Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A. v.čem ti přítel lže? Nějak jsem nepochopila název diskuze. Pokud jste dostali porodné, tak jeho výdělky asi zase tak velké nebudou, nebo jste něco zatloukli. Jestli spolu máte dítě, měli byste si přestat hrát na moje a tvoje a začít společně hospodařit a společně rozhodovat. Dejte dohromady příjmy, řekněte si, kolik z toho jste schopni ušetřit, a domluvte se, že třeba za 1-2 roky ze společných úspor koupíte lepší auto.
@sissi79 píše:
A tos dostala porodne kdyz on tolik vydelava jo
Mno, pokud má na účtu „skoro 100“, tak asi zase až tak moc nevydělává
. Nehledě na to, že za ty peníze ani nijak extra kvalitní auto asi nepořídí…
@tterka Asi tak. Zakladatelka bude dost důvěřivá a poddajná zatímco „přítel“ potřebuje, aby mu tu jeho pohádku o tom, jak si vydělá a co všechno platil bývalkám, někdo baštil.
Já prostě nepochopím, jak někdo může sdílet s partnerem domácnost a vychovávat společné dítě a přitom si hrát na „moje peníze, tvoje peníze“. Snad tvoříte rodinu, ty teď nevyděláváš proto, že se staráš o vaše společné dítě, tak jaké „on má na účtě“ a „moje porodné“? Sesypte peníze na jednu hromadu (aspoň pomyslně) a pak se společně dohodněte, co s těmi společnými penězi uděláte tak, aby to bylo OK pro vás oba. Víc se asi poradit nedá.
Jako OSVČ si asi „přijmy“ upravuje a porodné dostane. Jinak taky doma zrovna řešíme auto, končí nám stavební a já sama navrhla ať k tomu přihodíme i porodné a je koupíme nějaké větší, bezpečné auto. Nevidím porodné jako „moje“ ale naše, resp. auto přece pro naší rodinu. Nemáme „jeho/moje peníze“.
On třeba nikde nefiguruje, není hlášen, není v RL. Kdoví, jak to vlastně je.
V případě takového soužití bych kupovala jen to, co si můžu odnést, odvézt. Nic jiného.
@Raddkka píše:
Jako OSVČ si asi „přijmy“ upravuje a porodné dostane. Jinak taky doma zrovna řešíme auto, končí nám stavební a já sama navrhla ať k tomu přihodíme i porodné a je koupíme nějaké větší, bezpečné auto. Nevidím porodné jako „moje“ ale naše, resp. auto přece pro naší rodinu. Nemáme „jeho/moje peníze“.
Tak to asi chápu i já. Jste prostě rodina se vším všudy. Dnes je moderní žít spolu jako spolubydlící. Každý za své a muž si žije jak svobodný.
@Kobliha51 píše:
Tak to asi chápu i já. Jste prostě rodina se vším všudy. Dnes je moderní žít spolu jako spolubydlící. Každý za své a muž si žije jak svobodný.
Když to ta ženská akceptuje… její boj.
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jedná se o choulostivé téma.
Nevím co si počít.. jsem s přítelem 2 roky, máme dceru 4 měsíce, ale zjistila jsem, ze ma dluhy, kam se podiva a neustale zada o dalsi. Uz 2 mesice mi nedal ani korunu a tento jsem dostala akorat pulku na jidlo. Jsem na materske a vydaje na mesic jsou vysoke a ja v podstate tahnu vse z materske, takze jsem neustále ve stresu. Muj pritel taky, ale lze mi v tom, ze zadne pujcky pry nema. Navic neplati ani pausal, takze to jsem za nej taky musela zaplatit, uz mu vypli telefon. Zacinam mit ze stresu zdravotni problemy. Chtela bych to nejak vyresit. Nejsnazsi by bylo zůstat s malou sama, ale radeji bych, aby mela kompletni rodinu, jenze jak ho primet, aby prestal lhat a hlavne si prestal neustale pujcovat?
Jinak teda doma pomuze, o malou se postara, ale to nam najem nezaplati ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jedná se o choulostivé téma.Nevím co si počít.. jsem s přítelem 2 roky, máme dceru 4 měsíce, ale zjistila jsem, ze ma dluhy, kam se podiva a neustale zada o dalsi. Uz 2 mesice mi nedal ani korunu a tento jsem dostala akorat pulku na jidlo. Jsem na materske a vydaje na mesic jsou vysoke a ja v podstate tahnu vse z materske, takze jsem neustále ve stresu. Muj pritel taky, ale lze mi v tom, ze zadne pujcky pry nema. Navic neplati ani pausal, takze to jsem za nej taky musela zaplatit, uz mu vypli telefon. Zacinam mit ze stresu zdravotni problemy. Chtela bych to nejak vyresit. Nejsnazsi by bylo zůstat s malou sama, ale radeji bych, aby mela kompletni rodinu, jenze jak ho primet, aby prestal lhat a hlavne si prestal neustale pujcovat?Jinak teda doma pomuze, o malou se postara, ale to nam najem nezaplati
A to jsi si dva roky ničeho nevšimla? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jedná se o choulostivé téma.Nevím co si počít.. jsem s přítelem 2 roky, máme dceru 4 měsíce, ale zjistila jsem, ze ma dluhy, kam se podiva a neustale zada o dalsi. Uz 2 mesice mi nedal ani korunu a tento jsem dostala akorat pulku na jidlo. Jsem na materske a vydaje na mesic jsou vysoke a ja v podstate tahnu vse z materske, takze jsem neustále ve stresu. Muj pritel taky, ale lze mi v tom, ze zadne pujcky pry nema. Navic neplati ani pausal, takze to jsem za nej taky musela zaplatit, uz mu vypli telefon. Zacinam mit ze stresu zdravotni problemy. Chtela bych to nejak vyresit. Nejsnazsi by bylo zůstat s malou sama, ale radeji bych, aby mela kompletni rodinu, jenze jak ho primet, aby prestal lhat a hlavne si prestal neustale pujcovat?Jinak teda doma pomuze, o malou se postara, ale to nam najem nezaplati
Na co si půjčuje? Ty peníze se snad musí někde ztrácet ne?
Na co si pujcuje netusim.. do hospody nechodi.. mam pocit, ze mozna zaplacava jeden dluh dalsim, jinak si to neumim vysvetlit. A navic mi dluzi pres 30000, ktere uz nikdy neuvidim.
Ne nevsimla, jelikoz mi penize vzdy dal, tak jsem nepatrala, ale ted jak mi nedal penize, tak jsem si zahrala na detektiva. Jinak teda abyste mely prehled.. platim najem, jidlo, veci pro malou, pausal, benzin, protoze dojizdi do prace apod. Vsechno ja.. ![]()