi tak tak a nemaji uz zadnou rezervu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, myslite si, ze muze dcera otci napsat najemni smlouvu, aby dostal prispevek na bydleni?
Muj otec bydli se svymi rodici na jednom cisle popisnem, ale on ma dum a rodice vejmenek.Otec na me dum prepsal a majitelem jsem ted ja. Otec je delsi dobu bez prace a neplati na me ani alimenty. Kdyz mu skoncila podpora tak mu rekli, ze ho musi zivit rodice z duchodu!!! Mel pracovni uraz a praci jen tak nesezene a na duchod je zase malo nemocny. Pak dum prepsal na me a ted bychom chteli zkusit pozadat o socialni prispevek, ten co se dava po podpore a na prispevek na bydleni.
Me je 19 let a jsem porad na skole. Nase rodina jinak pracuje a nikdo socialni prispevky nepobira tak v tom nemame prehled. Dekuji za rady. Prarodice vychazi tak tak a nemaji uz zadnou rezervu.
no ono je to asi jedno komu ten dum patri, dulezity je, aby tam mel trvaly pobyt…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusit to můžete. Podmínkou je TP v místě, ale pokud vejminek není nějak oddělený, tak se budou brát při posuzování i důchody prarodičů
a otec musí doložit 3 m zpětně platby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Snad poradí někdo konkrétně, v každém případě by jsi musela podávat daňové přiznání, odpis za starou nemovitost bude malý. A může byt problém, ze je to jedno c. p. v rodinném domě, tam se pak může počítat i příjem prarodičů. A příspěvek je na dobu 7 let, takže by to nebylo trvale řešení pro tvého otce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak urcite bych danove priznani davala. Ja myslela, ze kdyz maji dve domacnosti s kuchyni i socialkou tak, ze by je spolecne posuzovat nemeli. Treba v bytovce taky vsechny rodiny spolecne prece neposuzuji. Nebo se snad pletu?
- Citovat
- Upravit
Ta doba by mi ani tak nevadila, ze je to na 7 let. Ja doufam, ze pak neco tata najde a nebo uz budu ze skoly ja a budu mu prispivat tak jako on zivil drive me. A socialni prispevek na ziti by mu mel zustat ne? Nebo je to taky na omezenou dobu?
Nechceme nejak vydelat, ale aby mel alespon za co jist a neco prispel prarodicum na elektrinu a topeni, aby to nemuseli vsechno davat ze svyho.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na otce nájemní smlouvu udělat můžeš. Budou se ale pravděpodobně posuzovat
veškeré příjmy v domácnosti. Prarodiče mají ten vejminek oddělený, jakože si platí svou elektřinu, plyn, apod.? Ty při studiu pracuješ? Všechny příjmy by se sečetly a podle toho by vyšel/nevyšel příspěvek na bydlení. Pak je ještě možné získat dávky hmotné nouze - příspěvek na živobytí (ten se vyplácí po skončení podpory, takže na ten by měl otec nárok) a doplatek na bydlení - ten by byl jen na tu poměrnou část, kterou by měl platit otec Tobě na základě nájemní smlouvy. Není to jen nájem, ale i zálohy na elektřinu, plyn, vodné a stočné. Ty jako majitelka domu pak musíš v březnu dalšího roku podat daňové přiznání z příjmů fyz. osob. Ten daňový základ ale můžeš snížit buď skutečnými náklady na údržbu baráku nebo paušálem. K tomu otci ještě mrkni na http://portal.mpsv.cz/…/zivotni_min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DOBRÝ DEN, potřebuji poradit
Stala se taková věc. Žiji v rodinném domě kde jsem nájemcem. Využívám jen jednu jeho část, ale není to dvoubytová jednotka. Mám své hodiny i vodu všechno, ale na sociálce to berou prý tak že jsem v jednom domě kde mám trvale bydliště i s dítětem. No ale teď to začne. Nájemník si sem nastěhoval muže do spodního bytu s tím, že mu dal i trvalé bydliště a že po něm bude vyžadovat nějaký nájem. Proto mu to trvalé bydliště zde dal. Nebyl problém. Pak ale nastal ten problém.
My se s tím mužem totiž sblížili. Jsme spolu již 3 měsíce, ale on zde žije jíš od 17,11.2012 No a my se rozhodli, že spolu budeme žít, tak jsme šli vzorně na sociální místo kde mi přispívají na bydlení s tím, aby nebyli problémy že by nás někdo mohl pak nějak udat nebo něco a nechtěli jsme mít s toho problémy. Tak jsme tam šli a řekli, že muž, který prostě měl svoje bydlení u stejného nájemníka teď budě žít v mém bytě. NO ale ten problém začal teď. Kdyby jsme totiž takhle žili dál odděleně bylo by vše v pořádku. Jenže paní na tom pracovišti chtěla jeho občanku a zahledlá tam že zde žije od toho roku 2012 a strašně mě seřvala, že jsem byla povinná nahlásit změnu, že v domě žije někdo jiný. No asi ano dává to asi logiku, ale já nechápala proč bych měla já něco hlásit, když jsem jen nájemcem a nájemník si sem muže přece dát koho chce. No ale tam mi právě řekla, že tím že to není dvoubytová jednotka, tak to tak nejde a považuje se to za jeden dum ve kterem jsme jakoby žila s partnerem již v době kdy sme se prostě ani neznali. Já ale netušila že to dvoubytová jednotka není. Tak mi řekla, že se bude přeplatek muset vrátit zpětně. A že ho zapíše ke mě prostě již od toho roku 2012
Tak jsem dost naštvaná. Ne jen že přítel teď hledá práci jak o život a snad se mu to brzy podaří, ale ještě jsme nechtěli mít problémy a šli se nahlásit a to byl ten problém:-/ A mě zajímá. Nevíte kolik ty přeplatky mohou být? Bude zde hlášeny od 17,11.2012 až do teď.
- Citovat
- Upravit
Ahojky
Jen bych se chtěla zeptat ted 10.7 jsem podávala žádost na příspěvek na bydlení a dodnes mi nic nepřišlo po jake době jste obdrželi peníze? od podaní děkuji potřebuju platit proto se ptám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
DOBRÝ DEN, potřebuji poradit
Stala se taková věc. Žiji v rodinném domě kde jsem nájemcem. Využívám jen jednu jeho část, ale není to dvoubytová jednotka. Mám své hodiny i vodu všechno, ale na sociálce to berou prý tak že jsem v jednom domě kde mám trvale bydliště i s dítětem. No ale teď to začne. Nájemník si sem nastěhoval muže do spodního bytu s tím, že mu dal i trvalé bydliště a že po něm bude vyžadovat nějaký nájem. Proto mu to trvalé bydliště zde dal. Nebyl problém. Pak ale nastal ten problém.
My se s tím mužem totiž sblížili. Jsme spolu již 3 měsíce, ale on zde žije jíš od 17,11.2012 No a my se rozhodli, že spolu budeme žít, tak jsme šli vzorně na sociální místo kde mi přispívají na bydlení s tím, aby nebyli problémy že by nás někdo mohl pak nějak udat nebo něco a nechtěli jsme mít s toho problémy. Tak jsme tam šli a řekli, že muž, který prostě měl svoje bydlení u stejného nájemníka teď budě žít v mém bytě. NO ale ten problém začal teď. Kdyby jsme totiž takhle žili dál odděleně bylo by vše v pořádku. Jenže paní na tom pracovišti chtěla jeho občanku a zahledlá tam že zde žije od toho roku 2012 a strašně mě seřvala, že jsem byla povinná nahlásit změnu, že v domě žije někdo jiný. No asi ano dává to asi logiku, ale já nechápala proč bych měla já něco hlásit, když jsem jen nájemcem a nájemník si sem muže přece dát koho chce. No ale tam mi právě řekla, že tím že to není dvoubytová jednotka, tak to tak nejde a považuje se to za jeden dum ve kterem jsme jakoby žila s partnerem již v době kdy sme se prostě ani neznali. Já ale netušila že to dvoubytová jednotka není. Tak mi řekla, že se bude přeplatek muset vrátit zpětně. A že ho zapíše ke mě prostě již od toho roku 2012Tak jsem dost naštvaná. Ne jen že přítel teď hledá práci jak o život a snad se mu to brzy podaří, ale ještě jsme nechtěli mít problémy a šli se nahlásit a to byl ten problém:-/ A mě zajímá. Nevíte kolik ty přeplatky mohou být? Bude zde hlášeny od 17,11.2012 až do teď.
Nejdřív ti vypočítají příspěvek na bydlení i s jeho platem.. no a ten rozdíl budeš muset vrátit. Samozřejmně za těch cca 8 měsíců.. takže si myslím že v řádu desetitisíců to bude.. záleží na tom nakej má plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem za rady. Chtela bych se jeste zeptat zda se musi napsat najemni smlouva nebo podnajemni? Jaky je v tom rozdil? A kolik procent se odvadi dan z najmu financnimu uradu? Dekuji
- Citovat
- Upravit
Holky, chtěla jsem se zeptat zařízuji si nový podnájem a chci si zažádat o příspěvek na bydlení. V bytě budu mít s dcerou trvalé bydliště, ale zjístila jsem, že ho tam má (a bude mít majitel bytu)… jde o to, že příspěvky na bydlení se posuzují kdo tam má trvalé bydliště ne? Jde nějak zažádat o vyloučení majitele z okruhu společně posuzovaných osob, že na domáctnost nedává peníze atd? Děkuji moc za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za informace.