Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@DenisaDen píše:
Tyjo…a vy ženský? V kolika letech vás tak poprvé napadlo,,jo, chci miminko"!???
V 33
.
@DenisaDen píše:
Tyjo…a vy ženský? V kolika letech vás tak poprvé napadlo,,jo, chci miminko"!???
Mne poprvé asi ve 20, ale to teda priznavam (a trochu se stydim), ze vztah mlel z posledního a ja si myslela, ze tim si ho udrzim
nastesti nic a pak me to napadlo az kolem 30. Mam prvni dite, je mu 8 mesicu (právě dnes
) a mne je 32.
Obcas me napadne, ze jsem ho mela mit driv, tak o 2-3 roky. No jeho cas prisel az ted.
@Anna766 píše:
Mě v 15
jako fakt? mě totiž taky
a pokud by jsme se o první nesnažili tak dlouho tak by jsme byli mladí rodiče, ale 5 let snažení a rodila jsem v 25,5 letech a manželovi 24 a kousek
. nedovedu si představit mít první ve 30
@DenisaDen každý chlap a i ženská to má jinak ![]()
Ja byt tebou, tak to dam k ledu, vklidu se prestehujte, zaridte praci a az se tohle vsechno zklidni, tak bych to tema zas zkusila nadhodit… Ono to trochu vypada, ze chces vsechno moc naraz - sup se prestehovat, zmenit praci, udelat mimco… Podle me je toho na nej moc naraz ![]()
Dost tlacis na pilu a presne mu lajnujes zivot, to chlapi nemaji moc radi…
Kde jste spolu byli? Co jste zazili? Co jste procestovali? On si chce take jeste uzit, neni vyzralej tak ho nech, 2-3 roky to snad vydrzis, moc na nej tlacis, neprehanej to at to blbe nedopadne. Nejdriv se take zabydlete a usadte. Uvidis jak jde spolecne bydleni s praci navic kolem baraku. On ma v tomhle veku litat s kamosema na masine, ne delat deti. Ty taky jeste poblbni s kamoskama. A hlavne ti dal prvni naznak- nezmeni tu praci, dal tomu prednost. Az bude pripravenej poznas to nebo ti to sam rekne.. ![]()
Tak nahodou ja celkem lituji, ez jsem nemela deti driv. Ono to samozrejme neslo, povaha moji profese vyzadovala po skole jeste leta pracovat, jinak bych to mela po detech slozite. Pak se teda zase pridaly dalsi komplikace, to uz by bylo OT.
Nicmene mela bych mimno v dobe, kdy jsem veci mene resila, mela vice elanu, mela mladsi a snad ochotnejsi babicky. ted bych mela velke deti, ktere bych na prazdniny dala na tabor nebo by i vydrzely doma samy a mohla bych s manzelem jet na dovolenou - momentalne nemyslitelne.
Moje pozdni materstvi tak nejak vyplynulo z okolnosti, nebyla to moje volba a nedelam z toho nejakou cnost. Podle me je dobre dodelat si skoly, to jde s ditetem jen opravdu odhodlanym osobam.
@Pudloslava píše:
Tak nahodou ja celkem lituji, ez jsem nemela deti driv. Ono to samozrejme neslo, povaha moji profese vyzadovala po skole jeste leta pracovat, jinak bych to mela po detech slozite. Pak se teda zase pridaly dalsi komplikace, to uz by bylo OT.
Nicmene mela bych mimno v dobe, kdy jsem veci mene resila, mela vice elanu, mela mladsi a snad ochotnejsi babicky. ted bych mela velke deti, ktere bych na prazdniny dala na tabor nebo by i vydrzely doma samy a mohla bych s manzelem jet na dovolenou - momentalne nemyslitelne.
Moje pozdni materstvi tak nejak vyplynulo z okolnosti, nebyla to moje volba a nedelam z toho nejakou cnost. Podle me je dobre dodelat si skoly, to jde s ditetem jen opravdu odhodlanym osobam.
To uz je ale takoveto zpetne hodnoceni sveho zivota " kdybych byl znova mlady, udelal bych to a to jinak ". Jenze zkusenost je neprenosna. Myslim, ze pro kluka 23 je to hodne nepredstavitelna vec, mit mimino. Podle me nejde uplne rict, kdy je spravny cas. Snad tehdy az do toho oba partneri chteji jit.
@DenisaDen
Naopak, z nedospělého kloučka se stal rozumný chlap. Dostuduj, pracuj, peníze šetřete a nebo procestujte. Na ten domeček a rekonstrukci jste si ušetřili a nebo máte hypotéku? Nepospíchej.
Rozumim Tobe a rozumim i partnerovi. Ja otehotnela ve 22 letech, muj manzel mel jeste o pul roku min, nez ja, kdyz se to stalo. Hrozne miminko chtel, ale kdyz to prislo, nebyl pripravenej. Hrozne ho trapilo, ze uz si nemuze delat co chce, ze vsechny penize, co ma, uz nejsou jenom jeho, ze si nikdy nekoupi poradne auto a ze nikdy… nevim co. Ve 2,5 letech veku dcery jsme se rozesli a ja se ho zeptala, jestli mu ve finale neni lip samotnemu. Rekl mi, ze jo, ze je mu lip, kdy je sam, ze na rodinu neni, ze ho brzdime a on chce jeste neco zazit. No, tak ted si uziva. To bys mela videt, kolik veci dela, co predtim se mnou (a posleze i s dcerou) nedelal. Kdyz byl s nama, nemel energii, nemel penize, mel akorat vycitky a zkazenej zivot. Ted s novou partnerkou ma vsechno a navrch jeste dceru, kterou si jednou za cas pujci, aby mel splnenou rodicovskou povinnost.
P. S.: nerikam, ze vsichni mladi tatinci jsou takovi, jen, ze ne vsichni mladi tatinci, kteri machruji, jak chcou dite, to dite doopravdy chteji…
@jenny.fields píše:Říká kdo? To se tak jako obecně říká, ale ne každý po tom touží.
Upřímně, vůbec se mu nedivím, že ve 24 letech nechce dítě. V tomhle věku má cestovat, poznávat věci, rozvíjet se. Kdy jindy? že to předtím chtěl? No asi si neuvědomoval, co je to za závazek a showstopper pro 24 letého kluka a někdo mu třeba otevřel oči.
Tak hlavně na něj neudělej žádnej podraz.
Já jsem měla plánované miminko v devatenácti. Jenže přítelovi bylo přes třicet. Podle mě opravdu většina chlapů dospívá mnohem později než my
Já bych za nic neměnila. Bylo to skvělé rozhodnutí.
Zkus o tom s přítelem mluvit, čeho se bojí, co se najednou stalo a řekni mu, že jestli nechce, nebudeš ho do ničeho nutit. Pokud to dítě prostě nechce, tak nebude nikdo šťastný…
@Aries6 píše: Říká kdo? To se tak jako obecně říká, ale ne každý po tom touží.
Souhlasím s tím, že se asi cítí mladý, ale ne s citovaným…
Přesně. Já jsem se začala rozvíjet díky dítěti
Člověka to donutí dospět, převzít zodpovědnost… Když se porovnám s holkama co ještě studují nebo pracují, ale děti nemají, tak si připadám víc rozvinutá
Ale je taky fakt, že díky práci cestujeme, setkáváme se s různými lidmi…
Já otěhotněla v 19,přítel 23let a byl to právě on který si chtěl to naše dítko nechat…ja byla zprvu proti, nedokázala jsem si to představit..A najednou je tady s náma, už to budou tři měsíce a jsem já i přítel velice šťastní…i když abych pravdu řekla první dva týdny jsem skoro každý den brečela když přítel odcházel do práce páč jsem myslela, že to nezvladnu..A zvládla a zvladame… ale ty zakladatelko, opravdu raději netlač na pilu, a nech tomu volný průběh, ono se to všechno vyvrbi samo až na to bude čas…:)přeju hodně štěstí ![]()