Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kobliha51 píše:
On chodí do Fortuny na procházku?
Ano. Jdou vnitrobloky, cestou mají hřiště, koukají na vlaky, ve Fortuně jsou pár minut a pak jdou zase hodinu zpátky. Mohl by tam jet pár minut autobusem, ale radši vezme dceru a psa na procházku ![]()
@KPKristy píše:
Je mi líto, že někde si ženská musí tohle těžce vybojovatMěli byste si s tím sednout a nastavit nějaká pravidla předem. Prostě mu říct, že taková je realita, že vaše dítě má díkybohu oba rodiče, a tak se oba budete starat. Jako jednou za dva týdny na odpoledne, to by se opravdu nikdo nepo*ral, pardón
Taky mě to moc mrzí… Ale zas on bývá s malým, když třeba jdu na cvičení nebo někdy o tak vezme ho a jedou třeba k rodině a já jsem sama, to jo…ale zrovna když já to důležité a musím do školy tak se vymlouvá… Už jsme to párkrát probirali… Ale mám pocit, že to je jak se mu to hodí:-(
@blabla123 píše:
Dítě je vás obou, proč by ses ho měla ptát, jestli bude hlídat? To mi rozum nebere.
Tak protože když chodí do práce a je tam dlouho nestíhá třeba zarizovat jiné věci nebo navštívit svou rodinu atd, proto se s ním snazim domlouvat, kdyby měl i jiné plány…
@blabla123 píše:
Dítě je vás obou, proč by ses ho měla ptát, jestli bude hlídat? To mi rozum nebere.
Rozum ti to nebere, ale bohužel to tak někde chodí. Někteří chlapi si myslí, že když chodí do práce, tak to stačí ![]()
Ovšem už se nedokážou vžít do situace, že jednou půjde do práce i ta ženská. Pak z té práce přijde, za ní budou vlát děti ze školky, taška s nákupem. Doma to vyskládá, uvaří, vyluxuje, prostě furt jede. A chlapík byl v práci, tak teď relaxuje… ![]()
@Devil-princes píše:
Pro nás je to samozřejmost, pokud s dětmi nejsem já, je snimi muž, bez řečí, automaticky, děti jsou přece nás obou, chtěli jsme je oba, tak se přece nebudu doprošovat o hlídání?? Partner je rodič se stejnými právy a povinnostmi jako ty!
No, to je ale asi jen az kdyz dite chodí do školky a maminka do práce. U nas je vždy argument, ze JA jsem na rodicaku a tudiz mam povinnost se starat 24hodin denně. On to ma jen dobrovolne ![]()
@Lovein píše:
Taky mě to moc mrzí… Ale zas on bývá s malým, když třeba jdu na cvičení nebo někdy o tak vezme ho a jedou třeba k rodině a já jsem sama, to jo…ale zrovna když já to důležité a musím do školy tak se vymlouvá… Už jsme to párkrát probirali… Ale mám pocit, že to je jak se mu to hodí:-(
No jo no, bere to tak, že s dětmi bude trávit čas zrovna jen, když se mu to hodí. Ale děti nejdou uklidit do skříně a vyndat, až se nám to bude hodit. To by si měl uvědomit.
Zkus zabrnkat na citlivou strunu - hele, Láďo, za chvíli dítě vyroste a už nás nebude potřebovat, musíme si ho užít, dokud jsme pro něj středobodem ![]()
Občas takhle vydírám muže, když mám pocit, že si s kluky málo hraje ![]()
Přítel pohlida kdyz potřebuju ale i když chci. Chci poklidit, dat si oddech, jde s malou ven nebo k rodičům. Postará se. A to neni jeji bio otec.
@KPKristy píše:
Rozum ti to nebere, ale bohužel to tak někde chodí. Někteří chlapi si myslí, že když chodí do práce, tak to stačí
Ovšem už se nedokážou vžít do situace, že jednou půjde do práce i ta ženská. Pak z té práce přijde, za ní budou vlát děti ze školky, taška s nákupem. Doma to vyskládá, uvaří, vyluxuje, prostě furt jede. A chlapík byl v práci, tak teď relaxuje…
Tak to já jsem šťastná, za toho svého, když mu řeknu, že prostě nemůžu, tak to udělá za mě, jako trošku ten nos ohrnuje, ale udělá to.
Ne neptam se oznamuju a to x do tydne. Ptam se jen kdyz tusim, ze bude jeste pracovat ( to ma samozrejme prednost pred vsim krom nemoci ).
@Lovein píše:
Tak protože když chodí do práce a je tam dlouho nestíhá třeba zarizovat jiné věci nebo navštívit svou rodinu atd, proto se s ním snazim domlouvat, kdyby měl i jiné plány…
A ty svou rodinu navštěvuješ s malým, či vůbec ne?
@blabla123 píše:
A ty svou rodinu navštěvuješ s malým, či vůbec ne?
Ano, často…
@Lovein Hlídací babicky nemáme, vše řešíme sami, spoléháme se sami na sebe. Jsou to naše děti, my si oba staráme dle svých možností a schopnosti. Ne podle toho, jestli se nám chce nebo ne.
Takže ne, manžela se fakt nedoprosuju. Pokud nemůže jeden, děti přebírá automaticky druhý.
@Lovein Já bych ho/jí partnerovi dala s sebou k rodičům, třeba na půl den o víkendu.
@Lovein píše:
Zdravím všechny maminky! Zajímalo by mě, jak to máte doma s partnerem, když máte miminko, jaká je jeho ochota hlídat, když třeba potřebujete někam jet a je ochotný vždy bez řeči nebo se třeba vymlouvá že má práci, atd.? Můžete se na něj obrátit, když potřebujete někam zavést nebo někam odjet? Nebo se třeba raději obracite na babičky? Nebo jen řekněte partnerovi, dnes jedu pryč, budeš doma s malým? Jak to mezi vámi v tomhle směru funguje? Mě totiž připadá, že se v těchto věcech vždy snažím obrátit na přítele, ale přijde mi, že je někdy radši, když si to na sebe vezmou babičky… Chápu, když má práci, ale když má třeba odpoledne volno a já potřebuji jet jednou za 2 týdny do školy, tak se vždy pohadame:-(
můj pohlídá vždy, když je třeba, přehodí směny, vezme si paragraf atd.. není problém. Babičky máme, ale hlídat nemůžou.