Příspěvek na bydlení – vyplácí se měsíčně nebo čtvrtletně?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ohledně jednoho čísla jde o to zda jsou to sam. jednotky jeden byt označte 1 a druhej 2 a energie vydělte počtem lidí v domě krát 2 a vaši to potvrdí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prispevek na bydleni
Zdravim, prosim poradte, beru prispevek na bydleni pravidelne, ale od ledna mam soudne dane alimenty 1000 kc, bylo mi receno, ze o tu castku 1000 kc mi bude snizen prispevek, ale otec alimenty neplati a v hmotne nouzi nejsem, budou mi to strhavat i kdyz otec neplati? dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
příspěvek na bydlení při mimořádném příjmu
Zdravím, prosím Vás o radu. Známá bere příspěvek, musí dokládat výpis z účtu. Skončilo ji stavební spoření a ona si to nechala poslat na účet, nějak ji to nedošlo. Ty peníze ji šli hned teda pryč. Koupila si televizi bez které byla a postel, spávala na gauči. A zbytek šel pryč na půjčku. A neví zda může žádat o příspěvek nebo to nemá cenu a rovnou až za 3 měsíce. Nerada by tam šla, aby ji řekli, tady jste měla tolik peněz a třeba půl roku by ji nedali. Děkuji všem moc za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, poradite mi, zda ma smysl si zadat o prispevek?
Ja na RD, neco malo pres 7 litru mesicne, ziju v Praze, najem 11.500, otec ditete v RL zapsan.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulaPl
kolik máš dětí a zda jsou do věku 6.let těch 11.500 je i s elektr.,plynem, vodou nebo ještě k tomu platíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moje známá má dvě děti na rodičáku, otce má napsaného v RL dětí, ale nemá v tom bytě kde žíjí trvalý pobyt… Takhle to nahlásila, že žije sama s dětmi, příjem má jen rodičák a příspěvek na bydlení jí uznali…
Otázkou je jestli si ty údaje ověřují. Pokud by přišli na to, že jsou klamavé, samozřejmě by musela vše vrátit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak aby jsis mohla požádat, musíš mít určené alimenty. Takže k RP připočítej alimenty a nějak nechápu, jak můžeš platit takový nájem s tak malým příjmem
Aby jsis mohla zažádat o příspěvek na bydlení, musíš mít v bytě trvalý pobyt. Takže pokud součet rodičák+ alimenty je méně než nájemné, pak asi má smysl si požádat, to je logické. pokud tam ale nemáš trvalý pobyt, tak pak smůla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw
Není pravda. Já taky tady nemám trv. bydliště v bytě kde bydlím a nárok mám. Ale myslím, že ne na příspěvek ale na doplatek na bydlení - ten je sice menší ale každá koruna dobrá.
@PetulaPl
Jinak jak se píše - budeš muset mít určené alimenty soudem jak na mimčo tak i na tebe a pak když i to bude menší než nájem tak si myslím, že budeš moct zažádat i o další příspěvky - jako třeba na dítě, ale to jako jsou další peníze a už se ti to bude započítávat. Životní minimum tvojí rodiny je nějakých 4.480 a to ty dostáváš tak nevím - ale asi bych zašla na úřady a zeptala se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petula.bir píše:
@araw
Není pravda. Já taky tady nemám trv. bydliště v bytě kde bydlím a nárok mám. Ale myslím, že ne na příspěvek ale na doplatek na bydlení - ten je sice menší ale každá koruna dobrá.
Proč píšeš, že to není pravda, když vzápětí dodáváš, že nárok máš - ale na něco úplně jiného..?
Doplatek na bydlení je dávka hmotné nouze - zde je rozhodující kdo v bytě skutečně žije, sdílí společnou domácnost.
Příspěvek na bydlení dávkou hmotné nouze není a je zde rozhodující především trvalé bydliště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petula.bir píše:
@araw
Není pravda. Já taky tady nemám trv. bydliště v bytě kde bydlím a nárok mám. Ale myslím, že ne na příspěvek ale na doplatek na bydlení - ten je sice menší ale každá koruna dobrá.@PetulaPl
Jinak jak se píše - budeš muset mít určené alimenty soudem jak na mimčo tak i na tebe a pak když i to bude menší než nájem tak si myslím, že budeš moct zažádat i o další příspěvky - jako třeba na dítě, ale to jako jsou další peníze a už se ti to bude započítávat. Životní minimum tvojí rodiny je nějakých 4.480 a to ty dostáváš tak nevím - ale asi bych zašla na úřady a zeptala se.
Ale tady se bavíme o PŘÍSPĚVKU na bydlení, tudíž bez TP na něj nárok nevzniká. Kde je to, že to není pravda?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kallkapa píše:
Proč píšeš, že to není pravda, když vzápětí dodáváš, že nárok máš - ale na něco úplně jiného..?Doplatek na bydlení je dávka hmotné nouze - zde je rozhodující kdo v bytě skutečně žije, sdílí společnou domácnost.
Příspěvek na bydlení dávkou hmotné nouze není a je zde rozhodující především trvalé bydliště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě zažádej, máš nárok.. pokud teda v bytě máš trvalé bydliště jen ty a prcek.. u příspěvku na bydlení záleží kdo má v bytě trvalé bydliště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, poradite mi, co vse se doklada k tomu prispevku? Rekli mi, ze najemni smlouva, ktera musi byt platna a potom prehled poplatku. To znamena, ze staci sip?? Muze byt to sipo na majitelku bytu?
Predpokladam, ze nestaci smlouva, kde je 8.000 najem a poplatky 3.500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit