Pro 11měsíčního svíčkovou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
10.12.11 16:07

Tak netřeba s erozčilovat nad svíčkovou: vždyt se dá uvařit zdravě, já ani por nás nezahuštuju a vařím zdravě..... Taková dobře připravená omáčka vůbec nemůže být na škodu. Klidně i s knedlíkem, klidně s těstovinami, rajskou s rýží.....
Proč ta ironie zapít štávou? Omáčka se dá fakt připravit zdravě

• Citovat
  • Upravit
byron
10.12.11 16:09

Jo omlouvám se ted jsme tu ironii pochopiula

• Citovat
  • Upravit
10.12.11 16:21
Aghata píše:
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:
Dala bych, ale dětskou verzi. :-) Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.
si to zkus jíst sama bez soli a koření 8o

Aá, paní je drsňačka :lol:

Děti mají jiné chutě než dospělí. Takhle malé dítě solit a kořenit nepotřebuje, stačí mu přirozená chuť potravin.
Ale samozřejmě můžeš osolit, okořenit, šoupnout mu v podstatě cokoliv, co jíš ty. Buď to vezme nebo ne. A jestli to bude nebo nebude mít následky na jeho zdraví, to uvidíš sama dříve či později. Jen si to možná ani nespojíš …
Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
10.12.11 16:31
JustynaSvobodova píše:
Aghata píše:
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:
Dala bych, ale dětskou verzi. :-) Kvalitní maso, omáčku jen ze zeleniny a smetany, bez soli a koření. K tomu asi radši kvalitní těstoviny než knedlík.

Aá, paní je drsňačka :lol:

Děti mají jiné chutě než dospělí. Takhle malé dítě solit a kořenit nepotřebuje, stačí mu přirozená chuť potravin.
Ale samozřejmě můžeš osolit, okořenit, šoupnout mu v podstatě cokoliv, co jíš ty. Buď to vezme nebo ne. A jestli to bude nebo nebude mít následky na jeho zdraví, to uvidíš sama dříve či později. Jen si to možná ani nespojíš …
Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.

no pretoze si ho na to uz naucila :-DDD moja ma dva roky a polievku je bez soli doteraz a nema s tym problem :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.12.11 16:49
JustynaSvobodova píše:
LucaLuca píše:

Zkusila, dobrý to bylo :mrgreen: Opravdu, dětem do roka by se solit nemělo a od roka jen velmi lehce, tobě to tak třeba nepřijde, ale dítě, které nemá chuové buňky otupělé velkým přísunem soli, tak ji nepotřebuje. Já třeba solím i sobě hodně málo, muž solí hodně, ale jeden čas solil na můj popud málo a po pár dnech mu najednou přišlo dostatečně slaný i to „moje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
10.12.11 16:50
JustynaSvobodova píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.

Tak proč se ptáš když to víš nejlíp :roll: ?
Zkus si ochutnat nějakou kupovanou skleničku… Asi ti to taky nebude dvakrát šmakovat, protože jsi zvyklá na výraznější chutě, ale ti prckové to mají jinak, chuť soli neznají a proto jim ani nechybí a navíc pro ně opravdu není vhodná.
Samozřejmě pokud už jsi to do něj začala cpát, tak si na to rychle zvykne a už mu to bez soli chutnat nebude, ale za to si pak můžeš sama a dobrý to pro něj není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.12.11 16:57
JustynaSvobodova píše:Čas od času přidat sůl a koření určitě nevadí,já prostě sem zvyklá solit a klukovi to taky moc nechutná když mu tam nedám vůbec sůl.

A můžu vědět, proč se teda ptáš? Nebo co ze složení svíčkové jsi si myslela, že by mohlo být pro 11m nevhodné? Mrkev? :twisted: Čas od času některé půlroční děti dostanou klidně gulášek a pak do ruky do kočáru tatranku, no oni to přežijou, ale většinou to pak v dospělém životě nejsou štíhlý 100% zdraví lidé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.12.11 17:03

ono by to dítě ani v tomto věku nemělo moc smetanu, většinou se říká že nejméně do roka ne. já dělám omáčky z UM. a naopak třeba zahustit moukou nebo jíškou prý navadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
10.12.11 17:24

Já do jednoho roku vůbec nesolila,ted už trochu ano ale velice málo ani já nejsem zvyklá na slaná jídla.Jíme v podtatě vše.Akorát vaření zdravě,žádná smažená jídla,žádná mouka do omáčky.. ale nic se nemá přehánět :-)
občas dcerce dám malou dobrou vodu hrušku tu pro dětičky.Ale jinak pije jen čistou vodu a neslazený čaj.
Mě by zajímalo jak to děláte na vánoce a řízky?loni byla moc maličká,ted je jí 19měsíců - salát udělám bez salámu a jen na bílém jogurtu ale nevím jak s řízkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.12.11 17:26
Můžeš oloupat strouhanku…Nebo protě dát, a říct si, že por jednous e nic nestane
helenkanai píše:
Já do jednoho roku vůbec nesolila,ted už trochu ano ale velice málo ani já nejsem zvyklá na slaná jídla.Jíme v podtatě vše.Akorát vaření zdravě,žádná smažená jídla,žádná mouka do omáčky.. ale nic se nemá přehánět :-)
občas dcerce dám malou dobrou vodu hrušku tu pro dětičky.Ale jinak pije jen čistou vodu a neslazený čaj.
Mě by zajímalo jak to děláte na vánoce a řízky?loni byla moc maličká,ted je jí 19měsíců - salát udělám bez salámu a jen na bílém jogurtu ale nevím jak s řízkem.
  • Citovat
  • Upravit
31594
10.12.11 17:27

My míváme na vánoce lososa, samozřejmě neobaleného, když se koupí filet, tak v něm nejsou kosti a synovi moc chutná. Ale smažený řízek už asi dvakrát či třikrát měl, ale pro mě to není sváteční jídlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.12.11 18:17
Gladys píše:
My míváme na vánoce lososa, samozřejmě neobaleného, když se koupí filet, tak v něm nejsou kosti a synovi moc chutná. Ale smažený řízek už asi dvakrát či třikrát měl, ale pro mě to není sváteční jídlo :oops:

Tak se přiznám, že u naší malé jsem s lososem strašně narazila. Zrovna včera. Já miluju ryby a těšila jsem se, jak je bude ona jíst taky… ani nápad. Po první lžičce bojkot. Mrzí mě to, snad se nechá časem zlomit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
10.12.11 18:32

Losos byl také jeden z nápadů ale já se přiznám ryby nerada ale chtěla bych aby je malá jedla.Zatím rybu měla jen ze skleničky a pak jednou pangace,než jsem se dočetla,že je fakt nezdravý…no asi jí dám lososa a kdyby ne tak prostě řízeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.12.11 18:43

A nebo pstroužek na máslíčku, má jemnější chuť.
MMCH Pangasius není nezdravý! To je jeden velký mýtus a očividně se ujal stejně jako ta povídačka o unesené a ostříhané holčičce z ikey. :mrgreen: Ale chuťově pangás nic moc, obzvlášť rozmrazený je takový bahnitý, to už radši sladkovodní rybu českou (ale ne kapra, ten je většinou superbahňák)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
10.12.11 18:49

Pstruha mám ještě jednoho v mrazáku, ale nedám ruku do ohně za to, že bych byla schopná ho připravit bez kostí. Jinak pangasius je hnusák… :-) je to takové rozblemcané, přesně jak píšete, nikdy mi nechutnal - a to ani nevím, že je nezdravý, co v tom je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí