Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, můj manžel má zvláštní koníček. Obchází popelnice a hledá v nich různé užitečné věci. Krmení pro domácí zvířečtvo, vratné lahve, občas i nějakou věc, která se hodí např. zajímavé květináče, nebo něco dá prodat na blešáku…
Je tady ještě někdo takový, nebo je můj muž originál? ![]()
Tak to je s prominutím strašný. Ale myslím, že není jediný. Normální to teda podle mě není…
Lidé s takovým koníčkem povětšinou nemají přístup k internetu, takže tu podle mě nikoho podobného nenajdeš. ![]()
@drewlet píše:
Ahoj, můj manžel má zvláštní koníček. Obchází popelnice a hledá v nich různé užitečné věci. Krmení pro domácí zvířečtvo, vratné lahve, občas i nějakou věc, která se hodí např. zajímavé květináče, nebo něco dá prodat na blešáku…
Je tady ještě někdo takový, nebo je můj muž originál?
Tak mnozí to odsoudí, nicméně mě naopak nejvíc štve, jak se plýtvá. Vším a hlavně jídlem a plastama. Takže sice má tvůj muž zajímavý koníček, ale na druhou stranu se někdy člověk až diví, co lidi za dobré, pěkné a užitečné věci vyhodí..Jestli nenosí i nepotřebné haraburdí a nezaneřádí vám s tím dům, což už by značilo nějakou patologii, ale nosí právě jen ty vratné láhve, krmivo a lepší věci, které lze prodat, tak bych ho asi nechala..lepší když chodí do popelnice, než na zálety ![]()
@Emimin7 píše:
Lidé s takovým koníčkem povětšinou nemají přístup k internetu, takže tu podle mě nikoho podobného nenajdeš.
proč, víš houby můj
,muž je i velice počítačově zdatný.
Asi je tvůj manžel originál. Možná je to úchylka, ale já v tom vidím pozitiva ve smyslu přirozená recyklace atd. A je fakt, že občas lidé vyhodí opravdu hodnotné věci, které ještě mohou sloužit.
Zajímavý koníček. Neprovozuji ho ani nikdo v mém okolí, ale nemám problém pochopit to.
@Anonymní píše:
U popelnic člověk kolikrát najde super vecimy máme takhle kufr, kuchyňku do pokojíčku, hračky, oblečení i boty pro celou rodinu, židle.
Tak on je rozdíl, jestli tyhle věci někdo položil vedle popelnice, aby si je ještě někdo vzal a posloužily mu anebo jste je z těch popelnic vyhrabali.
@Evulina píše:
Tak mnozí to odsoudí, nicméně mě naopak nejvíc štve, jak se plýtvá. Vším a hlavně jídlem a plastama. Takže sice má tvůj muž zajímavý koníček, ale na druhou stranu se někdy člověk až diví, co lidi za dobré, pěkné a užitečné věci vyhodí..Jestli nenosí i nepotřebné haraburdí a nezaneřádí vám s tím dům, což už by značilo nějakou patologii, ale nosí právě jen ty vratné láhve, krmivo a lepší věci, které lze prodat, tak bych ho asi nechala..lepší když chodí do popelnice, než na zálety
však jo, občas donese věci, že mi až lezou oči z důlků, např. původně drahé hračky, kterým nic není
Zvlášť kolem vánoc nosil koše jídla slepicím.
Smetí nenosí, to zase ne. ![]()
Takovych lidi je spousta - rika se jim bezdomovci.
Podle me je to nemoc, nejaky zvraceny druh vetesnictvi.
No jsem si jistá, že nic od popelnic by mi přes práh nepřenesl.
@drewlet píše:
No co. Spořivý člověk.
Asi neznám nikoho, kdo by popelnice cíleně obcházel, ale těch, kteří si odpopelnic něco přinesou, když už tam s něčím jdou, je dost. ![]()
Já bych neřekla, že je originál, spíš je bufeťák ![]()
A záleželo by na tom, proč to dělá, jestli ho to fakt baví a má radost, když najde něco zajímavýho, tak ok, prostě trochu zvláštní koníček. Ale jestli by todělal, protože jste chudý a potřebuje tam najít něco k jídlu, nebo něco, co by se dalo prodat, tak to by mi vadilo dost a hnala bych ho, aby šel pořádně vydělávat radši.
Ale pro jistotu bych si přála, aby to dělal jenom v noci, ono to vypadá blbě.
@drewlet píše:
Tak to je hnus. Jako vím, že spousta lidí plýtvá a v popelnicích se toho musí dost jestě slušného najít, ale hrabat se mezi pokaděnýma plenama, vložkama a zbytky smradlavého cosi by mě ani ve snu nenapadlo a jako koníček bych to nebrala.