Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 ano, vyšel pozitivní ráno 4 dny před termínem menstruace. Ukázal mi, že jsem 1-2 týdny těhotná a všechny ty obyčejné papirkove měli pak ducha a každý den byl proužek jasnější. Říká se, že máš vydržet, ale já byla jak na trní a prostě jsem se cítila těhotná, tak jsem testovala ty 4 dny až do vynechání ms a všechno pozitivní
Když se objeví dvě čárky na tom testu tak lékař mi to měl už také poznat ne? Děkuji
@Nikolinka 1 gratuluju
![]()
Můžeš se objednat, ale zatím to pozná spíše z krve. Na ultrazvuku je to dobre vidět kolem 6tt, takže tě objedná nejspíš za dva týdny
to už by mohlo být vidět i srdíčko
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 gratuluju![]()
Můžeš se objednat, ale zatím to pozná spíše z krve. Na ultrazvuku je to dobre vidět kolem 6tt, takže tě objedná nejspíš za dva týdnyto už by mohlo být vidět i srdíčko
Objednala mě na příští týden pondělí a čtvrtek že by ještě dříve nic neviděl jen tečku. Takže příští týden to bude 5tt… Tak teď aby se to udrželo
![]()
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 gratuluju![]()
Můžeš se objednat, ale zatím to pozná spíše z krve. Na ultrazvuku je to dobre vidět kolem 6tt, takže tě objedná nejspíš za dva týdnyto už by mohlo být vidět i srdíčko
Chtěla jsem se zeptat uvidí lékař v 5tt něco?
@Nikolinka 1 viděl by jen gestační váček pravděpodobně. 5tt je brzo.. taková ta první typická fazolka bývá vidět kolem 7tt
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 viděl by jen gestační váček pravděpodobně. 5tt je brzo.. taková ta první typická fazolka bývá vidět kolem 7tt
Jo, já jen že dělám v duchodaku a tahám těžké lidi. Myslíš že by mi napsal nemocenskou? Ať o tu fazolku nepřijdu
@Nikolinka 1 to asi musí posoudit doktor
zaměstnavatel je povinen tě přeřadit na jinou práci, která nebude kolidovat s těhotenstvím. Tzn., že bys dělala všechno co zvládneš kromě zvedání těžkých břemen. A pokud ti neumožní jinou práci, tak jsou povinni tě nechat doma za plný plat. Neschopenka je v tomhle případě pro tebe nevýhodná. Přijdeš o dost peněz a budeš mít vycházky jen pár hodin denně.
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 to asi musí posoudit doktorzaměstnavatel je povinen tě přeřadit na jinou práci, která nebude kolidovat s těhotenstvím. Tzn., že bys dělala všechno co zvládneš kromě zvedání těžkých břemen. A pokud ti neumožní jinou práci, tak jsou povinni tě nechat doma za plný plat. Neschopenka je v tomhle případě pro tebe nevýhodná. Přijdeš o dost peněz a budeš mít vycházky jen pár hodin denně.
Tam není jak preradit, tam tahas jen těžké lehká práce tam není. Už mi bylo v práci řečeno že budu dělat normalne svou práci jak mám nebo ať donesu lístek od lékaře. Tak mi zbude jedině neschopenka.
@Nikolinka 1 na to se nenech nachytat! Nesmí si dovolit tě nutit na neschopenku! Pokud odmítají přeřadit na jinou práci tak dones lístek se zákazem s potvrzením těhotenství a trvej na tom at tě přeřadí. Když i tak odmítnou, tak te musí nechat doma na plný plat. Je to jejich boj. Tím že půjdeš sama na neschopenku se okradeš a ještě omezíš těma vychazkama což je ba palici. Proč brát 60% platu, když můžeš být doma za plný? Na to je zákon, takže ať jdou někam
@Any111 píše:
@Nikolinka 1 na to se nenech nachytat! Nesmí si dovolit tě nutit na neschopenku! Pokud odmítají přeřadit na jinou práci tak dones lístek se zákazem s potvrzením těhotenství a trvej na tom at tě přeřadí. Když i tak odmítnou, tak te musí nechat doma na plný plat. Je to jejich boj. Tím že půjdeš sama na neschopenku se okradeš a ještě omezíš těma vychazkama což je ba palici. Proč brát 60% platu, když můžeš být doma za plný? Na to je zákon, takže ať jdou někam
Tak žádná lehká a jiná práce není, takže se tam pořád jen tahas a zvědas těžké, doma mě nenechají jen tak, jak jsem psala říkali mi chodit normalne do práce a nebo hned nemocenskou
@Nikolinka 1 ale to je to co nechápeš
oni ze zákona musí
stačí to řešit oficiální cestou a nemaj jinou možnost. Když jim ustoupis a vemes si sama nemocenskou tak jsi hloupa. Těhotné jsou chráněné ze všech stran a když pro tebe zaměstnavatel nemá vhodnou práci tak te prostě musí nechat doma za plnou mzdu a neexistuje výmluva, že to nejde. To bys na ne mohla poslat pracák. Oni tě chtějí vydírat aby sis vzala nemocenskou protože pak to za tebe platí sociálka a ne oni… logicky. Ale na to samozřejmě nemají právo. Pracovní neschopnost musí mít zdravotní důvod a to že pro tebe nemá zaměstnavatel vhodnou práci není tvůj zdravotní důvod ale překážka v práci ze strany zaměstnavatele. Nebud blbá