Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jedná se o choulostivé téma.Nevím co si počít.. jsem s přítelem 2 roky, máme dceru 4 měsíce, ale zjistila jsem, ze ma dluhy, kam se podiva a neustale zada o dalsi. Uz 2 mesice mi nedal ani korunu a tento jsem dostala akorat pulku na jidlo. Jsem na materske a vydaje na mesic jsou vysoke a ja v podstate tahnu vse z materske, takze jsem neustále ve stresu. Muj pritel taky, ale lze mi v tom, ze zadne pujcky pry nema. Navic neplati ani pausal, takze to jsem za nej taky musela zaplatit, uz mu vypli telefon. Zacinam mit ze stresu zdravotni problemy. Chtela bych to nejak vyresit. Nejsnazsi by bylo zůstat s malou sama, ale radeji bych, aby mela kompletni rodinu, jenze jak ho primet, aby prestal lhat a hlavne si prestal neustale pujcovat?Jinak teda doma pomuze, o malou se postara, ale to nam najem nezaplati
Proč za něj proboha ještě platíš jeho paušál? Nůž na krk, buď se okmžitě sebere, začne makat a splatí všechny dluhy a nové už nebude dělat, pokud ne tak nazdar. Stáhne tě akorát ke dnu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim pomoc holky, pritel mě zas lze, rekl mi ze mu hrozí exekuce kvůli zdravotnímu a socialnimu, ze uz mu dali na dveře jeho rodičů vyzvu, coz si myslím že lze, nema zadnej dukaz, s jeho rodici se nebavim tak toho zneuziva,podle mě pritom potřeboval na benzin, potreboval ject do rakouska tak jsem mu dala litr a ještě mi ukradl z penezenky stovku, protoze mi pote v peněžence chybelo, nehlede na to ze ho ted zas zivim 2 mesice, prosim co mám delat, nechci zas byt sama
tak nějak nechápu proč s ním si..tohle si dovolit partner tak ho přizabim…nevím ale co se týká pěněz, řekne si o ně ale aby mi kradl z peněženky?
i já když potřebuju řeknu si a to probíhá tím stylem, že mi řekne…jestli potřebuješ peníze, vem si je z peněženky. Nikdy jsem to neudělala, vždy jsem mu přinesla peněženku a řekla jsem mu, at mi je vyndá, možná divný ale tak to mám prostě naučený od mala
a když ti lže tak co s ním? nebylo by lepší si najít jiného? nebo nebylo by ti lépe samotnýý? ![]()
Insolvenci udelat nemuzeme, kdyz mi tvrdi, ze nic nema. Vzdycky jen rika, ze mu prisla mala vyplata.. telefon jsem mu zaplatila protoze jsem nechtela aby i tam naskocilo penale. Kazdopadne mam malou rezervu a z toho beru na to, na co neni, ale ani ta neni bezedna ![]()
@Anonymní píše:
Insolvenci udelat nemuzeme, kdyz mi tvrdi, ze nic nema. Vzdycky jen rika, ze mu prisla mala vyplata.. telefon jsem mu zaplatila protoze jsem nechtela aby i tam naskocilo penale. Kazdopadne mam malou rezervu a z toho beru na to, na co neni, ale ani ta neni bezedna
takže žádný papíry doma nic si nenašla? nečetla jsem celou diskuzi…ale já si to u bývaleho zjistila přímov práci v kanceláři…nevím teda jestli se to smí ale potvrdili mi od koho přišla exekuce a v jaké výši toje ![]()
Tak pryc od neho a tu rezervu si schovej pro sve a male potreby
kdyz ti to nechce ani priznat co s takovym chlapem ![]()
Tak ho vykopni! Co s vyžírkou! Není finančně gramotný, máš na krku druhé dospělé dítě. Je mi tě líto, ale platit paušál dospělému chlapovi ![]()
@Anonymní píše:
Na co si pujcuje netusim.. do hospody nechodi.. mam pocit, ze mozna zaplacava jeden dluh dalsim, jinak si to neumim vysvetlit. A navic mi dluzi pres 30000, ktere uz nikdy neuvidim.Ne nevsimla, jelikoz mi penize vzdy dal, tak jsem nepatrala, ale ted jak mi nedal penize, tak jsem si zahrala na detektiva. Jinak teda abyste mely prehled.. platim najem, jidlo, veci pro malou, pausal, benzin, protoze dojizdi do prace apod. Vsechno ja..
Z půjček se nikdy nevyhrabete pokud nezjistíte příčinu toho proč si půjčuje. Takže bych nechodila kolem horké kaše a normálně na něho uhodila ke má půjčky, za kolik a hlavně PROČ.
Situace je o to tezsi, ze mam jeste jedno dite z predchoziho vztahu, na nej dostavam alimenty, ale nejsou nijak vysoke a tak nejak me tizi myslenka vychovavat dve deti temer z niceho a bez tatinku
zjistila jsem, ze neustale zada o konsolidace, ktere mu jsou zamitany.
Jsem bezradna
nemuzu mu rict, ze to vim.. nedavno zadal o dalsich 450 000 a to nevim, jestli mu to dali nebo ne, ale doufam, ze to zamitli.. ![]()
@Anonymní píše:
Insolvenci udelat nemuzeme, kdyz mi tvrdi, ze nic nema. Vzdycky jen rika, ze mu prisla mala vyplata.. telefon jsem mu zaplatila protoze jsem nechtela aby i tam naskocilo penale. Kazdopadne mam malou rezervu a z toho beru na to, na co neni, ale ani ta neni bezedna
Tak jednou jsi zaplatila, podruhé už to, prosím, nedělej. Vyžírku vykopni. Z lásky dítě nenakrmíš, z lásky nezaplatíš nájem, na vše potřebuješ prachy!
Zkus nakoupit v drogerii pro dítě a řekni, že zaplatíš láskou. Tě bude paní pokladní hned lífrovat dveřmi ![]()
Za mě - zbav se vyžírky. 2 roky nic a najednou tohle. Ten nebude mít dluh 30 tisíc ale dle mě tak 100 a více.
To radši než budeš sama budeš s člověkem co tě okrádá? to snad ne ![]()
@Anonymní píše:
Situace je o to tezsi, ze mam jeste jedno dite z predchoziho vztahu, na nej dostavam alimenty, ale nejsou nijak vysoke a tak nejak me tizi myslenka vychovavat dve deti temer z niceho a bez tatinkuzjistila jsem, ze neustale zada o konsolidace, ktere mu jsou zamitany.
Jsem bezradna
nemuzu mu rict, ze to vim.. nedavno zadal o dalsich 450 000 a to nevim, jestli mu to dali nebo ne, ale doufam, ze to zamitli..
Máš s ním děcko a neumíš s nim jednat na rovinu?
@SarinkaSar1 píše:
To radši než budeš sama budeš s člověkem co tě okrádá? to snad ne
Ano, samozřejmě, protože je to prima táta a navíc zakladatelka bude na 2 děti (každé s jiným chlapem) sama, pokud ho pošle pryč.
Jo, vybírala špatně.
@Anonymní píše:
Situace je o to tezsi, ze mam jeste jedno dite z predchoziho vztahu, na nej dostavam alimenty, ale nejsou nijak vysoke a tak nejak me tizi myslenka vychovavat dve deti temer z niceho a bez tatinkuzjistila jsem, ze neustale zada o konsolidace, ktere mu jsou zamitany.
Jsem bezradna
nemuzu mu rict, ze to vim.. nedavno zadal o dalsich 450 000 a to nevim, jestli mu to dali nebo ne, ale doufam, ze to zamitli..
Proč mu nemůžeš říct že o tom víš? Radši se budeš trápit a před ním se tvářit jako že se nic neděje?
Jak jsem mela tusit, ze je takovej. Kdyz se nastehoval, tak nakoupil spoustu veci, nabytku, spotrebicu, myslela jsem, ze stejne jako dost lidi, ma rezervu a dostatecny plat.. ted jsem s nim o tom zkusila mluvit a rikal, ze je to pro mamu, ktera je ve financnich problemech. No to je skvely.
Stara se o nas, miluje nas a celou dobu bylo vsechno v poradku, jenze ted ho to zrejme nejak dohnalo a tak jsem na to prisla. Prvni byl nevernik, ktereho dite vubec nezajimalo, zato ted se muze pretrhnout. A ted tohle no ![]()