Příspěvek na bydlení – vyplácí se měsíčně nebo čtvrtletně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.5.12 15:08

Vyživovací povinnost bude mít až budu mít svěřené děti do své péče,zatím to určené není,není pryč dlouho,necelých 14 dní zatím.Ve vězení není.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl.Eva
28.5.12 15:18

Tak pokud bude stanovené výživné, ale rozvod nebude, tak netuším, jak to je.
Ale určitě tu někdo bude vědět. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8566
28.5.12 17:51
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem vdaná,ale manžel u mě v domě nemá trvalé bydliště je pryč…když si podám žádost o příspěvek na bydlení který by mě do začátku pomohl než to nebudu opravdu potřebovat,budu mít nárok,nebo tím se jsem vdaná nárok automaticky odpadá tak jako u ostatních dávek?Jsem se 3 dětmi.....

Posuzují se jen osoby, které mají v místě trvalé bydliště. Pokud si tam nahlášená jen ty a děti, tak se počítá jen tvůj příjem včetně alimentů. Dokládáš smlouvu o nájmu (nikoliv podnájmu) psanou na své jméno a buď výpis z tvého účtu, ze kterého odchází zálohy (elektřina, plyn) a nájem, nebo složenky s tvým jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.12 18:54

Dům mám vlastní,tak to se dokladuje výpisem z katastru?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.12 19:53
@annamat9 píše:
jde o to jakej máš příjem a kolik máš dětí, ne jen o to, kolik platíš nájem. A mě taky nidky neřekly hned, zda ho dostanu :nevim:

mám jen jedno dítě, před otěhotněním jsem bohužel nepracovala, takže ted pobírám 3800,– a malá má 16měsíců

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.12 12:32

Příspěvek na bydlení

Dobrý večer,může někdo poradit?,jak to je?Máme možnost jít bydlet do bytu rodičů.Muž má momentálně pozastavený ŽL,je OSVČ a chtěli by jsme si zkusit zažádat o příspěvek na bydlení.Partner doloží daňové?+můj příjem?A dále?Musím mít asi stejnou adresu,děti taky?Zatím tady mají trv.pobyt,takže by si ho zrušili a dohlásila se já a děti.Co vše by jsme potřebovali dále doložit?Nájemní smlouvu na jméno muže?Nebo nějaké prohlášení,že nám rodiče byt přenechali k užívání?Inka­so,el.atd..?Mů­že žádat muž?Předem díky

• Citovat
  • Upravit
3929
11.12.12 09:54

Ahojky - zajímalo by mě, když třeba někomu chodí nemocenská na účet - a jde žádat o příspěvek na bydlení jestli musí ukazovat výpisy z účtu,,, Je to přeci moje soukromá věc a oni si to můžou zjistit na sociálce nééé???
Nebo nevíte jak je to??? koukám na ty diskuze a tak mě to napadlo??? díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.12.12 10:08
@Lendík27 píše:
Ahojky - zajímalo by mě, když třeba někomu chodí nemocenská na účet - a jde žádat o příspěvek na bydlení jestli musí ukazovat výpisy z účtu,,, Je to přeci moje soukromá věc a oni si to můžou zjistit na sociálce nééé???
Nebo nevíte jak je to??? koukám na ty diskuze a tak mě to napadlo??? díky za odpověď

U příspěvku na bydlení se pohyb na účtech nesleduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
11.12.12 10:09
@Kallkapa píše:
U příspěvku na bydlení se pohyb na účtech nesleduje.

děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
11.12.12 11:33

U příspěvku na bydlení jsem nikdy nemusela výpis z účtu dokládat, u doplatku na bydlení (což je dávka z těch dávek hmotné nouze), tam jsem výpis z účtu doložit musela. Nejde jen o nemocenskou, ale i sledují, jaké jiné částky se mi na účtu pohybují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ahoha
19.12.12 15:11

Ahoj, prosím, přišel Vám už tento měsíc příspěvek na bydlení? :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.13 17:16

Prosím, nevíte někdo zda do příjmů, když se žádá o příspěvek na bydleni se také počítají dávky pěstounské péče, tj. příspěvek na úhradu potřeb dítěte a odměna pěstouna? děkuji

• Citovat
  • Upravit
21848
20.2.13 17:34
@Anonymní píše:
Prosím, nevíte někdo zda do příjmů, když se žádá o příspěvek na bydleni se také počítají dávky pěstounské péče, tj. příspěvek na úhradu potřeb dítěte a odměna pěstouna? děkuji

Předpokládám, že když se tam počítá i příspěvek ve výši třeba 200, tak tam bude i (co vidím v televizi, real netuším) nemalej pěstounskej příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.3.13 13:19

Holky chci se zeptat zda mám nárok na příspěvek na bydlení. Bydlím v baráku jsou tam dvě bytové jednotky. Já s malou bydlíme v jedné nahoře a moji rodiče v druhé v přízemí. Mám nájemní smlouvu, platím jim měsíčně 4000 komplet za všechno, za pronájem bytu, vybavení, elektriku, vodu, plyn a v březnu vždy nedoplatky na půl. Máme jen jedny měřáky jak to u rodinných domu bývá. Na katastru nemovitostí jsou obě jednotky zkolaudovány. Starám se o svoji domácnost sama a oni zas o svojí. Měla bych nárok na tento příspěvek teda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
9.3.13 16:39
@katasvagy píše:
Holky chci se zeptat zda mám nárok na příspěvek na bydlení. Bydlím v baráku jsou tam dvě bytové jednotky. Já s malou bydlíme v jedné nahoře a moji rodiče v druhé v přízemí. Mám nájemní smlouvu, platím jim měsíčně 4000 komplet za všechno, za pronájem bytu, vybavení, elektriku, vodu, plyn a v březnu vždy nedoplatky na půl. Máme jen jedny měřáky jak to u rodinných domu bývá. Na katastru nemovitostí jsou obě jednotky zkolaudovány. Starám se o svoji domácnost sama a oni zas o svojí. Měla bych nárok na tento příspěvek teda??

No myslím si že by si nárok mohla mít, pokud máš nájemní smlouvu, ale poplatky máte dohromady, takže by si doložila jenom nájemní smlouvu, ale zase máte stejný trvalý bydliště a určitě jedno číslo popisné?? aby se tam nezapočítávali tvoje rodiče, což teď úplně nevím, ale být tebou došla bych se tam na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat