Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Upřímně, vůbec se mu nedivím, že ve 24 letech nechce dítě. V tomhle věku má cestovat, poznávat věci, rozvíjet se. Kdy jindy? že to předtím chtěl? No asi si neuvědomoval, co je to za závazek a showstopper pro 24 letého kluka a někdo mu třeba otevřel oči.
Tak hlavně na něj neudělej žádnej podraz.
Myslim, ze dokud mu nic nehrozilo tak ti nadsene prikyvoval. Kdyz se stehovani a potencialni dite blizi tak ho sranda presla.
Neni divu, ve 23 je jeste sam dite. Preji hodne uspechu ![]()
@DenisaDen proste je moc mlady a predtim mu nedochazelo, jak velkou zmenu života to prinese. urcite se chce bavit, uzívat si, cestovat… a neresit jecici mimino. třeba stacilo nejake popichnuti od kamosu a je to. navic cim vice se blizi potencionalni rodina, tim se to stava realnejsi a hrozivejsi.
nechte tomu par let ![]()
A v kolika letech chlap dítětem není?
![]()
Chci dodat, že nikdy nedošlo k žádnému nucení, nebo přemlouvání a hlavně…i když jsem po mimču toužila spiš ja, ten kdo to navrhl, byl právě partner…ja se toho jen asi trochu víc chytla.
![]()
Spíš se jen zalekl a došlo mu o co vše přijde, o tu částečnou svobodu.. My o tom s manželem taky jen mluvili.. Bylo mi necelých 22, když jsme se brali a čekali prvního syna. Uprimne, byl chtěny, ale plánovaný mnohem později, zadarilo se driv. Manzelovi letos bude 25, cekame druhé, tentokrát 100% plánované. Je to prostě velký krok, zavře si tím všechna vrátka, vše se pro něj změní a to mu asi teď došlo.. dej mu čas a hlavně netlač, musí to u něj přijít zpět samo..
Netlačila bych…
Proto se tu chci vypsat, protože si sama moc dobře uvědomuji ten krok a taky vím, že sám přítel s tím bojuje.. ![]()
A podraz? To urcite nehrozi…
@DenisaDen píše:
A v kolika letech chlap dítětem není?![]()
:
V kolika? No nektery i ve 40, ale myslim, ze u vetsiny se to lame tou tricitkou… To poznas. Az nebude menit nazory ze dne na den, az se nebude vyhybat debatam o pro nej neprijemnych vecech, proste az dospeje. Zalezi koho pro zalozeni rodiny hledas, jestli vecne dite, urcite najdes i takovy exemplar ![]()
@DenisaDen muj manzel je o 10 let starsi nez ten tvuj a kdyz jsem mu rekla, ze cekame dite, tak jako jo, mel radost, ale zaroven ho pomerne semlela ta zodpovědnost, nebo nevim jak to rict. Podotýkám, ze jsme spolu 10 let a z toho 3 roky manžele, mame hotovej dum a vsechno uspořádaný a stejne.
Podle me, z toho jak to pises, dite chce…JEDNOU. A najednou se to jednou dost priblizilo.
Mate spoustu casu. Cestujte, studujte, poznavejte jeden druhyho, užívejte si. Miminko je super, ale zivot se otočí o 180 stupnu.
Drzim ti palce ![]()
Tyjo…a vy ženský? V kolika letech vás tak poprvé napadlo,,jo, chci miminko"!???
@DenisaDen píše:
Mě v 15 ![]()
@DenisaDen teda bravo, tak Pekny a rozumny prispevek o mladeho „trdla“ tu pradlouho nebyl
nectu prispevky, takze reaguji na prvni dobrou- nech pritele dychat a to FAKT. Bylo by skoda prijt o skvelyho chlapa. O detech musis mluvit nevtirave plizive
ne kazdemu „klouckovi“ se chce utirat Zadek miminu. Mluvili jste o tom a asi s tebou jak s matkou svych deti pocita, tak to tak nechej, trochu si uzivejte, ty mej rozum a setri na vybavicku a az bude vse „okolo“ ok jeste ho prekvapis milou sumou na ditko
Chapej, neni to pro nej lehky krok a pokud se cuka a pritom vis, ze se mlujete a planujete budoucnost a neco pro ni delate je to jen svedecrtvi o tom, ze premysli a pripravuje se na to, ale nemusi okamziteto nadseni ditete prijmout. Mate skvely vek, skvely cas..vyuzijte ho k poznavani a milovani a radosti. Ty materske „radosti“ prijdou pro vas taky
Kolikrat mi babicka vtloukala do hlavy, ze muz je hlavou a zena co ji krouti ![]()
@DenisaDen píše:
nechtela jsem nikdy a ted s bajecnym chlapem chceme 2. trvalo to, nez jsem k tomu dospela ![]()
P. S: prvni tedy rozene ve 30. a nic mi neuteklo ![]()
@DenisaDen píše:
V 33
.
Ahoj všem…

…ale abych se dostala k problému, stěhujeme se hlavně kvůli těm dětem, ale pokaždé, když s přítelem o dítěti začnu mluvit, tak buďto nic neodpoví a nebo řekne, že se uvidí, nebo se to vyřeší. Štve mě to, protože jsme o tim mnohokrát předtím mluvili a najednou, jak kdyby se něco stalo…ale o miminku nechce ani slyšet.

…prostě to do sebe všechno pěkně zapadá(lo), dokud si to přítel,,nerozmyslel".

Jsem tu nováček, ale spousty diskusí už tu mám projetých a musím uznat, že mi trvalo opravdu velmi dlouho, než jsem se rozhoupala, že založím vlastní a zároveň si přečtu spoustu názorů na problém, který mě už dlouho trápí.
Abych se představila…je mi 21.let, přítel má za pár 24.let.Jsme spolu 2 roky, výborně vycházím s jeho přáteli, rodinou a vše je óká!
Oba máme momentálně stálé zaměstnání a poměrně slušný plat. Bydlíme ve větším městě a budeme se stěhovat do menšího, abychom byli blíž rodině a aby JEDNOU, až budou děti, nebyl problém třeba s hlídáním a oba souhlasíme s výchovou dětí spíš někde v klidu, než v rušném, zalidněném městě.
Chtěla bych podotknout, že já po miminku toužím asi od 19.let a jsem v tomhle ohledu velmi vepředu, oproti vrstevnicím..
Každopádně,,,plán" byl takový, že se v létě, až budeme mít v práci dovolenou, přestěhujeme (máme kam), začneme se snažit o miminko a zároveň si to v novém domečku dáme dokupy s tím, že po nástupu do práce (dovču máme stejně a asi 3týdny), dáme výpověď (popř. já bych zůstala do otěhotnění kvůli pěknému průměru, co bych mohla na mateřské mít) a šli bychom do nového. I práci tam má přítel už jistou..
Jsem z toho nešťastná, protože jsem se na ta tento velký, společný krok hrozně těšila a najednou se o všem přestalo mluvit a vše se UVIDÍ!
Ještě je tu jedna věc a to, že dálkově studuji a po létě už mám domluvený nástup na novou školu blíž k novému domovu…
Nevím už ani, jak o tim s přítelem mluvit. Jakoby se najednou z toho rozumného kluka, se kterým jsem před 2 roky začala chodit, stal nerozhodný klouček, který se možná jen zalekl takového závazku?! Kdo ví…
Ještě bych ráda dodala, že pokud někomu přijde, že to na svůj věk moc řešim a že chlapy na tyhle věci myslí až v mnohem zralejším věku, tak jsme s přítelem byli na všem před několika měsíci domluvení a oba jsme šťastně souhlasili.
Nevím, jestli chci rady, jak mám s prítelem promluvit…spíš bych chtěla rozjet tohle téma a kouknout na to třeba z více úhlů pohledu…
Díky ženský!