Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky! Zajímalo by mě, jak to máte doma s partnerem, když máte miminko, jaká je jeho ochota hlídat, když třeba potřebujete někam jet a je ochotný vždy bez řeči nebo se třeba vymlouvá že má práci, atd.? Můžete se na něj obrátit, když potřebujete někam zavést nebo někam odjet? Nebo se třeba raději obracite na babičky? Nebo jen řekněte partnerovi, dnes jedu pryč, budeš doma s malým? Jak to mezi vámi v tomhle směru funguje? Mě totiž připadá, že se v těchto věcech vždy snažím obrátit na přítele, ale přijde mi, že je někdy radši, když si to na sebe vezmou babičky… Chápu, když má práci, ale když má třeba odpoledne volno a já potřebuji jet jednou za 2 týdny do školy, tak se vždy pohadame:-(
Partner teda neni moc ochotnej, samotnyho by ho nenapadlo hlidat, ale je pravda ze je dost casto v praci, ale kdyz je doma a ja nekam potrebuju proste mu malyho necham a neptam se
na babicky se neobracim skoro vubec vetsinou si vsechno zvladnu zorganizovat sama…
Můj muž hlídá bez problému když není v práci nebo nemá něco domluveného. Pardon, můj muž nehlídá ale regulérně se o naše společné dítě stará. A co s malým dělá když nejsem doma je jeho věc. Občas jedou k babičce, občas jdou s kočárem ven nebo hodí mrňouse do ohrádky a kouká na televizi. Hlavně že je syn spokojený a najedený
![]()
Hlidaci babicky jsme nikdy nemeli, takze jsme se vzdy museli spolehat jeden na druheho. Muj manzel s tim absolutne nema problem. Jak velke mate miminko? Treba z toho ma strach ![]()
Pro nás je to samozřejmost, pokud s dětmi nejsem já, je snimi muž, bez řečí, automaticky, děti jsou přece nás obou, chtěli jsme je oba, tak se přece nebudu doprošovat o hlídání?? Partner je rodič se stejnými právy a povinnostmi jako ty! ![]()
Já se teda nikdy na hlídání neptala ani o něj neprosila. Prostě jsem mu to oznámila
Však to jsou i jeho děti ne? ![]()
Muj nepohlida, vzdy byl problem i na par minut. Ted mi rekl ze kdyz budu chtit jit na hodinu ven se psem pohlida, no jsem zvedava. Az mu reknu pojd hlidat ![]()
Můj muž ochotný je, ale snažím se toho nezneužívat, přeci jenom má doma dost práce, s dcerou neudělá nic a pak do noci stojí u sporáku a vaří, místo aby šel spát, když ráno jde do práce. Raději třeba na plavání využiji babičku ![]()
Ale tedy když jde muž nakoupit nebo do Fortuny, dceru si bere s sebou automaticky a já si klidně můžu jít zaplavat nebo cokoliv. Lepší je Fortuna, to jdou kolem dvou hřišť a trvá jim to dost dlouho. A navíc berou i psa ![]()
Příspěvek upraven 04.03.16 v 11:12
Já vážně nechápu, že chlap nechce být se svým dítětem
prostě dítě potřebuje oba rodiče. A né tátu na gauči nebo u PC ![]()
@Devil-princes píše:
Pro nás je to samozřejmost, pokud s dětmi nejsem já, je snimi muž, bez řečí, automaticky, děti jsou přece nás obou, chtěli jsme je oba, tak se přece nebudu doprošovat o hlídání?? Partner je rodič se stejnými právy a povinnostmi jako ty!
Jasně, to je právě to, jenže jak mu to mám vysvětlit? Taky pohlida když potřebuji, ale minulé mi řekl, že má práci a jestli nepohlidaji naši, jenže tu práci má do 14 a já potřebuji jet na odpoledne pryč, tak by hlídat mohl, ale neřeší to, tak jsem řekla, že je to naše dítě a na 1.místě jsme pro něj my dva, pak až babičky… Jenže nijak to neřeší. Tak myslíte že mu mám říct prostě v sobotu odpoledne budeš s malým a ok?
malý má 4 měsíce a je moc hodný ale minulé mu řval, tak strach možná má… Jak to řešit? Chci se spoléhat na něj především, pak až na prarodiče…:-(
@Fjodorka píše:
Můj muž ochotný je, ale snažím se toho nezneužívat, přeci jenom má doma dost práce, s dcerou neudělá nic a pak do noci stojí u sporáku a vaří, místo aby šel spát, když ráno jde do práce. Raději třeba na plavání využiji babičku![]()
Ale tedy když jde muž nakoupit nebo do Fortuny, dceru si bere s sebou automaticky a já si klidně můžu jít zaplavat nebo cokoliv. Lepší je Fortuna, to jdou kolem dvou hřišť a trvá jim to dost dlouho. A navíc berou i psa
Příspěvek upraven 04.03.16 v 11:12
On chodí do Fortuny na procházku?
Mě teda irituje už to označení „ochota hlídat“. Copak matka své dítě hlídá? Matka ho vychovává, pečuje o něj, hraje si s ním. Totéž by měl dělat i otec, jsou v tom oba
. A ne, že je nebo není ochoten hlídat. Tohle označení respektuji například u pracovně vytížených prarodičů, které požádám, jednou za dva měsíce a oni buď jsou nebo nejsou ochotní mé dítě pohlídat ![]()
Tím chci říct, že pokud bych si něco potřebovala zařídit sama, tak bych doma řekla „taky jsou tvé děti, pěkně si s nimi hraj, tady jim ohřej jídlo a já jdu do školy“ ![]()
Děti jsou jeho stejně jako tvoje, on má práci, ty máš školu. Oba máte něco, z toho mi vychází, že i o děti se postaráte společně ![]()
@KPKristy píše:
Mě teda irituje už to označení „ochota hlídat“. Copak matka své dítě hlídá? Matka ho vychovává, pečuje o něj, hraje si s ním. Totéž by měl dělat i otec, jsou v tom oba. A ne, že je nebo není ochoten hlídat. Tohle označení respektuji například u pracovně vytížených prarodičů, které požádám, jednou za dva měsíce a oni buď jsou nebo nejsou ochotní mé dítě pohlídat
Tím chci říct, že pokud bych si něco potřebovala zařídit sama, tak bych doma řekla „taky jsou tvé děti, pěkně si s nimi hraj, tady jim ohřej jídlo a já jdu do školy“
Děti jsou jeho stejně jako tvoje, on má práci, ty máš školu. Oba máte něco, z toho mi vychází, že i o děti se postaráte společně
Tak by to mělo být… Já chápu, že když on chodí do práce a já jsem doma tak mám mnohem více času.. Ale já jsem mu taky řekla že mám taky nějakou povinnost a tou ke škola jednou za 2 týdny a když bude mít sichtu tak to po něm chtít nebudu ale když má odpoledne volno tak přece není správné jej dat rodičům když partner má volno…:-( tak asi mu řeknu prostě že zítra odpoledne s ním pocitam a bude. jenže pak bude nejspíš hádka, že jsem se s ním nedomluvila dopředu ( ikdyz jsem to zkoušela)…
@Lovein píše:
Tak by to mělo být… Já chápu, že když on chodí do práce a já jsem doma tak mám mnohem více času.. Ale já jsem mu taky řekla že mám taky nějakou povinnost a tou ke škola jednou za 2 týdny a když bude mít sichtu tak to po něm chtít nebudu ale když má odpoledne volno tak přece není správné jej dat rodičům když partner má volno…:-( tak asi mu řeknu prostě že zítra odpoledne s ním pocitam a bude. jenže pak bude nejspíš hádka, že jsem se s ním nedomluvila dopředu ( ikdyz jsem to zkoušela)…
Je mi líto, že někde si ženská musí tohle těžce vybojovat ![]()
Měli byste si s tím sednout a nastavit nějaká pravidla předem. Prostě mu říct, že taková je realita, že vaše dítě má díkybohu oba rodiče, a tak se oba budete starat. Jako jednou za dva týdny na odpoledne, to by se opravdu nikdo nepo*ral, pardón ![]()
@Devil-princes píše:
Pro nás je to samozřejmost, pokud s dětmi nejsem já, je snimi muž, bez řečí, automaticky, děti jsou přece nás obou, chtěli jsme je oba, tak se přece nebudu doprošovat o hlídání?? Partner je rodič se stejnými právy a povinnostmi jako ty!
Přesně ![]()