Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@debra.morgan ja tam kvuli tomu byla 2×
jenze u me je problem, ze mam vyhrezlou plotynku, velky mimco a jak se tam vse tlaci, tak to boli jako blazen, ale vubec ne jako ucpany streva, takze jsem vzdy jela s psycho bolestma bricha a zad, co vubec neznam
ale doktori uplne v pohode, jen se ted bojim abych si to nespletla s porodem, to by me uz meli asi za cvoka ![]()
Já tě chápu, obecně mi princip „nevím, co s tím, zajdu k lékaři“ nepřijde špatně, ale oni ti na ty pohotovosti stejně nijak nepomůžou… Zkus všechny ty věci, co tu padly.
Pohotovost v týhle době je fakt řekněme víc než zbytečná, zkus vlažnou vodu po ránu na lačno
@Anonymní píše:Čípky.. Nebo si kup klystyr je i domácí.. Tuším yal? Teď si nejsem jistá. Pohotovostní lékárny jsou otevřené.. 8 dní je hodně.. Alena pohotovost je blbost jezdit..
Dobrý podvečer, omlouvám se za anonym, ale už tak je mi dost trapně. Neberte to jako stížnost, ale už nevím, kde se mám zeptat nebo s kým se poradit. Jsem 29tt, druhorodička, trpím na klasické ranní nevolnosti, kdy většinou teda zvracím ale před měsícem jsem začala trpět na zácpu. Dneska je to 8 dní, co jsem nebyla na velké. Už to přestávám zvládat, nemůžu ani sedět ani ležet, bolí mě břicho a dneska už i žaludek. Zkoušela jsem klasiku kompoty, švestky, vlažnou vodu… Před čtrnácti dny jsem měla totéž, byla jsem dokonce na pohotovosti, ale tam se mnou zacházeli jako s pitomcem, že oni teď mají úplně jiné starosti, což já vím, ale co jsem měla dělat, když už jsem nemohla vydržet. Dali mi dva čípky, to jsem pak měla dva dny něco jako střevní virozu, to ze mě šlo vrchem i spodem a teď už zase osm dní nic. Volala jsem moji doktroce, ta mi poradila nějaké kapky. V lékarně mi řekli, že to mám řešit přírodní cestou a když jsem dneska ráno volala do nemocnice, tak mi řekli, že mám přijet až budu rodit a nemám blokovat doktora kvůli zácpy. Nechci být za ufňukanou hysterku, ale je mi fakt strašně zle, chvílema už i jakoby na zvracení. Tak nevím, co mám dělat. Jsem taková hysterka co nic nevydrží? Ale pokud to do rána nepůjde tak už to asi nezvládnu.
Ja te velice chapu a presto, ze je v tehu zacpa bezna, ja ji mela taky, ale 8 dni, to uz je hrozne moc, to uz je o zdravi a jo, klidne bych s tim na pohotovost jela, kazdy si mysli, ze zacpa je sranda, kazda to ma, bla bls, a ze se nemuzes vykadit, no a co..to neni pravda..ja snad nezazila horsi bolesti ani pri zanetu slepeho streva, horecka, zimnice, nemohla jsem se pak uz ani vymocit..nepomahalo nic, projimadlo, cipky..a to jsem mela jen 4 dny..na pohotovosti mi rekli, ze to snad nevideli, ze mam zacpu jak nemocnej 70ti letej chlap..udelali mi klystyr a napsali recept na domaci klystyr pro jistotu a bylo po vsem…v tehu mi pomahal teply mošt a lnene seminko, vecer ho dej do sklenice zalij vodou a pak snez i s tou vodou a slizem, muzes to dat do jogurtu, do kase..poradne rozkousat a zapit hodne vodou..a fungovalo to neuveritelne a je to dobre i na porod
@Anonymní píše:
Ja te velice chapu a presto, ze je v tehu zacpa bezna, ja ji mela taky, ale 8 dni, to uz je hrozne moc, to uz je o zdravi a jo, klidne bych s tim na pohotovost jela, kazdy si mysli, ze zacpa je sranda, kazda to ma, bla bls, a ze se nemuzes vykadit, no a co..to neni pravda..ja snad nezazila horsi bolesti ani pri zanetu slepeho streva, horecka, zimnice, nemohla jsem se pak uz ani vymocit..nepomahalo nic, projimadlo, cipky..a to jsem mela jen 4 dny..na pohotovosti mi rekli, ze to snad nevideli, ze mam zacpu jak nemocnej 70ti letej chlap..udelali mi klystyr a napsali recept na domaci klystyr pro jistotu a bylo po vsem…v tehu mi pomahal teply mošt a lnene seminko, vecer ho dej do sklenice zalij vodou a pak snez i s tou vodou a slizem, muzes to dat do jogurtu, do kase..poradne rozkousat a zapit hodne vodou..a fungovalo to neuveritelne a je to dobre i na porod
Nechat to lnene seminko ve vode do rana, jsem zapomnela napsat…a jsem teda blbec
me nenapadlo, ze se da ten klystyr koupit, v nemocnici jsem pochopila, ze je to na predpis..asi mliko na mozku ![]()
Je mi líto, že trpíš, ale v té lékárně ses neměla nechat odbýt, budiž ti to ponaučením pro příště. Ten sirup od doktorky sis teda vyzvedla, nebo ani to ne? Máš doma čípky? Já už bych měla doma zásobu, kdyby se mi toto stalo. Kdyžtak zapátrej u starších příbuzných, jestli něco nemají, pokud se nedostanete teď do lékárny.
Tak pokud nemáš doma volně prodejné glycerinové čípky a máš takovéto problémy, tak je chyba opravdu na tvoji straně
to je snad základ a v lékárně bych se neptala, rovnou si vždy najdu co chci na netu, poslední dobou mi prodali vždy to nejdražší možné a že by nějak poradili, to vůbec, po cipkach určitě nebývají střevní potíže, mně jako jediné pomohly se zácpou po porodu po šití, už jsem je ani nemusela po druhé použít, protože jsem se v hlave uklidnila, že to s nimi jde, když bude nejhur a najednou to šlo i bez nich, psychika dělá hodně ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý podvečer, omlouvám se za anonym, ale už tak je mi dost trapně. Neberte to jako stížnost, ale už nevím, kde se mám zeptat nebo s kým se poradit. Jsem 29tt, druhorodička, trpím na klasické ranní nevolnosti, kdy většinou teda zvracím ale před měsícem jsem začala trpět na zácpu. Dneska je to 8 dní, co jsem nebyla na velké. Už to přestávám zvládat, nemůžu ani sedět ani ležet, bolí mě břicho a dneska už i žaludek. Zkoušela jsem klasiku kompoty, švestky, vlažnou vodu… Před čtrnácti dny jsem měla totéž, byla jsem dokonce na pohotovosti, ale tam se mnou zacházeli jako s pitomcem, že oni teď mají úplně jiné starosti, což já vím, ale co jsem měla dělat, když už jsem nemohla vydržet. Dali mi dva čípky, to jsem pak měla dva dny něco jako střevní virozu, to ze mě šlo vrchem i spodem a teď už zase osm dní nic. Volala jsem moji doktroce, ta mi poradila nějaké kapky. V lékarně mi řekli, že to mám řešit přírodní cestou a když jsem dneska ráno volala do nemocnice, tak mi řekli, že mám přijet až budu rodit a nemám blokovat doktora kvůli zácpy. Nechci být za ufňukanou hysterku, ale je mi fakt strašně zle, chvílema už i jakoby na zvracení. Tak nevím, co mám dělat. Jsem taková hysterka co nic nevydrží? Ale pokud to do rána nepůjde tak už to asi nezvládnu.
Tak to je sileny. Já mám takovou zácpu že mě bolí celý konečnik. Fakt už se bojím, že si ho snad vytlačim. Je to hrozná bolest. A jak jsem po zjištění přestala i kouřit, tak to byla úplna konečná. Jindy mi stačilo zapálit si a hned jsem šla. Mě napadá, že prý jde udělat i domácí klystyr.
A je pravda, že kolikrát nepomuzou ani cipky. V porodnici mi dali dve a nic. Stejně jsem byla na záchodě až pátý den. Držím palce.
Chapu, ze zacpa muze byt neprijemna, ale na pohotovost tohle opravdu neni a lekari maji dost jine prace
Nejsi mala, pusu mas, tak staci dojit do lekarny a poridit cipky nebo nejake ty kapky, ktere ted muzes. Trosku se hybej, jez hodne vlakniny a trebas aj jablko s mrkvi