Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla skoro 4 roky s klukem, se kterým, když jsme jeli v pátek na nákup, jsme si každý platil to svoje. A když jsem si nedej bože vzala jeho rohlík, připsal to na účet +1,50,–
když mě například vezl na nádraží, když jsem jela domů, psal mi vždycky do takového deníčku dluhů, 20 (km)x2 (tam i zpět)x3 (spotřeba na kilometr)
žil s mámou a bráchou, každý měl svůj toaletní papír na wc, značili si ho. Každý měl svou poličku v lednici. Když jsem něco vařila a došla mi nějaká surovina a nutně jsem potřebovala, aby zajel rychle autem do „sjednoceného zboží“, které bylo vzdáleno 1km, buď řekl, že mám přestat vařit a zajdeme tam pěšo, nebo tam zajede a napíše to opět do deníčku dluhů
1×2×3
a víte kolik vydělával? Bezmála 30000,– v čistém.
Jo tak tašku třeba taky já osobně beru na každý nákup svojí. Používám ty pevné, velké. V autě v kufru mám dalšíá jako rezervu kdybych náhodou zapomněla a v kabelce takovou tu miniskládací
Igelitky taky zásadně nekupuju. Taky ale nemám doma díky tomu ani jednu a občas by se nějaká zase hodila…
Asi jich pár pokoupím… ![]()
A vodu taky do petky dotáčím, ale na dovolenéééé?
Jsem zapomněla dodat, že když jim voda došla a ona měla žízeň tak jí bylo řečeno, že se nic kupovat nebude, že to vydrží na pokoj! Tam si zase doleje…
![]()
@betuska.bathory jo jo, když nám třeba došel a já si z nouze dovolila odtrhnout 5 čtverečků toaletního papíru od jeho bráchy, tak to POZNAL a byl oheň na střeše ![]()
Tak igelitky z obchodu, nemáme nouzi o peníze, ale fakt je nebereme, už jen kvůli tomu, že jsou nekvalitní a ještě platit za to, aby mi se mi uprostřed parkoviště rozletěl nákup… třeba (žiju v Německu) tady každý nosí svůj košík, takový látkový do ruky. My ho máme taky, je to super věc
a v DM a Rossmannu jsou u každé pokladny malé igelitové taštičky na nákup a můžete si jich vzít kolik chcete
to je boží ![]()
@Anonymní píše:
Kdyz mu vyctu ciga, je ohen na strese.
No jo droga je droga ![]()
@Halibar
No já se tomu směju, ale ono to v reálu bylo asi spíš k pláči, co?!
A co se týká igelitek - mám látkovou EKO tašku, skládací do kabelky, takže igelitky kupuju max. 2× do měsíce, když eko tašku operu a zapomenu si ji dát zpět do kabelky. A do igelitek, co donesu z obchodu, pak doma naskládáme PET láhve a všechno dáme do kontejneru na plasty.
@Halibar mam dotaz. Co delal teda s tema penezma? Me by to zajimalo. Je hodne lidi, kteri vydelavaji tolik a pritom jsou skrti - ale nekteri zamerne, protoze treba setri na barak… Mel to taky tak?
@Anonymní píše:
Přitel je škrt..Třeba mi da letàky a zaškrta, co je levné. I u sušenky řeší kolik je cena za kilo. Když ohřívá jídlo v hrnci, tak pak z nej i ji nebude pry spinit talir.Je schopny taliř vymazat chlebem a chce po me to same.Malo splachuje zachod, setri vodu.Kdyz vyvarim flasku, vodu necha vystydnout a splachne s ni wc.Ted rerime ohradku pro dite.Jemu se zdaj drahe, pry bychom mohly koupit drevo a udelat si ji sami.
Marne mu vysvetluju, ze ohradka musi mit certifikat. Porad na vse rika…to je drahe. Pritom kouri. Chtela jsem fotky profi z tehotenstvi, nadaval, ze je to drahe. Cokoliv koupim, pta se kolik to stalo.Mate to nekdo taky tak? Bojim se uz cokoliv koupit. Porad posloucham, ze nejsem ekonomicka, pritom kupuju vse v akcich.Uz me to nebavi.
Co s tim?
clovek se nemeni takze necekej, ze s tim prestane. Budto se s tim smiris nebo to zacnes resit ![]()
@WontTell píše:
K čemu musí mít ohrádka certifikát?
zas perla
@ninabu na nic nešetřil, kupoval si hovadiny do auta, jako chromové ťuplíky na zamykání zevnitř, nové disky na auta (prostě jen tak), kupoval si drahé parfémy, předělal si celý pokoj, přitom chtěl bydlet se mnou v bytě, chystali jsme se na společné bydlení (dnes díky bohu, že k tomu nedošlo), ale do klubu se mnou jít nechtěl, protože zbytečné prachy za taxíka (každý by dal 150,–). On na nic nešetřil, auto měl splacené. Jeho nákupy byly takové, že se šel prostě kouknout do nákupního centra, že si jde koupit pásek no a byly z toho nákupy za 5tisíc ![]()
@betuska.bathory no v tu dobu víš co? Mi to bylo fuk, byla jsem mladá a zamilovaná puberťačka. No dyť, my to máme taky tak, fakt, tašku z obchodu bereme jen tehdy, když zapomeneme košík v autě, či doma.
@ninabu
Víš co? Já mám posledních pár let zkušenost, že největší škrti jsou lidi, kteří se topí v penězích. Samozřejmě jsou výjimky, ale v okolí mám spoustu lidí, kteří vydělávají třeba 70 tisíc měsíčně a pořád naříkají, jak jsou na tom špatně. Podle mě jsou to citoví chudáci, kteří mají peníze na prvním místě.