Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale Mišáčku, nebuď taková akurátní. On ti to zas nějak vysvětlí, omluví se, začne hledat práci a bydlení (po kolikáté už?
) a budete zase děěsně šťastní.
S pritelem sem uz dva roky. Vzdycky musi byt po jeho. Ted si vymyslel ze chce novy auto a tak ho napadlo ze cast bych mela zaplatit ja. Pracovala sem po skole jen 2 roky nez sem otehotnela a moc si nevidelala. Bydlime v byte ktery patri mym rodicum. Tak platime minimalni najem. Pritel si vydelava dost. Jako OSVC a je o.10 let starsi jak ja. Pred mesicem sem porodila.
O co mi jde. On i kdyz ma jeste hezky funkcni moderni auto tak si vsiml ze uz ma obcas nekde rezavy flicek a proste musi mit nejaky mladsi auto, ze pry do optav uz investovat nebude a ze pry na to muzeme i pouzit me porodne. Me auto ktere ma staci, sama ani neumim ridit a kdyz nekam jedeme tak jen o vikendu. Protoze pres tyden maka jinde. Driv svym byvalkam plaatil skolx cele dovolene a ja musim i na neco co chce jen on davat svou almuznu? Porodila sem mu syna, sem na materske a z penes co mam kupuju veci pro.syna a on ma na uctu skoro.100 k. Celkem me to jeho chovani zamrzelo.
Kdyu sem se divila ze mu na ten jehp sen musim prispivat osocil me. Cim chci jako pak jezdit.
No pokud uz auto zacina reznout, tak asi zas tak novy nebude. Ja bych se mrkla, kde servisuje, zavolala bych tam, objednala prohlidku auta, vyslechla si automechanika, jake jsou jeho prognozy. Zvazila bych, jak moc nutne autov rodine je. Zrevidovala bych spotrebice v domacnosti, jestli je v ni poradna pracka atd. Pokud je auto v rodine nutnost, mechanik byrekl ze je karoserie prolezla a mela bych vsechny spotrebice zanovni a zadny nepotrebovala, na financovani noveho auta bych se podilela. Pokud by mechanik rekl ze auto bude jeste nekolik let v cajku, ja bych mela dejme tomu pracku, u ktere bych cekala dejme tomu v nasledujicich dvou letech smrt a bydlela bych tak, ze auto vicemene nepotrebuju, brala bych pouze jako vymenu z duvodu jesitnosti a tu at si laskave zafinancuje sam.
A. v.čem ti přítel lže? Nějak jsem nepochopila název diskuze. Pokud jste dostali porodné, tak jeho výdělky asi zase tak velké nebudou, nebo jste něco zatloukli. Jestli spolu máte dítě, měli byste si přestat hrát na moje a tvoje a začít společně hospodařit a společně rozhodovat. Dejte dohromady příjmy, řekněte si, kolik z toho jste schopni ušetřit, a domluvte se, že třeba za 1-2 roky ze společných úspor koupíte lepší auto.
@sissi79 píše:
A tos dostala porodne kdyz on tolik vydelava jo
Mno, pokud má na účtu „skoro 100“, tak asi zase až tak moc nevydělává
. Nehledě na to, že za ty peníze ani nijak extra kvalitní auto asi nepořídí…
@tterka Asi tak. Zakladatelka bude dost důvěřivá a poddajná zatímco „přítel“ potřebuje, aby mu tu jeho pohádku o tom, jak si vydělá a co všechno platil bývalkám, někdo baštil.
Já prostě nepochopím, jak někdo může sdílet s partnerem domácnost a vychovávat společné dítě a přitom si hrát na „moje peníze, tvoje peníze“. Snad tvoříte rodinu, ty teď nevyděláváš proto, že se staráš o vaše společné dítě, tak jaké „on má na účtě“ a „moje porodné“? Sesypte peníze na jednu hromadu (aspoň pomyslně) a pak se společně dohodněte, co s těmi společnými penězi uděláte tak, aby to bylo OK pro vás oba. Víc se asi poradit nedá.
Jako OSVČ si asi „přijmy“ upravuje a porodné dostane. Jinak taky doma zrovna řešíme auto, končí nám stavební a já sama navrhla ať k tomu přihodíme i porodné a je koupíme nějaké větší, bezpečné auto. Nevidím porodné jako „moje“ ale naše, resp. auto přece pro naší rodinu. Nemáme „jeho/moje peníze“.
On třeba nikde nefiguruje, není hlášen, není v RL. Kdoví, jak to vlastně je.
V případě takového soužití bych kupovala jen to, co si můžu odnést, odvézt. Nic jiného.
@Raddkka píše:
Jako OSVČ si asi „přijmy“ upravuje a porodné dostane. Jinak taky doma zrovna řešíme auto, končí nám stavební a já sama navrhla ať k tomu přihodíme i porodné a je koupíme nějaké větší, bezpečné auto. Nevidím porodné jako „moje“ ale naše, resp. auto přece pro naší rodinu. Nemáme „jeho/moje peníze“.
Tak to asi chápu i já. Jste prostě rodina se vším všudy. Dnes je moderní žít spolu jako spolubydlící. Každý za své a muž si žije jak svobodný.
@Kobliha51 píše:
Tak to asi chápu i já. Jste prostě rodina se vším všudy. Dnes je moderní žít spolu jako spolubydlící. Každý za své a muž si žije jak svobodný.
Když to ta ženská akceptuje… její boj.