Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Irena134 píše:
@Rosebery áno, aj ja som sa pochválila, ale zároveň mám výčitky svedomia..Veľmi ma to mrzí, že som urobila takúto sprostosť…
vždy som takéto konanie odsudzovala… a potom mi prepne v hlave, pobláznim sa a urobím hlúposť… 😭 😭 😭
tak si se svýma výčitkama svědomí žij sama a neubližuj manželovi. Jemu to nic nedá, jen mu to vnese do života zradu. Už mu to nyvždy zůstane v hlavě. Rozhodně s neřekne, moje žena je dobrá, utnula to včas. Takže si žij se svýma výčitkama, to si zasloužíš, ale manžel ne, toho z toho vynech.
@Petrrrr píše:
Je to jenom otázka času než se to provalí. Rodinný přítel??? ten se někde napije a prokecne se. Manželovi si přiznala zprávy ale ne líbání? pokud se tě zeptat jestli je to všechno a už nic víc mu nechceš říct a ty jsi mu lhala přímo do očí tak jestli se dozví pravdu o tom líbání tak ti neuvěří že už se nic víc nestalo a bude jedno i když oba dva mu řeknete že jste se jenom líbali on vám ani za mák neuvěří a bude si myslet že byl i sex. Tahle polopravda bude mít vetší důsledky než kdyby si řekla celou pravdu. Kdyby se to stalo s naprosto cizím člověkem tak neřeknu ale s rodinným přítelem se kterým jste v kontaktu tak tohle se ututlat nedá. Nejdřív si emociálně nevěrná a nakonec mu ještě lžeš já být na jeho místě tak bych ti už další šanci nedal.
prd, o líbání se nedozví. A když bude chtít přítel provalit manželovi líbání, tak prostě řekne, že ne, že to není pravda. Že si to vymyslel, aby se jí pomstil, že už ho nechce. Že byly zprávy, o těch mu řekla. Víc netřeba manžela zraňovat. Už takhle bude žít s nedůvěrou, vždycky. Není potřeba to ještě prohlubovat. A to píšu z pozice toho podváděného, kdy na mě manžel taky vyblil hnusy. Jako že prý aby byl upřímný. Skutečnost je taková, že si potřeboval ulevit svědomí a omluvit si tak svoje chování, jen o to šlo, aby on se sám na sebe dokázal podívat do zrcadla, tím, že se jako chová čestně a přizná všechno, i to, co nemusel, co jsem nikdy neměla vědět, protože tím mi ublížil snad ještě víc, než tou nevěrou. Čímž to celé hodil na mě a já s tím musím žít, vědět jen to nutné, co se provalilo a ne to okolo, žilo by se mi mnohem mnohem lépe. Takže v žádném případě chudákovi chlapovi už víc nesdělovat, zbytek zatloukat a zatloukat. S výčitkama, ať si žije ona.
Ježiši ne!!! Neměla jsi mu vůbec ani ukazovat ty zprávy a ještě to vykrákat dalším dvěma lidem
Jdi k psychologovi, když se v tom potřebuješ babrat. Nejsi tak trochu drama queen?
Ahoj, pokud mu to řekneš, tak se může stát, že důvěra bude pryč na dlouhou dobu nebo úplně. Zaseješ semínko, které může klíčit. Dost záleží na tom, jak mu to řekneš. Za mě mu to neříkej a ponauč se z této chyby. Trápit tě to bude ještě nějakou dobu. To tvoje svědomí tě tíží, ale alespoň ho máš. Znám více lidí, kteří ho už nemají. Za mě jsi dobrá, že sis to uvědomila a nezašla dále. Svědomí z tebe dělá lepšího člověka.
Příspěvek upraven 14.02.22 v 08:22
@Anonymní píše:
prd, o líbání se nedozví. A když bude chtít přítel provalit manželovi líbání, tak prostě řekne, že ne, že to není pravda. Že si to vymyslel, aby se jí pomstil, že už ho nechce. Že byly zprávy, o těch mu řekla. Víc netřeba manžela zraňovat. Už takhle bude žít s nedůvěrou, vždycky. Není potřeba to ještě prohlubovat. A to píšu z pozice toho podváděného, kdy na mě manžel taky vyblil hnusy. Jako že prý aby byl upřímný. Skutečnost je taková, že si potřeboval ulevit svědomí a omluvit si tak svoje chování, jen o to šlo, aby on se sám na sebe dokázal podívat do zrcadla, tím, že se jako chová čestně a přizná všechno, i to, co nemusel, co jsem nikdy neměla vědět, protože tím mi ublížil snad ještě víc, než tou nevěrou. Čímž to celé hodil na mě a já s tím musím žít, vědět jen to nutné, co se provalilo a ne to okolo, žilo by se mi mnohem mnohem lépe. Takže v žádném případě chudákovi chlapovi už víc nesdělovat, zbytek zatloukat a zatloukat. S výčitkama, ať si žije ona.
Přesně tak. Ten nevěrný má pocit, že o nic nešlo, že on přece miluje toho svého partnera, ten miluje jeho, takže kvůli takové hlouposti se přece vztah nerozpadne. Je si na 100% jistý, proto to vybalí.
A vztah se rozpadne, protože nejde ani tak o to, jestli se opravdu souložilo nebo bylo jen u zpráv a touhy, nebo líbání, ale o tu ztrátu důvěry a blízkosti. A pokud se vztah nerozpadne, tak se naruší.
Pro podvedeného to už niky není jako před tím.
Být Tebou, řeším důvod, proč se to stalo, viz každodenní nadávky a hádky. Tvoje reakce nejsou adekvátní. Buďto jsi hysterka, ale ty nemívají v takových situacích žádné výčitky. Nebo se prostě manžela normálně jen bojíš. Máte děti? Není on tak trochu tyran? Ty Tvoje reakce fakt normální nejsou, stejně jako nadávky ve vztahu.
@anniette Mame jednu dcérku.. Nebojím sa manžela, len ma moc mrzí, čo sa stalo.. 🤨 Mám z toho obrovské výčitky a bojím sa, ze ma budú zožierať až do konca môjho života.. Ja viem, išlo len o bozky..Ale aj tak.
Jak to, že zakladatelka tolika lidem přijde hysterická? ![]()
Mně ne. Zjistila, že mohla přijít o manžela, ví, že mu neřekla všechno, takže má černé svědomí (i když je to to nejlepší, co pro něj mohla udělat - neříct) a černé svědomí a fantazie pracují na plné obrátky.
Je pravda, že pokud chce zachovat manželství a manželovu lásku, měla by se zklidnit a zkoušet na to nemyslet, nebo ještě nedej bože na manžela vybalí ten zbytek.
Ale to, že teď chvíli vyšiluje, mi přijde normální. Jen to ukazuje, že to byl jediný úlet.
Přestaň hysterčit. Nic tak hrozného se nestalo, abys musela před manželem pomalu padat na kolena a kát se, jak kdybys mu vyvraždila rodinu. V tom vztahu nepokračuj a starej se o svou rodinu. Když v tom manžela necháš koupat, ničemu nepomůžeš, naopak…
@Irena134 píše:
@anniette Mame jednu dcérku.. Nebojím sa manžela, len ma moc mrzí, čo sa stalo.. 🤨 Mám z toho obrovské výčitky a bojím sa, ze ma budú zožierať až do konca môjho života.. Ja viem, išlo len o bozky..Ale aj tak.
Svědomí tě bude hryzat, ale časem míň. Otupí se to.
Hlavně už do toho neryj, nebo zkazíš manželství sobě a hlavně manželovi.
Příspěvek upraven 14.02.22 v 08:56
Všichni ti tu říkají, ať mu hlavně nic neříkáš, no ale ty mu to nejspíš stejně řekneš. Kdo chce kam…
@Irena134 píše:
ano, jen ať tě užírají. Ale tebe, ne jeho. Tvůj hřích, tvůj trest, ne manželovo. Nic mu neříkej, zbytečně mu ještě víc ublížíš.
@botl píše:
Jak to, že zakladatelka tolika lidem přijde hysterická?![]()
Mně ne. Zjistila, že mohla přijít o manžela, ví, že mu neřekla všechno, takže má černé svědomí (i když je to to nejlepší, co pro něj mohla udělat - neříct) a černé svědomí a fantazie pracují na plné obrátky.
Je pravda, že pokud chce zachovat manželství a manželovu lásku, měla by se zklidnit a zkoušet na to nemyslet, nebo ještě nedej bože na manžela vybalí ten zbytek.
Ale to, že teď chvíli vyšiluje, mi přijde normální. Jen to ukazuje, že to byl jediný úlet.
Hysterická ani tak ne, to by neměla výčitky. Rozhodně neschvaluju, co udělala, i když větší díl viny nese ten rodinný přítel - takže i manželův přítel? - ale to sebemrskačství mi přijde už přehnané, stejně jako myšlenky na sebevraždu. Ráda bych se mýlila, ale spíš mi to připadá jako reakce někoho, kdo je soustavně ponižován, shazován, je mu ničeno sebevědomí a bez manžela by zřejmě umřel… Nikdo jste si nevšiml té zmínky o každodenním nadávání? A reakce manžela - jen že už nic takového nestrpí a sebereflexe nula nula nic?
@anniette píše:
Hysterická ani tak ne, to by neměla výčitky. Rozhodně neschvaluju, co udělala, i když větší díl viny nese ten rodinný přítel - takže i manželův přítel? - ale to sebemrskačství mi přijde už přehnané, stejně jako myšlenky na sebevraždu. Ráda bych se mýlila, ale spíš mi to připadá jako reakce někoho, kdo je soustavně ponižován, shazován, je mu ničeno sebevědomí a bez manžela by zřejmě umřel… Nikdo jste si nevšiml té zmínky o každodenním nadávání? A reakce manžela - jen že už nic takového nestrpí a sebereflexe nula nula nic?
Já nemyslím, že za líbačku zakladatelky nese vinu rodinný přítel.
Ona to dovolila, ona se rozhodla.
Každodenní nadávání jsem neviděla, ale psala, že měli těžké období s urážkami. Nepřijde mi, že by byla soustavně ponižovaná.
A závěrem - manželka skoro podvedla a manžel má mít sebereflexi? Jestli se manželka bude s někým líbat, nebo si dopisovat, to přece není manželova zodpovědnost, tu má ve vztahu každý sám za sebe. Chápu, jak to myslíš, ale opravdu nemůže fungovat styl -protože ty na mě křičíš, já se budu líbat s jiným chlapem. To je stejné, jako kdyby on řekl - protože jsi pořád ublížená a točíš se ke mně zády, začal jsem si psát s jednou na netu a ona mi několikrát poslala svoje nahatý fotky.
@botl píše:
Jak to, že zakladatelka tolika lidem přijde hysterická?![]()
A to na to přišla až po dvou dostaveníčkách a hudlanech? Že dělá něco, co by dělat neměla, věděla už u zpráv. Přesto se s ním sleze a neudrží bezpečnou vzdálenost. Hysterka je. Ale pozdě.