Příspěvek na bydlení a smlouva
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prispevek na bydleni a smlouva
Krasny vecer,
chtela jsem se zeptat, zda nektera z vas ma zkusenost s touto situaci:
Nastehovali jsme se s pritelem a detmi do pronajmu, chci zadat o prispevek na bydleni a nejsem si jista, jak budou na urade pohlizet na to, ze za A) je smlouva psana na me a pritele a za B) trvaly pobyt v byte mam jen ja a deti, pritel je stale psany u rodicu.
Nedelaji na urade cavyky s tim, ze ve smlouve je o jednoho cloveka navic, ikdyz s nami bydli, ale TP zde nema, nebo jsou pro ne rozhodujici jen osoby s TP?
Predem diky za odpovedi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, pokud přiznáš jeho příjem, tak jim je jedno, že tam nemá TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss pokud je ve smlouvě, tak ho samože budou počítat spolu s váma.. co bys jiného chtěla? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Pokud bude zadat o příspěvek na bydlení a on tam nemá TP, tak jim může jeho příjmem vytapetovat kancelář, presto to nikoho zajímat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss A) zkušenost nemám, ale asi to problém nebude. B) nedelaji. Nezapomen, ze smlouva musí byt nájemní, ne podnájemní, žádat můžeš az po třech měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Jak může být nájemní smlouva psaná na dva lidi?
Může, jedná se o „společný nájem bytu“ - můžou to být manželé, druh s družkou, sourozenci nebo rodič s dospělým dítětem. Všichni spolunájemci pak mají stejná práva i povinnosti vyplývající z nájemní smlouvy.
Pro příspěvek na bydlení jsou posuzovány osoby, které v daném bytě mají trvalé bydliště. Jsou posuzováni i ti, kteří tam trv. pobyt mají ale nebydlí tam!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss
a proč se ptáš? Kdyby je zajímal příjem přítele, tak bys na příspěvek nedosáhla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podnajem byt nemuze v prve rade musi byt najemni sousedka to ma take to, ze driv take jakoze byla sama, ale pak se vzali a urad ji to jen trochu ponizil ten prispevek na bydleni… Ale to se optej, ja nic takoveho nikdy neobihala tak netusim, jen z doslechu:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
@terinka4444 Pokud bude zadat o příspěvek na bydlení a on tam nemá TP, tak jim může jeho příjmem vytapetovat kancelář, presto to nikoho zajímat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačuliKačka no dobře, ale jako spolunájemce tím pádem mám povinnosti vyplívající z nájemní smlouvy-tzn. i podílet se na úhradách za nájem a energie. Tím pádem jsem uživatelem bytu a jsem započítaná do společných příjmů, ne? Nehledě na to, kde mám tp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
No tak to není pravda, zkušenost týden stará.
Leda bys to motala s doplatkem na bydlení. Však na to mají programy a pochybuju, že je to nechá zadat příjem osoby, která nepatří do okruhu společně posuzovaných osob.
„Rodinou pro účely státní sociální podpory se rozumí soužití rodičů a nezaopatřených dětí ve společné domácnosti. Za nezaopatřené dítě je považováno dítě do skončení povinné školní docházky a dále, pokud se buď připravuje na budoucí povolání, nebo je zdravotně postižené, nejdéle však do 26 let. U příspěvku na bydlení jsou společně posuzovány všechny osoby, které jsou v bytě hlášeny k (trvalému) pobytu, podmínka společné domácnosti se nevyžaduje.“ (mpsv.cz)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 POkud nejsi hlášená k TP, tak tvoje příjmy započítat nemůžou. Ale tak mě napadlo, jestli uživatelce neuznají jen polovinu nákladů na bydlení, když je smlouva na dva lidi. Ale s tímhle se fakt setkávám poprvé, tak nevím, jak se to řeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 já se s tím také setkávám poprvé, to bych ráda věděla od zakladatelky, jak je tam nakonec budou počítat. Ve smlouvě je, tp tam nemá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit