Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Chci se vás optat jestli je nějaký příspěvek na celodenní péči o dítě,když naše malá (7měsíců) musí neustále inhalovat. Tak mě zajímá jestli mi může třeba VZP přispívat na léky atd. Nejspíše ani nebude moci jít do školky,dokuď se nenaučí inhalovat sama. Musí i doživotně brát železo a prášky na imunitu+inhalace.
Děkuji za odpovědi ![]()
nejsem teda vůbec odborník,ale myslím,že teď máš rodičák a ten je na celodenní péči o dítě až po něm by pak měla být možnost příspěvku na péči? tedy zcela z mého laického pohledu ![]()
druhá věc je, že pokud vám přiznaj příspěvek na péči (mě ty důvody v tomhle věku nepřijdou dostatečné a řešit v 7m školku je předčasné. Navíc imunita se vyvíjí do 3let), tak vám o tu výši snížej rodičovský příspěvek
Železo neni důvod, bere jej spousta lidí a ta imunita - to všechno se dá hodnotit časem
Další věc - osekávaj, co se dá a zpřísňujou kritéria (a mnohdy to nepřiznaj mnohem potřebnějším).
Zatím bych neřešila toto, až časem, k tomu 3roku věku na základě akt. situace. Nejsem si jistá, ale myslim, že v daném věku (a s danýma potížema) se s váma nikdo moc bavit nebude
Já jsem to asi špatně napsala,nechci příspěvek od sociálky,jen mě zajímalo jestli by mi VZP proplácela její inhalace,které potřebuje k životu. ![]()
terezka24 píše:
Já jsem to asi špatně napsala,nechci příspěvek od sociálky,jen mě zajímalo jestli by mi VZP proplácela její inhalace,které potřebuje k životu.
tak si na VZP zavolej nebo jim napiš maila.
Tak předpokládám, že ten inhalátor, stejně jako náplně máte od doktorky na předpis, tudíž vám už VZP něco hradí.
Ano máme! jen jsem se na to chtěla zeptat. Četla jsem diskuze že VZP přispívá i na exzémi,tak jsem se chtěla optat jestli by přispíval i natohle,nic víc.
Nemyslela jsem to nějak zle nebo špatně!! ![]()
terezka24 píše:
Ano máme! jen jsem se na to chtěla zeptat. Četla jsem diskuze že VZP přispívá i na exzémi,tak jsem se chtěla optat jestli by přispíval i natohle,nic víc.
Nemyslela jsem to nějak zle nebo špatně!!
ale tak to se musíš přece zeptat u VZP ![]()
no když napíšeš příspěvek na celodenní péči o dítě, tak se nečerti, že ti napíšem tohle. To je soc. dávka:)
Víc napsaly holky (a hlavně J.a.n.i.1)
Gabinka1 píše:
no když napíšeš příspěvek na celodenní péči o dítě, tak se nečerti, že ti napíšem tohle. To je soc. dávka:)Víc napsaly holky (a hlavně J.a.n.i.1)
Já se nečertim,vím že jsem to špatně napsala:OMLOUVÁM SE ![]()