Přítel na mě nechce přepsat dům

Anonymní
14.1.18 15:25

Pritel na me nechce prepsat dum

Ahoj holky,

jsem hrozne smutna a nastvana a ja nevim co jeste. S pritelem mame 3-letou dcerku a druhe dite je na ceste. Neco pred rokem jsme zacali stavet dum s tim ze hypoteka byla jen na pritele (kdybych do toho vstupovala ja s rodicakem tak by nam hypoteku nedali). Jelikoz jsme nemeli kde bydlet tak jina cesta nebyla. Postavili jsme dum, zacala jsem chodit do prace, penize mame spolecne. Spolu se podilime o veskere naklady. Jde o to, ze se ke me pritel furt chova tak, ze me tady nepatri nic, vsechno je psany na nej takze ja mam drzet pusu a krok abych tady mohla vubec bydlet s nim. Nevim co mam delat, nechova se ke me jako k rovnocennymu partnerovi. Necitim se tady vubec jako doma, porad mi to predhazuje a ja uz toho mam dost. Premyslim ze od nej i odejdu protoze zit v tomhle stresu me vazne nebavi… co by jste na mem miste udelali vy??? Kdyz jsem mu rekla ze si teda budeme penize delit tak hned zacal ze mu budu platit 15 000 najem 8o. Proste uplne me be*re a nebavi me to tady. Nechci bydlet nekde kde mi nic nepatri a kde se ke me nekdo chova jako ke kusu hadru. Navic tady uklizim jen ja, on prijde z prace a chlasta to svoje pivo a vubec mi s domacnosti nepomaha. S vychovou diete ani radsi nemluvim… vazne premyslim nad tim proc s nim vubec jsem? Druhe miminko jsem si moc prala a dovedu si predstavit ze budu se s vymi detmi sama. Prosim poradte co by jste delali na mem miste??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
14.1.18 15:29

Kolik stal dum, kolik platil muz hotove a kolik byla hypoteka? Pokud treba stal 8 mil, hotove dal 6 a hypoteka je 2 mil, tak take chspu, ze na tebe nevhce nic prevest. Pokud si brat 90% hypoteku a nechce na tebe dum prevest, tak je to idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283

Ja bych si na tvem miste neporizovala s takovych chlapem deti - na to uz je pozde. Nechapu, proc jste si nemohli vzit hypoteku spolu. My jsme ai ji taky brali, kdyz jsem byla na rodicaku :nevim:. A dalsi moznosti je svatba, proc jste se nevzali, kdyz spolu mate deti a barak???

Hezky by se mi radilo, at si sbalis par svestek a odejdes od nej. Ale zvladla bys to? Hlavne financne? Kam bys s detmi sla? :nevim:

Jinak ti opravdu nezbyva nic jineho nez drzet hubu a krok. Kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343

Já bych už byla dávno pryč a rozhodně s ním nečekala další mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
14.1.18 15:30

A nemusela by se zmenou vlastnika nebo se spoluvlastnictvim souhlasit i banka? Ma zastavni pravo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
14.1.18 15:30

Proc s nim cekas druhe dite? Proc nejste svoji?
Ja bych takhle zit nechtela. Takze bych mu dala ultimatum. A podle toho bych se zaridila. Mas kam jit? Zvladla bys to sama?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.18 15:31

@Cuddy
Pozemek nam teda spis mu koupila jeho mamka a hypoteka je 100%. Nechci samozrejme pulku ale 1/3 to znamena pulku baraku bez pozemku. To co vlastne kazdy mesic spolu platime..

• Citovat
  • Upravit
4798
14.1.18 15:33

A předtím se choval jinak? Já bych takhle žít nechtěla taky. Sednout v klidnu si promluvit. Jaký má důvody se tak chovat? Někdo mu našeptává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
14.1.18 15:34

Nechápu, proč jsi šla do druhého dítěte s ním. Já bych udělala to, že bych před stavbou baráku měla svatbu, aby to padlo do SJM a když by dotyčný nechtěl, abych byla spolumajitel, tak bych s ním ani žádný dům nikdy nestavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.1.18 15:34

Z toho, cos napsala mi přijde, že problém není ani tak dům, jako zcela nefunkční vztah. Sama říkáš, že přemýšlíš, proč s ním vůbec jsi. Bezdětné bych poradila, at bouchne dveřmi a najde si muže pro život. Leč tady už je pozdě. Sama ted musíš zvážit, zda máš kam jít a jak to řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.18 15:35

Ano muzu jit k mamce, vzdycky se tam muzu vratit. To bylo tak ze kdyz jsem byla poprve tehotna, tak rikal ze si me vezme… a najednou kdyz se narodilo dite tak zmenil nazor… nikdy si me nevezme… to vim… nemyslela jsem si ze se bzde takhle chovat a davt porad najevo jak me tady nepatri ani zachodova stetka.

• Citovat
  • Upravit
4798
14.1.18 15:36
@Anonymní píše:
@Cuddy
Pozemek nam teda spis mu koupila jeho mamka a hypoteka je 100%. Nechci samozrejme pulku ale 1/3 to znamena pulku baraku bez pozemku. To co vlastne kazdy mesic spolu platime..

100% hypotéka se dneska snad nedává ne? Max 80%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.18 15:37

@Trinetka
My jsme rucili pozemkem, takze jsme nemuseli mit dalsi hotovost.

• Citovat
  • Upravit
10651
14.1.18 15:38

Máš promysleno kam bys s detmi sla a z ceho byste zili? Chápu, že tohle není vhodné prostředí pro výchovu dětí. Jaký by pak měli děti vzor do života? Jinak pokud jsi na mateřské je otec dítěte povinen platit výživné i na tebe, takže s nároky na nájem bych ho poslala do jistých míst. Pokud se staráš o děti a domácnost tak bych mu to v případném soudním sporu nauctovala. Pokud máš kam jít asi bych odešla. A nebo pokud na to máš nervy můžeš tam zůstat a domáhat se svých práv - výživné, bydlení atd.

Příspěvek upraven 14.01.18 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
14.1.18 15:38
@Anonymní píše:
Ano muzu jit k mamce, vzdycky se tam muzu vratit. To bylo tak ze kdyz jsem byla poprve tehotna, tak rikal ze si me vezme… a najednou kdyz se narodilo dite tak zmenil nazor… nikdy si me nevezme… to vim… nemyslela jsem si ze se bzde takhle chovat a davt porad najevo jak me tady nepatri ani zachodova stetka.

zavčasu si buď promluvit nebo odejít, dokud v tom nemáš moc,,energie,, zažádej o alimenty a pán se bude divit, jak mu bude zle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel