Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Elie92 píše:
@Kikulinka83 jiný nemoci samozřejmě jsou ale jak jsem psala výše, máme dost rizikových lidí okolo a covid je dost nakažlivý.
A jiná viróza ty rizikové lidi neohrozí? Jen COVID? Možná by se ten internet měl pomalu začít cenzurovat…
@PETRAKIM píše:
A proč chodil do práce, když se necítil dobře? Já když se necítím dobře, okamžitě zůstávám doma - pokud je někdo takový tele, že i s tím leze do práce, má zakročit zaměstnavatel hned po té, co to zjistí a nedovolit, aby s takovým člověkem ještě někdo jezdil v autě - i ti, co s ním do auta vlezli, neumí otevřít pusu a bránit se?
Mě šefová donutila přijít do zaměstnaní i když jsem nemocná byla. V začátku března (tedy v době začátku koronaviru).
To že jsem neuměla ani chodit a fungovat jak jsem byla slabá, ji nezajímalo. Takže ne vždy je bezohledný zaměstnanec, ale i zaměstnavatel
Hlavně dejte vědět, až někdo dostane v souvislosti s covid těch deset let za šíření infekční nemoci. Tady se s tím ohánějí lidé snad v každé diskuzi, ale podle mě je to naprostý sci-fi.
To je paragraf pro případy, kdy člověk záměrně nakazí všechny svoje milence HIV a podobně. Silně pochybuju, že někdo půjde sedět za šíření respiratorního onemocnění.
@Elie92 jinak horečku a zimnici a tedy jasné příznaky korony. Mám taky, ale jsem doma a snažím se to vyležet, aspoň do takového stavu aby to na mě nebylo poznat.
V pondělí totiž jdu k praktické doktorce a testy odmítám
Tak ho nechejte doma na HO. Nebo ho premluvte na test jako samoplatce a zaplatte mu ho. Treba to je ten duvod.
Nebo si to predstavujete jak? Ze on zavola Dr., ze vy ho nutite jit na test, at mu vypise zadanku a objedna ho? ![]()
@Janli píše:
Důrazně bych ho upozornila, že šíření nákazy je trestný čin a pokud si na testy nezajde, podáte TO. Sice je to na hraně, policie by se tím asi nezybývala, ale mohlo by to zabrat. Pokud není na neschopence, okamžitě bych mu dala nucenou dovolenou, to můžeš jako zaměstnavatel nařídit.
Nařídit dovolenou nejde ze dne na den, musí to být minimálně 14 dní předem.
@zoidberg píše:
A jiná viróza ty rizikové lidi neohrozí? Jen COVID? Možná by se ten internet měl pomalu začít cenzurovat…
Covid je nová nemoc, riziková rozhodně je. Tak proč tomu chodit naproti? Jen sobec ohrožuje a klidným svědomím další lidi. Popravdě takového zaměstnance bych ve své firmě mít nechtěla aby současné chvíli, kdy roste nezaměstnanost a mohu si tak vybírat, bych s takovým jedincem a klidným svědomím velmi rychle ukončila pracovní poměr.
@smajlik345 Vše je jen vaše rozhodnutí, ne rozhodnutní šéfa nebo někoho jiného. Vy jste se rozhodla, že půjdete do práce. Ta vám sice něco řekla, ale vy jste ji uposlechla, protože jste se tak rozhodla. Pokud jsou pro vás peníze, zachování práce, důležitější než zdraví, tak možná proto jste tam šla… ale to už neposoudím.
@smajlik345 píše:
Mě šefová donutila přijít do zaměstnaní i když jsem nemocná byla. V začátku března (tedy v době začátku koronaviru).
To že jsem neuměla ani chodit a fungovat jak jsem byla slabá, ji nezajímalo. Takže ne vždy je bezohledný zaměstnanec, ale i zaměstnavatel
Ale to je tvuj problem, ze jsi nesla k lekari a na neschopenku ![]()
@Elie92 píše:
Dobrý den,
pracovník u nás v malé rodinné firmě (6 zaměstnanců) se od středy necítí dobře, má horečku, zimnici..prostě příznaky na koronavirus. Ještě se vytahuje tím, že neměl 20 let ani rýmu, takže je to divné. V sobotu byl na nějaké oslavě, ve středu celý den v autě s dvěma dalšíma lidma bez roušek. Manžel s ním byl celé pondělí, byť s respirátorem. Otázka zní, když odmítá jít na test, jak se zachovat? Firma je naší rodiny, i přes apel, aby šel, nechce. My máme téměř roční dítě, švagr má diabetes, dvouletou dceru a manželku na rizikovém s dvojčaty, další otce po rakovině a tchyně je po transplantaci ledviny a slinivky a tchán se s ním také viděl, i když s respirátorem. Všichni mají někoho rizikovýho a on není schopný si dojít na výtěr z nosu? Je nějaká povinnost při takových příznacích jít k lékaři?
Odpověď na tu otázku je jednoduchá - nemocnému zaměstnanci neumožnit (např. pro příští dva týdny) vstup na pracoviště.
Čímž je po problému… nechápu, proč by se lidé kvůli každé viróze museli hnát na testy ![]()
@smajlik345 píše:
By mě zajímalo, jak se dá k něčemu takovému zaměstnanec donutit ![]()
@smajlik345 píše:
Šéfová Tě vlekla v poutech a s pistolí u hlavy?
Nebo jak jinak si tenhle blábol vyložit?
Pokud jsi měla vystavenou neschopenku, nikdo Tě nikam nutit nemohl, právo bylo na Tvé straně. A pokud sis ji vystavit nenechala, je to Tvoje hloupost, že sebou necháš „orat“.
Taky bych nešla a zůstala bych 10 dní doma jako pri jakékoliv jiné infekční nemoci.
@Elie92 píše:
@Kikulinka83 jiný nemoci samozřejmě jsou ale jak jsem psala výše, máme dost rizikových lidí okolo a covid je dost nakažlivý.
Proto si na testy zajděte vy, co jste s ním byli v kontaktu. Známá taky všude prohlašuje, že kdyby se necítila dobře, že na testy nepůjde ani za nic. Prý aby museli na testy všichni, s kým se stýká? To prý ani omylem. ![]()
Na test bych ho nehnala, ale rozhodně bych ho udrzela 10 dní doma.