Přivlastňuje si moje dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bábrdl píše:
Princip je stejný. Prostě holčičky tíhnou ke starší (dospělé) kamaráce, ženě, která je z jejich pohledu „v pohodě“, něčím zajímavá atd.A žárlit se dá na ségru, stejně jako na nextku.
Princip tihnuti je stejný, ale rozhodne ne z ohledu zarleni. U sestry bych to nechapala, ale u nějaké milenky rozhodne ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
Ne nejsem. Ale kdyby dítě mělo rádo novou partnerku svého otce, tak bych nebyla nadšená z jejich rozchodu, protože bych věděla, že to tomu dítěti ublíží.
Zrovna Tobě to tady jistě všichni věří.
Anonymní slunečnice a ostatní mámy v podobné situaci patrně nejsou tak blbé, aby jisté pocity a emoce dávaly najevo před dětmi v podobné situaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
Princip tihnuti je stejný, ale rozhodne ne z ohledu zarleni. U sestry bych to nechapala, ale u nějaké milenky rozhodne ano.
Já myslela, že stejné je to pro to dítě.
Matka pochopitelně může na nextku žádlit víc. Ale žádlení mezi sestrami (nebo na švagrovou) taky dost běžné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
Zrovna Tobě to tady jistě všichni věří.
Anonymní slunečnice a ostatní mámy v podobné situaci patrně nejsou tak blbé, aby jisté pocity a emoce dávaly najevo před dětmi v podobné situaci
Co by mi měli věřit? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bábrdl píše:
Já myslela, že stejné je to pro to dítě.
Matka pochopitelně může na nextku žádlit víc. Ale žádlení mezi sestrami (nebo na švagrovou) taky dost běžné.
Já to vztahla na zakladatelku. Bezne to je, ale moc to nechapu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj všem, s expartnerem máme dceru v střídavě péči, všechno bylo celkem v pohodě. Dokud si nenašel přítelkyní, ona se k němu prakticky hned nastěhovala. Měla jsem strach, jak bude vycházet s dcerou, ukázalo se že spolu vycházejí dobře, možná až moc. Dcera o ní pořád mluví, každý den si spolu telefonují, takhle si nevolala ani s ex. Taky se stejně oblékají, dcera mi vypráví co spolu dělají jen oni dvě a já myslím že to nextka přehání. Náhodou jsem narazila na její instragram a má tam na můj vkus moc fotek s dcerou, má tam komentáře typů moje princezna atd. Mluvila jsem o tom s ex, ten na mě vyjel že žarlim, a že je rád že má jeho přítelkyně s dcerou tak dobrý vztah. Vím že by bylo horší, kdyby nextka byla nějaká zlá macecha, ale tohle její chování mi taky nepřipadá ok a celkem mi to vadí. Jen nevím co s tim dělat, s expřítelem není žádná řeč.
Anonym, citlivé a bolestivé téma. Zatrhni to včas. Moje next nemá a nemůže mít děti. Od začátku se chová přesně takhle. A jak to dopadlo? Děti chtějí k otci do péče. Nextku tím pádem nenávidím, začíná mi nejspíš deprese, jsem úplně na dně. Protože u mě není nic špatně, ale ona je prostě jiná. To jsou slova dětí. Bodejť by nebyla jiná, když nemá děti v domácnosti, nemusí je honit k úklidu, do školy, prostě nic. Exmanžel je nadšený, protože to vidí jako pomstu za rozvod. Čeká mě náročný běh na dlouhou trať. Držím palce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Anonym, citlivé a bolestivé téma. Zatrhni to včas. Moje next nemá a nemůže mít děti. Od začátku se chová přesně takhle. A jak to dopadlo? Děti chtějí k otci do péče. Nextku tím pádem nenávidím, začíná mi nejspíš deprese, jsem úplně na dně. Protože u mě není nic špatně, ale ona je prostě jiná. To jsou slova dětí. Bodejť by nebyla jiná, když nemá děti v domácnosti, nemusí je honit k úklidu, do školy, prostě nic. Exmanžel je nadšený, protože to vidí jako pomstu za rozvod. Čeká mě náročný běh na dlouhou trať. Držím palce.
To je hrozný fakt s Tebou cítím
.
Ale zakladatelka prostě nemá jedinou páku jak to zarazit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Přestaň žárlit a buď ráda, že je dcera spokojená. Ona moc dobře ví, kdo je její máma, tak to svoje ego trochu potlač.
Bacha na to. Některé děti se nechají utáhnout na vařené nudli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr píše:
To je hrozný fakt s Tebou cítím.
Ale zakladatelka prostě nemá jedinou páku jak to zarazit
Děkuji, je to fakt strašný, v životě mi nebylo hůř. Bohužel páky nejsou. Já mám puberťaky, takže blbý věk, kdy se nechají utáhnout na materiálno a táhne je to tam, kde nemusí nic dělat. Hnusně doufám, že i to se tam změní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji, je to fakt strašný, v životě mi nebylo hůř. Bohužel páky nejsou. Já mám puberťaky, takže blbý věk, kdy se nechají utáhnout na materiálno a táhne je to tam, kde nemusí nic dělat. Hnusně doufám, že i to se tam změní.
To Ti věřím ![]()
Nechci radit, nebo dělat chytrou, já bych to asi vůbec nezvládla
, ale myslím si, že šance, že se k Tobě děti ještě rády vrátí určitě jedocela velká /pokud tedy na to vůbec dojde, že by žily u otce/.
Fakt je úplně něco jinýho starat se dnes a denně se vším, co to obnáší, nebo si jenom užívat o víkendech a nemuset nic. A puberťáky člověk kolikrát špatně snáší i když jsou vlastní, což teprve „cizí“.
Drž se, moc Ti přeju hodně síly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi by mi to taky vnitřně trochu vadilo, ale nedávala jsem to nikdy najevo. Naopak jsem vztah dítě a next dost podporovala a snažila se na tom najít pozitiva. A jak píše babrdle, holka ji brala jako cool kamarádku. Už má další, vždycky mladou aspoň o 15 let ode mě
, tak s tím přece nebudu soutěžit, to už jde mimo mě. navíc žádná nebyla důvodem rozpadu vztahu. Nezatrhávala bych nic, pokud jsou fotky neutrální, dávám občas na sítě taky. Volání by mi nevadilo vůbec, to znám z druhé strany, kdy ex zakazaoval dceři volat mně v „jeho“ týdnu a dost se mu to vymstilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak jako zatrhni? Dite je samostatna bytost, neni tvuj majetek. Jestli chce jit, at jde. To, ze dite ma radsi nejakou cizi pani, je hlavne o tom, jaky vztah mate mezi sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tvá zkušenost je velmi smutná ![]()
ALE jak si představuješ „zatrnout to“?? jako bránit jejich vztahu, konktaktu - nebo JAK přesně?? ono to totiž v praxi moc nejde… je to tenký led, na kterém není moc prostoru pro nějaké striktní zákazy… rodič je otec stejně jako je rodič matka… a vztahům s jejich novými parntery nejde bránit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem v podobné situaci, ale „zatrhnout“ by se to asi dalo tak, že by matka odvedla děti k psychologovi, který by jim vysvětlil, že nextka se chová manipulativně. A celkově, kde je její místo v rodinné hierarchii. A že ona se o ně v případě problému rozhodně v životě starat nebude. Tudíž je toto chování vůči matce nefér.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk jako fakt?
víš, jak funguje dětský psycholog?? jeho role rozhodně není vykládat dítěti, jaká je rodinná hierarchie a kde v ní má místo další partner otce
to nemyslíš přece vážně…
Navíc není vůbec jisté, že chování nextky je „manipulativní“ - taky může mít tu holku prostě obyčejně lidsky ráda…
že ji dává na IG je už samozřejmě obecně docela přes čáru, ale v tomhle je zas každý citlivý jinak, někdo tam cpe vše denně a přijde mu to normální.. tohle by měl rozhodně řešit otec dítěte se svou partnerkou.. nikoliv dětský psycholog ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit