Pro 11měsíčního svíčkovou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Aghata píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.JustynaSvobodova píše:LucaLuca píše:si to zkus jíst sama bez soli a koření
Dala bych, ale dětskou verzi.Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.
Aá, paní je drsňačka
Děti mají jiné chutě než dospělí. Takhle malé dítě solit a kořenit nepotřebuje, stačí mu přirozená chuť potravin.
Ale samozřejmě můžeš osolit, okořenit, šoupnout mu v podstatě cokoliv, co jíš ty. Buď to vezme nebo ne. A jestli to bude nebo nebude mít následky na jeho zdraví, to uvidíš sama dříve či později. Jen si to možná ani nespojíš …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JustynaSvobodova píše:Aghata píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.JustynaSvobodova píše:LucaLuca píše:si to zkus jíst sama bez soli a koření
Dala bych, ale dětskou verzi.Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.
Aá, paní je drsňačka
Děti mají jiné chutě než dospělí. Takhle malé dítě solit a kořenit nepotřebuje, stačí mu přirozená chuť potravin.
Ale samozřejmě můžeš osolit, okořenit, šoupnout mu v podstatě cokoliv, co jíš ty. Buď to vezme nebo ne. A jestli to bude nebo nebude mít následky na jeho zdraví, to uvidíš sama dříve či později. Jen si to možná ani nespojíš …
no pretoze si ho na to uz naucila
moja ma dva roky a polievku je bez soli doteraz a nema s tym problem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JustynaSvobodova píše:LucaLuca píše:si to zkus jíst sama bez soli a koření
Zkusila, dobrý to bylo
Opravdu, dětem do roka by se solit nemělo a od roka jen velmi lehce, tobě to tak třeba nepřijde, ale dítě, které nemá chuové buňky otupělé velkým přísunem soli, tak ji nepotřebuje. Já třeba solím i sobě hodně málo, muž solí hodně, ale jeden čas solil na můj popud málo a po pár dnech mu najednou přišlo dostatečně slaný i to „moje“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JustynaSvobodova píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.
Tak proč se ptáš když to víš nejlíp
?
Zkus si ochutnat nějakou kupovanou skleničku… Asi ti to taky nebude dvakrát šmakovat, protože jsi zvyklá na výraznější chutě, ale ti prckové to mají jinak, chuť soli neznají a proto jim ani nechybí a navíc pro ně opravdu není vhodná.
Samozřejmě pokud už jsi to do něj začala cpát, tak si na to rychle zvykne a už mu to bez soli chutnat nebude, ale za to si pak můžeš sama a dobrý to pro něj není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JustynaSvobodova píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.
A můžu vědět, proč se teda ptáš? Nebo co ze složení svíčkové jsi si myslela, že by mohlo být pro 11m nevhodné? Mrkev?
Čas od času některé půlroční děti dostanou klidně gulášek a pak do ruky do kočáru tatranku, no oni to přežijou, ale většinou to pak v dospělém životě nejsou štíhlý 100% zdraví lidé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono by to dítě ani v tomto věku nemělo moc smetanu, většinou se říká že nejméně do roka ne. já dělám omáčky z UM. a naopak třeba zahustit moukou nebo jíškou prý navadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já do jednoho roku vůbec nesolila,ted už trochu ano ale velice málo ani já nejsem zvyklá na slaná jídla.Jíme v podtatě vše.Akorát vaření zdravě,žádná smažená jídla,žádná mouka do omáčky.. ale nic se nemá přehánět ![]()
občas dcerce dám malou dobrou vodu hrušku tu pro dětičky.Ale jinak pije jen čistou vodu a neslazený čaj.
Mě by zajímalo jak to děláte na vánoce a řízky?loni byla moc maličká,ted je jí 19měsíců - salát udělám bez salámu a jen na bílém jogurtu ale nevím jak s řízkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
helenkanai píše:
Já do jednoho roku vůbec nesolila,ted už trochu ano ale velice málo ani já nejsem zvyklá na slaná jídla.Jíme v podtatě vše.Akorát vaření zdravě,žádná smažená jídla,žádná mouka do omáčky.. ale nic se nemá přehánět
občas dcerce dám malou dobrou vodu hrušku tu pro dětičky.Ale jinak pije jen čistou vodu a neslazený čaj.
Mě by zajímalo jak to děláte na vánoce a řízky?loni byla moc maličká,ted je jí 19měsíců - salát udělám bez salámu a jen na bílém jogurtu ale nevím jak s řízkem.
- Citovat
- Upravit
My míváme na vánoce lososa, samozřejmě neobaleného, když se koupí filet, tak v něm nejsou kosti a synovi moc chutná. Ale smažený řízek už asi dvakrát či třikrát měl, ale pro mě to není sváteční jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
My míváme na vánoce lososa, samozřejmě neobaleného, když se koupí filet, tak v něm nejsou kosti a synovi moc chutná. Ale smažený řízek už asi dvakrát či třikrát měl, ale pro mě to není sváteční jídlo
Tak se přiznám, že u naší malé jsem s lososem strašně narazila. Zrovna včera. Já miluju ryby a těšila jsem se, jak je bude ona jíst taky… ani nápad. Po první lžičce bojkot. Mrzí mě to, snad se nechá časem zlomit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Losos byl také jeden z nápadů ale já se přiznám ryby nerada ale chtěla bych aby je malá jedla.Zatím rybu měla jen ze skleničky a pak jednou pangace,než jsem se dočetla,že je fakt nezdravý…no asi jí dám lososa a kdyby ne tak prostě řízeček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo pstroužek na máslíčku, má jemnější chuť.
MMCH Pangasius není nezdravý! To je jeden velký mýtus a očividně se ujal stejně jako ta povídačka o unesené a ostříhané holčičce z ikey.
Ale chuťově pangás nic moc, obzvlášť rozmrazený je takový bahnitý, to už radši sladkovodní rybu českou (ale ne kapra, ten je většinou superbahňák)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pstruha mám ještě jednoho v mrazáku, ale nedám ruku do ohně za to, že bych byla schopná ho připravit bez kostí. Jinak pangasius je hnusák…
je to takové rozblemcané, přesně jak píšete, nikdy mi nechutnal - a to ani nevím, že je nezdravý, co v tom je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak netřeba s erozčilovat nad svíčkovou: vždyt se dá uvařit zdravě, já ani por nás nezahuštuju a vařím zdravě..... Taková dobře připravená omáčka vůbec nemůže být na škodu. Klidně i s knedlíkem, klidně s těstovinami, rajskou s rýží.....
Proč ta ironie zapít štávou? Omáčka se dá fakt připravit zdravě