Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já s tímto dost souhlasím.. pokud spolu plánujete budoucnost, tak proč bys měla mít práva jenom ty? Budete spolu bydlet, budete mít společnou domácnost, možná společné děti,.. a když budete mít společné dítě, tak to bude moci vychovávat a tvoje ne? tak to by bylo pěkně nespravedlivé.. určitě si musíte určit hranice.. je to jen na vás jak se domluvíte,.. ale říkat mu, že je to tvoje dítě a ty budeš jen s náma bydlet, nosit peníze a na malýho žádný práva nemáš, tak to je trošku zcestný.. pokud budete rodina, tak se vším všudy, a to že má svého otce, který si ho bere, to na skutečnosti nic nemění..
Třeba mu jen ujely nervy, stane se to kažýdmu,.. jako to, že ho plácne ať po ruce nebo po zadku je snad normální (bavím se o plácnutí né o bití).. s fackou by si měl dávat bacha, to souhlasím,..
POkud se často hádáte o výchově, tak se ani nedivím, že se přítel uráží.. mě by to asi taky štvalo, kdyby mi pořád někdo říkal, jak se mám chovat, a co si vlastně můžu dovolit..
Ono to asi není moc lehké být v roli nevlastního tatínka, ale nevím, nejsem v té situaci, a asi opravdu všechno záleží na tom, jak moc je váš vztah vážný..
@Anonymní píše:
Pokud má mít přítel „povinnosti“ má mít i „práva“. Dovol mu chování takové, jako bys dovolila biologickému otci. Jinak se přítel může cítit, že nemá právo na to co otec a přestane „otcem“ chtít být.
Mám „vyvdané“ děti, vím o čem mluvím…
Mě by také vadily ty jeho urážecí reakce přítele. Tak se nechová chlap a to by mě vadilo moc.
Zakladatelka
Ještě k @kcechovce, ono já teda taky nejsem zrovna dokonalá
A urazit se někdy taky umím, ale určitě bych od něho neodešla aniž bych mu řekla aspoń ahoj…
@Anonymní píše:
ZakladatelkaJeště k @kcechovce, ono já teda taky nejsem zrovna dokonaláA urazit se někdy taky umím, ale určitě bych od něho neodešla aniž bych mu řekla aspoń ahoj…
já to nemyslela nějak špatně ![]()
chce si to nějak celý probrat v hlavě, spolu… a ujistit se v tom, co ti vadí - výchova, urážlivost?
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Je tvrdej, žádnej cíťa, kterej se urazí = ješita…
Jo takovej byl taky. Pyšný na svoje tam dole, ješita a hlavně co nezapomínal říkat, že má francouzskou výchovu a přitom mi nepomohl ani s blbou taškou když jsem táhla igelitky a krabici napečeného od mjí mámy. Prý to zvládnu sama, on by se musel odpoutávat z auta ![]()
Já bych tohle asi nesnesla..aby na moje dítě vztáhnul ruku „cizí“ chlap..
![]()
My to taky tady máme jen z jedné strany, chtělo by to taky vyjádření přítele
Taky bych se být tebou zamyslela nad tím, jestli ti nevadí jakékoliv přítelovy tresty směrem k tvému synovi, a toto nebyl jen vrchol všeho. Možná v nitru nehledáš otce pro svého syna (protože toho má), ale hledáš spíš partnera pro sebe a vadí ti, že se angažuje ve výchově - nemyslím to nijak zle
jen vím, že kvůli tomu, že člověk vlastně neví, proč a co ho naštvalo, vznikají nesmyslné hádky a nejdřív si musíš ty ujasnit, jestli chceš, aby ho přítel vychovával nebo ne (on o to asi stojí a teď vycítil, že ty asi ne a dotklo se ho to).
@kcechovka píše:
já to nemyslela nějak špatně
chce si to nějak celý probrat v hlavě, spolu… a ujistit se v tom, co ti vadí - výchova, urážlivost?
Jééé to já vím, že ne. ![]()
Co mi vadí? Asi ty jeho reakce… To jak je prudkej, jak se urazí, odejde.
Když mu to pak v klidu říkám, že mi to vadí, tak mi na to odpovíd, že se nechce dál hádat a raději odejde. Ale třeba dnes jsem jen v klidu řekla, ať ho po hlavě nebije a když už, tak přes ruce nebo zadek. A on se okamžitě naštval, řekl tu svoji větu, jak si mám vše dělat sama a odešel ani se neotočil.
@1024 píše:
Jo takovej byl taky. Pyšný na svoje tam dole, ješita a hlavně co nezapomínal říkat, že má francouzskou výchovu a přitom mi nepomohl ani s blbou taškou když jsem táhla igelitky a krabici napečeného od mjí mámy. Prý to zvládnu sama, on by se musel odpoutávat z auta
Tak to zas ne. On pomůže, zařídí… Rozhodně by mě nenechal táhnout těžkou tašku nebo něco podobnýho. Galatní docela je, ale rozhodně nijak necukruje, s pochvalou šetří. No a říkám ješita ješitnej, když mu něco řeknu, tak se urazí ![]()
@Denis11 píše:
Já bych tohle asi nesnesla..aby na moje dítě vztáhnul ruku „cizí“ chlap..![]()
Ani vlastní - malé dítě nechápe význam „trestu“, takže vnímá jen to, že je na něj velkej člověk zlej a ubližuje mu.. Můj partner, kdyby prckovi jednu natáhl, tak má do pár minut sbaleny všechny kufry - a je mi jedno, že je jeho otec..
Vychovávat se dá i jinak, mohu tolerovat „výchovné“ plácnutí přes ručičku (kterému se prcek aktuálně směje
), to, že dítěti vrazím pár facek - no.. Možná když mi v šestnácti přijde místo v deset večer domů po třech dnech nebraní mobilu a pátrání policajty, co se s ním stalo.. To jo, v takové situaci si už umím představit, že mu ji tatínek natáhne.. ![]()
@Amber_1977 píše:
Ani vlastní - malé dítě nechápe význam „trestu“, takže vnímá jen to, že je na něj velkej člověk zlej a ubližuje mu.. Můj partner, kdyby prckovi jednu natáhl, tak má do pár minut sbaleny všechny kufry - a je mi jedno, že je jeho otec..
Vychovávat se dá i jinak, mohu tolerovat „výchovné“ plácnutí přes ručičku (kterému se prcek aktuálně směje), to, že dítěti vrazím pár facek - no.. Možná když mi v šestnácti přijde místo v deset večer domů po třech dnech nebraní mobilu a pátrání policajty, co se s ním stalo.. To jo, v takové situaci si už umím představit, že mu ji tatínek natáhne..
Tos mi připomněla mně..když si dcera ve třinácti letech vypnula mobil a přišla domů v jedenáct s nějakým odredovaným hejskem..v afektu jsem jí vyšila jednu pěstí..
![]()
od té doby seká latinu… ![]()
@Amber_1977 píše:
Vychovávat se dá i jinak, mohu tolerovat „výchovné“ plácnutí přes ručičku (kterému se prcek aktuálně směje), to, že dítěti vrazím pár facek - no.. Možná když mi v šestnácti přijde místo v deset večer domů po třech dnech nebraní mobilu a pátrání policajty, co se s ním stalo.. To jo, v takové situaci si už umím představit, že mu ji tatínek natáhne..
Přesně moje slova
taky proto jsem byla 5 let sama..protože stačilo když na ní kdokoli novej zařval a šel..
![]()
@peggy.sl píše:
Tos mi připomněla mně..když si dcera ve třinácti letech vypnula mobil a přišla domů v jedenáct s nějakým odredovaným hejskem..v afektu jsem jí vyšila jednu pěstí..![]()
![]()
od té doby seká latinu…
Pěstí ![]()
No, na pubertu svých dětí se vyloženě těším ![]()
Mimochodem, jsem z „intelektuální“ rodiny, v šestnácti mi maminka během toho, co jsme se praly o hadry, zlomila prst
![]()
Zakladatelka
Je tvrdej, žádnej cíťa, kterej se urazí = ješita…