Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky je mi 28et, jsem rok po porodu a stále ještě 1× denně kojím. Bohužel jak před porodem tak i po porodu se mi drží akné. Mám ho hlavně v okolí brady a pusy občas na jedné straně tváře. Nejde o nějakou výšeč ale minimálně 14 dní v měsíci s tím neustále bojuju. Někdy je to každý den nový a nový a pak z toho je dlouhé trapeni
Udela se mi jeden velký bolák a následně zase 3 menší kolem a takle je to pořád
… zkusila jsem už hodně ale přijde mi že skoro moc nic nezabírá. Pleť mám citlivou a spíš suchou. Vubec ne mastnou. Poradte prosím co vám pomohlo?
dekuju
Hele docela dobře to nemusí být akné, ale třeba Periorální dermatitida.
Kup v lékárně jarischův roztok a v DM nějakou čistící pěnu pro citlivou pleť a mandlový krém od weleda. Večer si umyj tvář tou pěnou, pak postižená místa potři tím jarischovým roztokem a namaž krémem. Ráno to neumývej, ale potři tím roztokem a namazej.
Vydrž měsíc jen s takhle minimální péči nic jiného tam nedávej a nemaluj se.
A vyměň zubní pastu, pokud používáš flourovou za nějakou bez fluoru a pouzžívej tak měsíc dezinfekční ústní vodu, aby se proměnila mikroflora v tvých ústech, která za to může být zodpovědný, že se ti okolo úst tvoří zanícení pupínky
Pokud to do měsíce dvou nezabere, zajdi na kožní.
@Ou píše:
Hele docela dobře to nemusí být akné, ale třeba Periorální dermatitida.
Kup v lékárně jarischův roztok a v DM nějakou čistící pěnu pro citlivou pleť a mandlový krém od weleda. Večer si umyj tvář tou pěnou, pak postižená místa potři tím jarischovým roztokem a namaž krémem. Ráno to neumývej, ale potři tím roztokem a namazej.Vydrž měsíc jen s takhle minimální péči nic jiného tam nedávej a nemaluj se.
A vyměň zubní pastu, pokud používáš flourovou za nějakou bez fluoru a pouzžívej tak měsíc dezinfekční ústní vodu, aby se proměnila mikroflora v tvých ústech, která za to může být zodpovědný, že se ti okolo úst tvoří zanícení pupínky
Pokud to do měsíce dvou nezabere, zajdi na kožní.
Ty jo tak dekuju to slyším poprvé ten roztok. Děkuji moc.
O té poště jsem už taky slyšela
zkusím koupit bez a dezinfekční vodu mám listerin tam budu dělat dekuju ![]()
@Lebedka99 jako ono to bude fugnovat i na běžné akné, prostě to pomáhá proti zánětu a trošku dezinfikuje, ublížit to nemůže.