Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucia 23 pokud pocitam dobre, tak uz bys mela mit termin MS. A je tedy na miste udelat si test. Priznaky jsem mela podobne, jeste pred ocekavanou menstruaci, krome tech nevolnosti, ty prisly pozdeji…
@NeferetNefertari ano měli jsme nechráněný…já jsem právě měla naposledy mzs..27-28 března do 5 dubna…a od té doby nic test sem si nedělala protože jsem myslela že je ještě na to brzo u malí jsem to zjistila až skoro v 7 týdnů…
@Any111 no já taky právě to mělo tohle později u malí takže tohle vůbec neznám právě ano menstruaci už sem měla dávno mít a nepřišla právě a bolí mě docela pod Brodská břicho akorad trochu jinak než má přijde menstruace
@Any111 já právě nevím jeslí to není moc brzy právě vím jen že mě je zle a podbřišek mě bolí občas a mám tvrdý… ![]()
@Lucia 23 Tak kolik dni mas zpozdeni? Nevim jak ostatni, ale s ohledem k tomu, ze kazda mame jinak dlouhy cyklus, tak nam zacatek posledni ms nic moc nerekne ![]()
@NeferetNefertari já právě nevím jak se to práv vůbec počítá nevyznám se v tom vůbec ![]()
@Lucia 23 Predpokladam, ze si nekde vedes, kdy jsi měla menstruaci treba rok zpatky. Takze si za cely ten rok spocitej trvani od prvniho dne kdy jsi to dostala az do dne dalsiho zacatku ms. Budes to mit 12× takze ziskas nejaky prehled o tom jak dlouhe cykly mas. A to si napocitej od prvniho dne posledni ms.
@NeferetNefertari tak teď sem to počítala cyklus mám 32 dní a děkuji za radu ano píšu si to do kalendáře do telefonu a teď právě žádná menzes od toho dubna vím jen že mě jw pěkně zle teda sice nezvracim ale je mi na zvracení a bolí mě podbřišek jako při menstruaci ale trochu jinak jinak teda nešpinim a ani prsa ne nebolí…
@NeferetNefertari a podle toho co jsem počítala když mám cyklus 32 dní takže zítra to přesně je co mám zpoždění týden
@Lucia 23 Tak to mi odhadem tedy vychazi minula nedele, takze si podle me muzes test uz udelat. Ja bych si ho udelala ted a pak jeste v nedeli. Jestli na nem bude pripadne nejaky rozdil
Pokud by byl negativní a porad by ms nebyla tak muzes za tyden jeste zopakovat a pak si zavolat doktorce. Ale podle popisu toho jak se citis ti nikdo nerekne jestli jsi nebo nejsi tehotna ![]()
@NeferetNefertari ano pravda vím jen že mě je pěkné zlé no… Ale zkusím udělat teď v úterý si chci jít koupit testy a podle vypočítání mi menzes zpozdila o týden…a tohle normální při menstruaci nemivam že by mě bylo zlé na zvracení…
Chtela bych se zeptat, jsem necely tyden od styku, dite jsme neplanovali ani nic podobneho, je mi od vcerejska strasne spatne, dneska jsem zacala mirne krvacet.. zacala jsem se trochu sledovat, protoze jsem mela pred 3 dny dostat menses.. boli me prsa a mam straslive krece v brise, coz normalne u MS nemam.. ani nikdy nemivam zpozdeni, vzdycky jsou presne na datum, parkrat byly drive.. co myslite, ma cenu delat si test?
@Anonymní píše:
Chtela bych se zeptat, jsem necely tyden od styku, dite jsme neplanovali ani nic podobneho, je mi od vcerejska strasne spatne, dneska jsem zacala mirne krvacet.. zacala jsem se trochu sledovat, protoze jsem mela pred 3 dny dostat menses.. boli me prsa a mam straslive krece v brise, coz normalne u MS nemam.. ani nikdy nemivam zpozdeni, vzdycky jsou presne na datum, parkrat byly drive.. co myslite, ma cenu delat si test?
Klidně bych si test udělala, stojí pár korun a budeš mít klid. Stejně z toho nic nevymyslíš, otěhotnět si mohla, mohla si mít ovulaci trochu déle, to záleží na délce tvého cyklu… držím palce, ať to vyjde, jak chceš!
@Terezeuska píše:
Klidně bych si test udělala, stojí pár korun a budeš mít klid. Stejně z toho nic nevymyslíš, otěhotnět si mohla, mohla si mít ovulaci trochu déle, to záleží na délce tvého cyklu… držím palce, ať to vyjde, jak chceš!
Dobre, dekuju, zkusim to a uvidim. Dekuju moc, dam kdyztak vedet, jak jsem dopadla.