Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s BeSafe iZi Combi X3 Isofix?
Přidejte zkušenost s BeSafe iZi Combi ...šaaarik píše:
díky za tuto diskusiTaké by mě zajímalo, zda je možné podložit tuto sedačku i v případě, že je na isofix. Stejně jako Lolinka si to neumím představit.
sedák můžete vypodložit do roviny, ale u isofixových sedaček hodně záleží na tom, jak hluboko jsou isofixová oka v sedadle, někde to půjde, tam kde je oko hluboko a nízko to nepůjde.
Steeve, díky za odpověď
Do teď máme vajíčko Römer Baby safe plus II - dle testů super bezpečné, ale malému v něm stále padala a padá hlava, protože se nám nepodařilo dát základnu do roviny - isofix úchyty jsou hodně nízko pod sedadlem (máme Fabii 2003), takže jsme jízdy autem omezili na maximální minimum, sedačku jsem použili za půl roku max. 15× a teď se do ní už nevejde. Dle testů jsme vybrali BeSafe Izi X3 (nevím jestli Kid nebo Combi), ale pokud by měl i s touto sedačkou být problém s uchycením, asi vybereme nějakou bez Izofixu
a budeme potat pásy, což me mrzí ![]()
tak si to vyzkušejte, zda Vám to půjde vypodložit, všechny obchody, které nabízejí Besafe mají kamenné prodejny a mají všechny modely k vyzkoušení.
Steeve, prosím, a existuje vůbec nějaká alternativa k BeSafe Izi Combi X3 Isofix, která by se poutala pásy a byla srovnatelně bezpečná? Co jsem pátrala v testech, sedačky dané kategorie poutané pásy nedopadly vůbec dobře ![]()
bohužel žádná sedačka na pásy v kat. 0-18 nemá 4 , jako ty isofixové Besafe, nejlepší pásové 0-18 mají 3, třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
ale hlavně ty Besafe jsou jedinečné tím, že jsou protisměrné až do 18kg, ostatní protisměrky jsou pouze do 13 kg, pak se musí otočit do posměru
Dobrý den Steeve,
chtěla bych se zeptat, jestli se autosedačka BeSafe Izi combi X3 isofix vejde na zadní sedadlo auto wolksvagen golf (starší model 1993) ???
Jsme pro ni rozhodnuti, ale nevíme, kde je možné ji do auta vyzkoušet a ani rozměry jsem nikde na internetu nenašla.. Existuje nějaký seznam aut, do kterých lze použít? Nebo máte možnost změřit ji? Jaká je minimální velikost prostoru mezi zadním a předním sedadlem? Předem děkuji za odpověď Jana
@malala Jano, Golf 93 nemá isofix, takže tam ani sedačku IZI Combi isofix nemůžete připoutat, jde tam klasická varianta IZI Combi: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a samozřejmě existuje seznam aut, a vejde se tam.
Zdravím, chtěla jsem pořídit taky ten BeSafe, ale v dTestu propadl z čelního i bočního nárazu apod. To je celkem závažný nedostatek. Je hezké, že v dané kategorii je nejlepší, ale když prostě nezvládne náraz tak dobře jako jiné sedačky, je to pro mě odstrašující. a to mi přišel výhodný díky tomu, že nemusím na delší dobu nic shánět. co si o tom myslíte? ![]()
@klaris123 a o jakém modelu Besafe píšete, Besafe dělá 10 modelů sedaček a letos žádná Besafe nepropadla
Steeve, teď jsem to našla - iZi Go Isofix z aktuálního čísla Dtestu. A 6/2011 Besafe iZi Combi X3 Isofix (nárazy také uspokojivě). Besafe iZi Comfort X3 Isofix tam má čelní náraz uspokojivě a boční teda velmi dobře. Tak já nevím. Máme špatnou sedačku (Jané) -nepohodlnou, dítě 6 m. a chystáme se koupit jinou. Až bude čas přesedlat z vajíčka, budu chtít, aby seděla co nejdéle proti směru, takže možná je zbytečné a nevýhodné kupovat teď na chvíli nové vajíčko. Ale nevyznám se v tom. ![]()
@klaris123 no, IZI Go je vajíčko, to byste si nepolepšili, IZI Comfort isofix je pouze po směru, to také nechcete, a IZI Combi isofix má ten čelní náraz uspokojivě- je to proto, že se testovala jak protisměru tak i posměru, a uspokojibvě ho mají dá se říci všechny posměrné sedačky, pokud nepočítám pultíkové, ty dopadají lépe, ale zase pultíkovou nekoupíte protisměrné, to nejde.
A pokud se kouknete na samotnou protisměrku IZI Kid isofix, tak ta má čelní také dobře, protože je pouze protisměrná( IZI Kid je vlastně stejná jako IZI Combi, jen s tím rozdílem, že Kid je pouze v protisměru, Combi se dá otočit i do posměru), takže pokud tu Combi budete používat co nejdéle v protisměru, máte dobrou ochranu.
Všechny jmenované sedačky od Besafe mají 4, což je de fakto nejvíce co může být( 5 měly v historii testů pouze 3 vajíčka, od Römeru a MC) takže v každém případě kupujete to nejbezpečnější
Děkuju, Steeve. Tak my jsme chtěli koupit tuhle. Mrknu na váš web. A čím to, že takovou nevyrábí více firem? A oni testují protisměrnou po směru? to by měli napsat, ne? je to zavádějící. a to pak po směru vychází špatně i ten boční náraz- že ho tam ta combi má taky nic moc. Protože třebas když si vyberu teda bez pultíku posměrné, tak pořád tam mají z nárazů vemi dobře až dobře (př. Romer Trifix, dokonce i Chicco X-Pace Isofix, Cybex solution X2 vyšel skvěle, stejně tak Jané Montecarlo R1 a Maxi cosi FeroFix. Jen srovnávám testy bezpečnosti, protože pak bych tedy měla raději podle výsledků jít do vajíčka (třebas Cybex aton) a pak do posměrné z výše jmenovaných. Na jednu stranu je bezpečnější protisměr a na druhou stranu mají lepší nárazové výsledky posměrné oproti Combi, tak já pořád nechápu. ![]()
@klaris123 oni testují každou sedačku několikrát, podle toho na jak velký rozsah je dělaná, tak s různě velkými figurínami, pokud je po směru i protisměru tak v obou směrech, pokud je na isofix i na pásy, tak také oboje poutání a pokaždé se všemy velikostmi figurín, takže se může stát, že jednu sedačku tetsují třeba na 16 x, v různých pozicích a poutání, a pak se to různě sčítá, ono není to až tak pro laika jednoduché pochopit, takže ty výsledky se pak průměrují, pokud je některý hodně špatný, tak to snižuje známku těch ostatních nárazů,
a ono z hlediska bezpečnosti, protisměr je až 5× bezpečnější než posměr, takže protisměrná s průměrným výsledkem bude daleko bezpečnější než posměrná s dobrým výsledkem.
bohužel v centrální evropě jsou lidé zvyklí po vajíčku přesedlat na posměrnou, proto zde těch protisměrných 0-18 moc není,( ono je zde i větší množství malých aut, kam se 0-18 nevejdou), ale třeba ve skandinávii, kde dají na bezpečnost je běžné, že děti jezdí do 2,5 roku v protisměrné, proto jich tam koupíte mnoho, od většiny značek, např. Römer, Maxi-cosi… ti všichni vyrábějí velké 0-18,. ale neprodávají je zde, tady je nikdo nekupuje
A když uýž mi radíte, nevíte náhodou, jestli by se vešla do auta Ford Focus? Jinak děkuji za vyčerpávající odpovědi. Podívám se na Váš web