Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ja minimalne polovinu z toho delam taky, takze neporadim… ![]()
Pokud chce ušetřit at začne u sebe.. hezky bych mu sečetla a v klidu na papíře ukázala o kolik peněz tím přichází ![]()
Promiň ale on s tím nepřestane. Já bych s takovím člověkem nebyla. Já bych mu řekla že si profofruješ to samé co on si prokouří. A jestli mu to vadí tak ať nehulí. A řekla bych že na profi fotky a ohrátku z certifikací bude.
Musis si udelat poradek.Muj pritel neni az takovej, ale nekdy to taky prehani. Proste musis rict dost.
Před otěhotněním to nedělal nebo ti to nevadilo? Já bych se z toho zbláznila, to říkám rovnou
, ale z nějakého důvodu jsi s ním počala dítě, takže asi má i kladné stránky. Nebo se takhle změnil až s těhotenstvím? (je možné, že má strach, že vás neuživí)
Ahoj…to je těžký no…škrtem se asi přes noc nestal ne? Ať teda přestane kouřit a můžeš si koupit novou ohrádku na dítě…já bych mu na rovinu řekla, že takhle prostě ne…škrta bych nesnesla..
Mi manžel minulý měsíc vyčetl, že moc spotřebovávám vodu v kuchyni, od té doby myje nádobí jenom on-já jsem řekla, že to tedy dělat nebudu. Též je extrémně šetřivý, ale jak v čem, lístek za fotbal za 4 tisíce klidně dá ![]()
@Anonymní píše:
Přitel je škrt..Třeba mi da letàky a zaškrta, co je levné. I u sušenky řeší kolik je cena za kilo. Když ohřívá jídlo v hrnci, tak pak z nej i ji nebude pry spinit talir.Je schopny taliř vymazat chlebem a chce po me to same.Malo splachuje zachod, setri vodu.Kdyz vyvarim flasku, vodu necha vystydnout a splachne s ni wc.Ted rerime ohradku pro dite.Jemu se zdaj drahe, pry bychom mohly koupit drevo a udelat si ji sami.
Marne mu vysvetluju, ze ohradka musi mit certifikat. Porad na vse rika…to je drahe. Pritom kouri. Chtela jsem fotky profi z tehotenstvi, nadaval, ze je to drahe. Cokoliv koupim, pta se kolik to stalo.Mate to nekdo taky tak? Bojim se uz cokoliv koupit. Porad posloucham, ze nejsem ekonomicka, pritom kupuju vse v akcich.Uz me to nebavi.
Co s tim?
Jooo, taky to má doma
po koupání jde vezmekýbl a nabere vodu a zalije tí, záchod… jí tedaz talíře, tov zas jo…
já už to neřeším…nechám ho vykecat, odkejvu a udělám to, co chci já…
@Anonymní píše:
Přitel je škrt..Třeba mi da letàky a zaškrta, co je levné. I u sušenky řeší kolik je cena za kilo. Když ohřívá jídlo v hrnci, tak pak z nej i ji nebude pry spinit talir.Je schopny taliř vymazat chlebem a chce po me to same.Malo splachuje zachod, setri vodu.Kdyz vyvarim flasku, vodu necha vystydnout a splachne s ni wc.Ted rerime ohradku pro dite.Jemu se zdaj drahe, pry bychom mohly koupit drevo a udelat si ji sami.
Marne mu vysvetluju, ze ohradka musi mit certifikat. Porad na vse rika…to je drahe. Pritom kouri. Chtela jsem fotky profi z tehotenstvi, nadaval, ze je to drahe. Cokoliv koupim, pta se kolik to stalo.Mate to nekdo taky tak? Bojim se uz cokoliv koupit. Porad posloucham, ze nejsem ekonomicka, pritom kupuju vse v akcich.Uz me to nebavi.
Co s tim?
a proč s nim jsi? Proč sis pořizovala s takovým dítě? Evidentně to není změna poslední dobou, je takový pořád. Měla sis to rozmyslet dřív ![]()
Oddělit finance! Nějak rozumně, protože na mateřské to pro tebe není žádnej vejvar, ale toto bych teda nesnesla. A to kouří?? To je teda vtipný
Zeptej se ho jestli mu nepřipadá ta rakovina plic moc drahá a jestli ji fakt musí mít. Jestli by nechtěl radši skočit z mostu, to je zadara ![]()
Manžel mi taky vyčítá že rozhazuju, ale já fakt zcela objektivně rozhazuju. Máme oddělené finance, na jídlo a energie dáváme peníze dohromady, ale co každému zbude je naše věc. Takže já mu nemluvím do toho, že si kupuje cigarety a vráží peníze do motorky a jemu může být jedno jaké ptákoviny nakoupím dětem.
Toho tvojeho bych teda doma mít nemohla, pokud tedy nejste tak chudí, že by k takovému počínání měl důvod. I když třeba šetřit vodou asi smysl má. Ne tedy z finančních důvodů
A co s tim chces delat? Tohle uz je proste v cloveku. To uz nejde predelat nejak vyrazne. Nahodou, me se ten popis celkem libi. Nema rad plytvani jidlem, vodou. Kdybys videla, kolik vody nam tu denne uplne zbytecne protece, nebo kolik jidla denne vyhodim, uplne se stydim! Ale beru, ze nic se nema prehanet.
Co s ním? Teď už asi nic, proboha, proč si pořizuješ dítě s někým, kdo přemýšlí jinak než ty? Já bych s takovým chlapem nevydržela ani minutu. Každopádně ať jen nerýpu, nevím v jaké jsi situaci, ale já bych to řešila oddělenýma financema. Každý zaplatí půlku nájmu, koupí si své jídlo na dítě ti dá půlku měsíčních nákladů (vím zní to divně
) No a pak ti nebude do ničeho kecat. Kámoška to tak taky praktikuje a už se nemusí hádat kvůli každé blbosti a nemusí vysvětlovat proč si koupila tenhle šampón a né ten o 5 kč levnější
Pro někoho je to nepředstavitelné někomu to zase zachrání vztah/manželství.
Jéje…tak to bych nevydržela! Nejsem pro jakékoliv plýtvání s penězi (např. kabelku za 10 tisíc bych si nekoupila, i když na ni mám), ale co je moc, to je moc. Toto, co popisuješ, není normální. Radím si s chlapem vážně promluvit a pokud se nezmění, odejít. Takový život je o ničem.
Přitel je škrt.
.Třeba mi da letàky a zaškrta, co je levné. I u sušenky řeší kolik je cena za kilo. Když ohřívá jídlo v hrnci, tak pak z nej i ji nebude pry spinit talir.Je schopny taliř vymazat chlebem a chce po me to same.Malo splachuje zachod, setri vodu.Kdyz vyvarim flasku, vodu necha vystydnout a splachne s ni wc.Ted rerime ohradku pro dite.Jemu se zdaj drahe, pry bychom mohly koupit drevo a udelat si ji sami.
Co s tim?