Pro Matěje!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5778
31.8.10 13:48

Taky jsem teď hned poslala DMS, a zítra pošlu zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenap
4.9.10 22:49

Ahoj,taky jsem poslala DMS za sebe i za manžela a dala jsem stránky i do jiného diskuzního fora na které chodim,doufám že to aspoň trošku pomůže aby se rodině Matýska pomohlo a jejich brouček se uzdravil.

• Citovat
  • Upravit
12658
4.9.10 23:25

holky to je strasne … priklanam sa na stranu betty a mertinky… neviem najst ziadne ospravedlnenie pre to, ze nezasiahli lekari hned ako bolo potreba.. kazdy mame nejaku pracu a pokial si ju nevykonavame poriadne, sme potrestany.. oni svojim konanim znicili zivot toho maleho tvorecka a jeho rodicov.. ked pozeram na tie fotky, aky to bol nadherny chlapcek a co mu to urobili , je mi do placu .. fakt des.. okamzite by som ich vyhodila a uz nikdy by nemali mat pravo takto „rozhodovat“ o ludskych zivotoch .. svojou nezodpovednostou stratili narok na svoje zamestnanie

pudli mozno chyba ale na takuto situaciu sa neviem pozriet bez emocii .. je to nevinne dieta a oni, dospeli, lekari a sestri to spackali .. ich „prepac“ tu nepomoze… :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
5.9.10 20:47

Je mi taky strašně líto toho chlapečka a jeho rodičů.
Ale … předem říkám, že neznám detaily toho případu, ale vy také ne. Doktoři jsou prostě lidi. Sáhněte si do svědomí, jestli jste ve své práci někdy nebyly víc unavené, naštvané, já nevím, ten dr. mohl mít průjem a být na záchodě (to přeháním). Ale po takhle banálním zákroku se stane neštěstí - jednou za 10 let? Hádám. Mně je vždycky líto doktorů, řidičů autobusů, tramvají a pod., kteří mají tak zodpovědné povolání, které má vliv na lidské životy a přitom ohodnocení a odpočinek tomu neodpovídá. Já chápu ty rodiče, jak tady už někdo psal, že teď kopou kolem sebe a snaží se najít viníka. Ale abyste tady psali, co ty svině chlapečkovi udělali, mi upřímně přijde přehnaná reakce od lidí, kteří neví, jak se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
5.9.10 20:50
pata308 píše:
holky to je strasne … priklanam sa na stranu betty a mertinky… neviem najst ziadne ospravedlnenie pre to, ze nezasiahli lekari hned ako bolo potreba.. kazdy mame nejaku pracu a pokial si ju nevykonavame poriadne, sme potrestany.. oni svojim konanim znicili zivot toho maleho tvorecka a jeho rodicov.. ked pozeram na tie fotky, aky to bol nadherny chlapcek a co mu to urobili , je mi do placu .. fakt des.. okamzite by som ich vyhodila a uz nikdy by nemali mat pravo takto „rozhodovat“ o ludskych zivotoch .. svojou nezodpovednostou stratili narok na svoje zamestnaniepudli mozno chyba ale na takuto situaciu sa neviem pozriet bez emocii .. je to nevinne dieta a oni, dospeli, lekari a sestri to spackali .. ich „prepac“ tu nepomoze… :-((

ASi bych to lepe nerekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 00:09

Ahoj berunky,

toto téma je tu již založené, tak na něj navazuji. Pro připomenutí:
Matěj absolvoval standardní operaci odstranění krčních mandlí. Několik dnů po operaci došlo u Matěje k silnému krvácení, které se lékaři pokusili opět operativně zastavit. Dvě hodiny po operaci začal Matěj opět náhle silně krvácet a zkolaboval. Následovalo dlouhé oživování.
Po řadě operací bylo rodičům sděleno, že u Matěje došlo k silnému poškození mozku v důsledku nedostatku kyslíku, což bude mít trvalé následky.
Zdravotní stav Matěje vyžaduje nepřetržitou 24 hodinovou ošetřovatelskou péčí, jejíž výkon aktuálně na rodičích požaduje zdravotnické zařízení, ve kterém je Matěj hospitalizován. Rodiče Matěje se připravují na to, aby si ho ve chvíli, kdy to bude možné, vzali do domácí péče. Roční odhad nákladů na péči je 2 miliony korun.

Nejnovější info je, že je Matýsek sice v domácí péči, bohužel prý pořád v komatu, pořád má odopoperované lebeční kosti, pro otok mozku…

toto je info z novin:
Dnes, půl roku po operaci, je chlapeček v péči rodičů, a to i přes to, že patří k absolutně nejtěžším pacientům v Česku. „Již několikrát se po mnohaleté domácí péči podařilo vrátit tyto pacienty do běžného života nebo alespoň dosáhnout toho, že začali komunikovat s okolím. Matěj má ale teď pro příjem potravy sondu do žaludku, dýchá pomocí přístroje. Stále ještě má otevřenou hlavičku, protože otok mozku se úplně nezmenšil,“ popsal pan Kocián. Péče o klučinu je víc než náročná. „Je to práce pro dva lidi na 24 hodin denně. Zoufale hledáme někoho, kdo by nám s Matějem pomohl. Je to ale rozhodně nelehký úkol,“ dodává zoufalý muž. Na pomoc Matějovi je vypsána sbírka a právě z peněz od dárců chtějí rodiče zaplatit nezbytnou odbornou péči, kterou nelze hradit zdravotní pojišťovnou ani ze sociálních dávek.

Pokud Vás to osloví, prosím pošlete DMS.
Obdivuji neskutečnou obětavost a lásku obou rodičů. Čeká je ještě dlouhá cesta v nejistotě, co bude dál… :cry:
Soucítím s nimi.

Přeji Matýskovi, aby se stal zázrak a uzdravil se. :hug: :andel: :srdce:
více info najdete zde
 http://www.promateje.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.11.10 00:12
Herietka píše:
Ahoj berunky,

toto téma je tu již založené, tak na něj navazuji. Pro připomenutí:
Matěj absolvoval standardní operaci odstranění krčních mandlí. Několik dnů po operaci došlo u Matěje k silnému krvácení, které se lékaři pokusili opět operativně zastavit. Dvě hodiny po operaci začal Matěj opět náhle silně krvácet a zkolaboval. Následovalo dlouhé oživování.
Po řadě operací bylo rodičům sděleno, že u Matěje došlo k silnému poškození mozku v důsledku nedostatku kyslíku, což bude mít trvalé následky.
Zdravotní stav Matěje vyžaduje nepřetržitou 24 hodinovou ošetřovatelskou péčí, jejíž výkon aktuálně na rodičích požaduje zdravotnické zařízení, ve kterém je Matěj hospitalizován. Rodiče Matěje se připravují na to, aby si ho ve chvíli, kdy to bude možné, vzali do domácí péče. Roční odhad nákladů na péči je 2 miliony korun.

Nejnovější info je, že je Matýsek sice v domácí péči, bohužel prý pořád v komatu, pořád má odopoperované lebeční kosti, pro otok mozku…

toto je info z novin:
Dnes, půl roku po operaci, je chlapeček v péči rodičů, a to i přes to, že patří k absolutně nejtěžším pacientům v Česku. „Již několikrát se po mnohaleté domácí péči podařilo vrátit tyto pacienty do běžného života nebo alespoň dosáhnout toho, že začali komunikovat s okolím. Matěj má ale teď pro příjem potravy sondu do žaludku, dýchá pomocí přístroje. Stále ještě má otevřenou hlavičku, protože otok mozku se úplně nezmenšil,“ popsal pan Kocián. Péče o klučinu je víc než náročná. „Je to práce pro dva lidi na 24 hodin denně. Zoufale hledáme někoho, kdo by nám s Matějem pomohl. Je to ale rozhodně nelehký úkol,“ dodává zoufalý muž. Na pomoc Matějovi je vypsána sbírka a právě z peněz od dárců chtějí rodiče zaplatit nezbytnou odbornou péči, kterou nelze hradit zdravotní pojišťovnou ani ze sociálních dávek.

Pokud Vás to osloví, prosím pošlete DMS.
Obdivuji neskutečnou obětavost a lásku obou rodičů. Čeká je ještě dlouhá cesta v nejistotě, co bude dál… :cry:
Soucítím s nimi.

Přeji Matýskovi, aby se stal zázrak a uzdravil se. :hug: :andel: :srdce:
více info najdete zde
http://www.promateje.cz/

Matýskovo příběh sleduji denně na FB a moc držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 00:23

Díky Kamčo za příspěvek. A nevíš zda se událo alespoň něco malinko pozitivního? Našla jsem zprávy jen co jsem okopírovala..to bylo nějak do konce září..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
6.11.10 00:24

Máš krásnýho chlapečka!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.11.10 14:28

herietko máš facebok? jestli ano najdeš pro matěje a tam jsou všechny informace a fotečky
a nebo zde http://www.promateje.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.11.10 14:28

a děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
7.11.10 15:13

Kamčo díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty