Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zravím, dlouho jsem premyslela zda zalozit téma a sverit se a zadat o rady nebo zkusenosti jinych… Je mi 28 let, ziju s partnerem uz 7 let, snazili jsme se o mimco, meli jsme problémy z jeho strany a museli jit na umele oplodneni.Sli jsme dvakrát, oboji skončilo neuspechem kdy se embryjko ani neuchytilo… muj dlouholety partner je velmi vyborny clovek, ve vsem je mi stoprocentni oporou, je na nej spolehnuti, stara se o me, yzvlada moje nalady, o vse se dokonale postara, ja si vedle nej ziju bezstarostny život. Cokoliv jsem kdy chtěla, okamzite jsem to mela, vse zaridil, vse mi dopral.. Da se rict ze nam to klape, ale ze me uz davno vyprchal jakykoliv zajem se ve vztahu snazit, nebo delat ho stastnym…Sex me s nim nebavi, beru to jako povinnost. Zijeme vedle sebe jak kamaradi spis, ja si ho sice velmi vazim a jiste city k nemu chovam, ale on je dost pohodlny a lenivy, takze se velmi nudim… Před rokem a pul jsem nahodne poznala dalšího kluka, zprvu jsme spolu jen kamaradili, ale ja se do nej zamilovala. On citi to same, je to pravy opak dlouholetého partnera, je aktivni, je s nim hrozna sranda, mam s nim tolik motivace co vse delat a co vse na sobe zlepsit.. Ano ma negativa, coz je ze je mladsi, ze se rad bavi, kdezto ja jsem radeji doma, a hlavni problém je ze nechce hned rodinu jako ja. Ja touzim po miminku… On chce hledat bydleni, chce at to doma ukoncim a jsme uz jen spolu, ale ja nedokazu opustit svého dlouholetého partnera, tolik mu ublížit, nikdy mi nic zlého neudelal, navic s nim bych to miminko mohla mit, muzeme jit na další umele oplodneni a snazit se, s nim proste tu budoucnost spokojene rodiny a zajistene mam. Když odejdu k tomu novemu, je to velky risk, zda nam to vydrzi, zda si nenajde jinou, zda dokazu cekat ještě x let na dite, zacneme od nuly s bydlenim, po pronájmech atd… navíc to svedomi co jsem provedla tomu dlouholetému partnerovi… Rozum me stále nedovoli opustit toho dlouholetého, ale srdce mi nedovoli odpoutat se od toho nového, ikdyz vim ze vse zevsedni a mam hrozny strach zda nam to spolu vydrzi… Vůbec nevim jak se mam rozhodnout, byla jsem u kartářky, celkem presne sama vyčetla z karet ze mam oba, jaci jsou, vse trefila. Rekla mi ze zustanu s dlouholetym partnerem, ze ten novy není pro rodinu, ale proste me to k nemu tolik tahne… Jsem na dne, nejim, stale me boli zaludek, stale ve stresu, na praci se nesoustredim… prosim o pohled nezaujatého člověka, nebo o svereni s podobnyma zkusenostma…
@TotalneNaDne co nejaka dovolena zkusit obnovit vasen? protoze by byla skoda koncit kvuli nevybouremu klucinovi ne?
Když ja nevim co udelat abych to vůbec chtěla, porad myslim na toho druhého, nevim no. Na druhou stranu si rikam zda to není klasicka krize z toho ze jsme 7 let na stejnem miste, nevzali jsme se, a hlavne nemame dite, ze je to proste obrovsky stereotyp a nuda…
Znam ho rok a pul, rok a pul se intenzivne scházíme… Promin ale nejde mi te zminit, nevim proc ![]()
Popřemýšlela bych o partnerské poradně, my jsme narazily na super terapeuta a docela to pomáhá. Já myslím že chyba je že ti partner dává vše bez jakékoliv snahy, kvuli tomu tě to omrzelo. Myslíš že kdyby jste udělaly změny v životě, ve fungování že by třeba to šlo vzkřísit? Těžko radit, možná partner taky touží po nějaké změně, třeba kdyby věděl co prožíváš tak byste na tom mohli pracovat.
Proc si myslis ze ta zamilovanost vyprsela? Jak jste se pokouseli o miminko nebo uz davno? Premyslim jestli treba jak pises ze sex te nebavi jestli to neni kvuli tomu snazeni o miminko a porad nic
Rekla jsem mu ze chci pauzu, ale on se z toho uplne sesypal, ptal se proc, co kdy za tech 7 let udelal spatne, a ja mlcela, protoze mu na to nemam co rict, neudelal nikdy nic spatne.. Jedina změna která pripada pro me v úvahu je asi to dite…
Podstoupili jsme spolu spoustu litani po lekarech, chyba je u nej, je neplodny… Sli jsme do umeleho s darcem, kdy on s tim souhlasil ze také touzi po diteti a když jina moznost není..zamilovanost vyprsela asi proto ze dost ztloustl, a proste me nijak nepritahuje uz.. zkousela jsem ho nalakat spolecne delat nejaky sport, ale to on nechce, nic ho nebavi… jednou jsem mu to i rekla, at zhubne, ze me nepritahuje, snazil se tyden a pak nic no
vim ze je to hnusny kvůli postave, ale nedokazu chemii ovlivnit..
@TotalneNaDne jdetě do té partnerské poradny. Myslím že špatně udělal to že ti dával až moc…
@TotalneNaDne píše:
Znam ho rok a pul, rok a pul se intenzivne scházíme… Promin ale nejde mi te zminit, nevim proc
v pohode ja se nehnu ![]()
Aha tak to je dlouha doba jsem si rikala treba ho znas chvilku…
Tezko rict je tu touha laska asi i sex co je dobre s tim novym
A pak tvuj partner ktery tu je pro tebe a ma te rad, slozite…
Ja v poradne s nim prece nemuzu rict ze u me uz je další problém a to poblázněnost-zamilovanost do jiného…
@TotalneNaDne tak z přečtení tvého příspěvku mám pocit, že si trochu protiřečíš, a to ve více věcech. Na jednu stranu píšeš, že partner ti vždy dal vše, cos chtěla, že vše zařídil, že se postaral, na druhou píšeš, že je líný pohodlný.
Pak píšeš, že se nudíš a že s milencem jsi proto, že on je strašně aktivní, no zároveň ti vadí, že milenec se chce bavit a ty bys byla raději doma.
S kým bys to mimčo raději chtěla vychovávat?