Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@BohunkaP píše:
Odpověď na tu otázku je jednoduchá - nemocnému zaměstnanci neumožnit (např. pro příští dva týdny) vstup na pracoviště.Čímž je po problému… nechápu, proč by se lidé kvůli každé viróze museli hnát na testy
To jedině že by ho nechali doma s náhradou mzdy pro překážky na straně zaměstnavatele.
@cecetka to samozřejmě ne, ale aspoň zavolat k lékaři, že má takové příznaky a ať on zhodnotí, jestli je třeba jít na test, nebo ne. A na HO zůstat nemůže, protože pracuje jako dělník ve výrobě, což jde z domova těžko.
@PETRAKIM že se necítí dobře jim oznámil až když byli na té služební cestě. To bylo ve středu a ještě ten večer psal, že má horečku a že zůstane doma druhý den.
Jojo, začneme se navzájem udávat a podávat trestní oznámení. Já padnu. A testy mu nařídit nemůžeš. Díky bohu. Nech ho doma na 100% platu a máš klid.
@Lendeš píše:
To jedině že by ho nechali doma s náhradou mzdy pro překážky na straně zaměstnavatele.
No, však ano… ![]()
Testy mu z pozice zaměstnavatele nařídit nemůžeš, neschopenku také ne.
@Elie92 píše:
@PETRAKIM že se necítí dobře jim oznámil až když byli na té služební cestě. To bylo ve středu a ještě ten večer psal, že má horečku a že zůstane doma druhý den.
Takze se zachoval zodpovedne. Zustal doma v posteli.
@lucenka píše:
Covid je nová nemoc, riziková rozhodně je. Tak proč tomu chodit naproti? Jen sobec ohrožuje a klidným svědomím další lidi. Popravdě takového zaměstnance bych ve své firmě mít nechtěla aby současné chvíli, kdy roste nezaměstnanost a mohu si tak vybírat, bych s takovým jedincem a klidným svědomím velmi rychle ukončila pracovní poměr.
Tak ukonči ![]()
Důvod ukončení pracovního poměru: nepodložená hysterie.
@cecetka píše:
Takze se zachoval zodpovedne. Zustal doma v posteli.
Jo, pokud tam zodpovědně zůstane i příští týden, tak je vše OK.
@smajlik345 píše:
Mě šefová donutila přijít do zaměstnaní i když jsem nemocná byla. V začátku března (tedy v době začátku koronaviru).
To že jsem neuměla ani chodit a fungovat jak jsem byla slabá, ji nezajímalo. Takže ne vždy je bezohledný zaměstnanec, ale i zaměstnavatel
Jako te dotahla do prace? Vzdyt jsi mela jit k lekari a na neschopenku. S tim by nic neudelala.
Taky nemusel říkat nic a i s tou horečkou a rýmou chodit stále do práce.
Zůstal doma, zůstal. Jediná jistota, že nemáte covid je to, že si dojdete na testy sami a pak se zařídíte s návštěvou příbuzných.
To už je jak hon na čarodějnice, udává se, že tamten neměl roušku, měl ji pod nos, stýká se s tím a tím, teď ještě podávat TO.. ![]()
@zoidberg píše:
A jiná viróza ty rizikové lidi neohrozí? Jen COVID? Možná by se ten internet měl pomalu začít cenzurovat…
Internet, televize, noviny… ![]()
@smajlik345 píše:
@Elie92 jinak horečku a zimnici a tedy jasné příznaky korony. Mám taky, ale jsem doma a snažím se to vyležet, aspoň do takového stavu aby to na mě nebylo poznat.
V pondělí totiž jdu k praktické doktorce a testy odmítám
Ty jsi taky boží! Takže polezeš nemocná k lékaři, který tu nákazu pak může šířit dál. To je superinteligentní v dnešní době nakazit zdravotníka. Že nejdeš na testy, to je tvoje věc, ale máš mít soudnost a sedět doma na zadku.
@smajlik345 píše:
@Elie92 jinak horečku a zimnici a tedy jasné příznaky korony. Mám taky, ale jsem doma a snažím se to vyležet, aspoň do takového stavu aby to na mě nebylo poznat.
V pondělí totiž jdu k praktické doktorce a testy odmítám
za zdravotníky skutečně velice děkuji za rozvlékání nákazy mezi zdravotníky a jejich pacienty
blahopřeji, to musíte být fakt hlavička, snad jste na sebe hrdá