Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aries6 píše: Říká kdo? To se tak jako obecně říká, ale ne každý po tom touží.
Souhlasím s tím, že se asi cítí mladý, ale ne s citovaným…
Pravda, zapomněla jsem za to napsala „myslím si já“, byť jsem na to myslela.
Rohodně ne každý, díky bohu, to by bylo všude přecpáno, stačí to už teď ![]()
Každopádně další velká část chce prostě pařit
, jen málokdo podle mne zakládat rodinu.
@Tečička píše:
Přesně. Já jsem se začala rozvíjet díky dítětiČlověka to donutí dospět, převzít zodpovědnost… Když se porovnám s holkama co ještě studují nebo pracují, ale děti nemají, tak si připadám víc rozvinutá
Ale je taky fakt, že díky práci cestujeme, setkáváme se s různými lidmi…
JAsně, jenže tvému příteli bylo přes třicet, jak píšeš. ženské to mají jinak. ![]()
@jenny.fields No právě. Já bych mladšího k rodině nechtěla, ale věřím, že i pár mladších kluků je vyspělejších…
@Markéta80 píše:
jako fakt? mě totiž taky![]()
a pokud by jsme se o první nesnažili tak dlouho tak by jsme byli mladí rodiče, ale 5 let snažení a rodila jsem v 25,5 letech a manželovi 24 a kousek
![]()
. nedovedu si představit mít první ve 30
![]()
@DenisaDen každý chlap a i ženská to má jinak
Jako fakt.Ale první dítě jsem měla o 11 let později. A manželovi bylo 23.
@jenny.fields Jasně. Já se třeba vybouřila od 15 a pak bych kolem 20 klidně měla děti. Ale jsem ráda, že jsem dostala možnost studovat. Ale nic víc mě nelákalo.
Co se týče rozvíjení se a budování kariéry - to může chlap i s dítětem. U ženy je to horší.
@Tečička píše:
Přesně. Já jsem se začala rozvíjet díky dítětiČlověka to donutí dospět, převzít zodpovědnost… Když se porovnám s holkama co ještě studují nebo pracují, ale děti nemají, tak si připadám víc rozvinutá
Ale je taky fakt, že díky práci cestujeme, setkáváme se s různými lidmi…
Teda, rozjelo se to tu parádně! ![]()
Došlo mi, ze jsem zapomnela napsat, ze i ja jsem drive chodila, i bydlela s 30letym muzem a ze na me tento vztah zanechal dost jiných pohledů na Svět a,,vracet" se pote mezi sve vrstevníky, bylo dost obtížné..
…kazdopadne si vubec nemyslim, ze bych na pritele tlacila a nebo mu lajnovala zivot. Opravdu.
…vyvíjelo se to pekne z obou stran a oba jsme chteli byt mladí rodiče, dokonce jedna z veci proc si s semnou pritel zacal byla, ze se mu tenhle,,plan" libil. ![]()
Takze tu lajnu zivotem jsme jeli spolecne. Nejsem ten typ, co by tyhle podrazy delal.. ![]()
@DenisaDen píše:
Teda, rozjelo se to tu parádně!
Došlo mi, ze jsem zapomnela napsat, ze i ja jsem drive chodila, i bydlela s 30letym muzem a ze na me tento vztah zanechal dost jiných pohledů na Svět a,,vracet" se pote mezi sve vrstevníky, bylo dost obtížné..…kazdopadne si vubec nemyslim, ze bych na pritele tlacila a nebo mu lajnovala zivot. Opravdu.
…vyvíjelo se to pekne z obou stran a oba jsme chteli byt mladí rodiče, dokonce jedna z veci proc si s semnou pritel zacal byla, ze se mu tenhle,,plan" libil.
Takze tu lajnu zivotem jsme jeli spolecne. Nejsem ten typ, co by tyhle podrazy delal..
Já věřím, že to miminko chtěl. Neměl z toho rozum, to je celé. Kamarádi a nebo rodina ho seznámili s realitou. ![]()
To je sice možné, ale to si ma chlapec rozmyslet dřív, než mi zahltí pudy mateřstvím…
![]()
@Anna766
já skoro z 10
ale bylo by to dřív no kdyby jsme se nemuseli snažit 5 let ale já prostě věděla že těhotenství nepůjde hned a představa že začnu ve 30 a pak problémy
takže jsme ráda že jsme začali brzo ![]()
Tak já zatoužila po dítěti v 16, ale s přítelem jsme se rozdělili, potřebovali jsme oba nasbírat zkušenosti, a když jsme se za 4 roky potkali, bylo to akorát. Nikdy jsem s nikým jiným po dítěti nezatouzila ![]()
Když se narodila první dcera, bylo mu 25. Ale bylo dost vidět ze po oznámení těhotenství byl dost vyděšený, a tak to zůstalo… několik let ![]()
@evill píše:
To uz je ale takoveto zpetne hodnoceni sveho zivota " kdybych byl znova mlady, udelal bych to a to jinak ". Jenze zkusenost je neprenosna. Myslim, ze pro kluka 23 je to hodne nepredstavitelna vec, mit mimino. Podle me nejde uplne rict, kdy je spravny cas. Snad tehdy az do toho oba partneri chteji jit.
samozrejme. ale je dobre, aby clovek pri rozhodovani slysel i tyto hlasy. ackoli ten kluk asi emimino necte a zakladatelku presvedcovat nemusim, takze vykrik do tmy, uznavam.
Na děti myslím od 21/22 let, s přítelem jsme spolu přes 3 roky, oboum je 25 a nic neplánujeme ![]()
Tyjo holky, vy některý píšete o věcech, který by mě nikdy snad nenapadly.
- třeba to vysazení prášků apod…
A co se týká toho,,málokdo by chtěl v tomhle věku děti", tak plnými doušky vykřikuji NESOUHLASÍM
Je to asi tím, mezi jakými lidmi se pohybuješ. Já znám spousty lidí s totožným názorem tomu tvému a před 30tkou by si dítě nepořídili, ale potom je tu ten názor mladých maminek, který o tim dlouhou dobu sní a opravdu chcou prvně děti a užívat si chcou až děti vyrostou. Je to opravdu člověk od člověka a já znám naopak spíše ty mladé rodiče. ![]()
Nemyslím to nějak zle, ale neptám se tu, jak přítele podrazit a udělat miminko,,náhodně".. ![]()
Uznávám ale, že mi tahle konverzace otevřela oči ohledně přítelova věku, protože mě nenapadlo, že by 24.let bylo pro chlapa tak zatraceně málo
hold potřebují více času a já se přizpůsobím, protože ho miluji…
![]()
…tak budu jednoduše zatím hltat miminka ostatních kamarádek
…a počkám! ![]()