Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není legrace řešit takovou situaci,t o je jasný. ale musíš si uvědomit, že ty máš taky nějakou cenu - a ne malou - takže si začni vážit sebe a věř, že nemusíš jen poslouchat, to nemusí nikdo.
Důležité je udělat první krok, který dobře rozmyslíš… Jestli dojdeš k názoru, že je lepší odejít, už se to „nějak“ zvládne, myslím, že třeba i ta mamka ti pomůže (taky pro tebe udělá všechno na světě jako ty pro svoji holčičku…). nejdůležitější je to rozseknout!
![]()
Anonymní píše:
Děkuju, chtěla jsem vědět, jestli po něm třeba nechci moc a jestli mi z toho nehrabe…
Zkusim to s nim ještě probrat. Taky se bojim o malo, aby mi jí vůbec dal, kdyby došlo na akorát..
Jinak malou on miluje. přebalí ji, vozí ji, chová utěšuje. To jen mě asi nemá už rád.
Statisticky je dokázáno, že pouze jedno procento chlapů to myslí vážně, když říká, že chce dítě do vlastní péče. Takže bych se toho tak moc nebála…
tak asi ti neudělám radost ale připomíná mi to mě a můj začátek s nynějším přítelem, to jsem ale ještě nebyla těhotná.. chodily jsme spolu půl roku, jenže jeho bejvalka ho předtím opustila kvůli milenci, který se ale v té době na ní vyprdnul a tak se bejvalka chtěla vrátit k mému přítely.. tenkrát mu taky pořád chodily smsky, a chodil na záchod s mobilem, naštěstí se s ní ale nesetkával.. a nenechal se od ní přinutit ke schůzce a k tomu aby se k ní vrátil, po tom co mu udělala a po tom co už měl vztah se mnou… naštěstí bejvalka ustoupila ale doteď si pamatuju jak mi bylo, ta nejsitota, to přemýšlení nad tím co když mě nechá a vrátí se k ní, v té době jsem do něj byla hodně zamilovaná, a nechtěla jsem o něj přijít, kdyby však takhle pořád coural, bylo by mi jasné že je s ní… ![]()
Anonymní píše:Petra1239 píše:Pochopila jsem.
chtěla jsem napsat 5 dní v týdnu 13tky![]()
A jak ste to zvládly? Muselo to být hrozně těžký..jak jste to mely s penězma? Já od něj odejít, tak jsem namydlená
Bylo to těžký a to hoodně těžký ale nejsem ten tip co bude s chlapem pro peníze takže jsem se tloukli z měsíce na měsíc a po pravdě to občas bylo hustý ale všecko se dá a sice pro mně už moc nezbylo ale holky to nijak moc nepocítili,ono to člověka donutí musí se jenom chtít ze začátku u maminy to bylo tak nějak v pohodě bydleli jsme za 5000,– takže nám ještě nco málo zbylo a když už jsem šla do práce tak jsem si i podnájem mohla dovolit sice jsme se neměli tak dobře jako ze dvoou platů ale za ten klid a holky v klidu mi to stálo dneska si říkám že jsem byla blbá když jsem s nim vydržela takhle dlouho.Jinak s penězma to byla nejdřív mateřská pak rodičák a přídavky protože jsem byli sami a nechala jsem si je určit do péče „o alimentech nemluvim ty jsem do dneška neviděla“ no a pak už v práci to bylo uplně o něčem jinym. Ale opravdu jestli je to tak že na vás kašle a nezmění se tak jednou se najde někdo kdo bude rád za to že se o vás může starat taky jsem tomu nevěřila a už jsem chtěla bejt sama s holkama a jak to dopadlo mám velkou spokojenou rodinu a chlapa kterej si nás váží.
Ale přesně vim jak se cejtíš mám to za sebou a oprvduje lepší bejt sama než s člověkem na ktrýho pořád jenom čekáš a čekáš že se to změní je to na palici a i malá chce maminku v pohodě a ne vystresovanou z BLBCE. Promin ale chlap kterej si vás neváží blbej je
Ale co mně zaráží a napadá.Proč si nikam nechodila když on to nechtěl??? Taky bez tebe nikam nešel???? Možná ti to ale vůbec nepomohlo spíš přitížilo jak totiš chlap cejtí že posloucháš na slovo tak začne peklo „většinou“
jo a dítě ti soud svěří i kyž spolu ještě žijete to jen pro sychr nehledě na toby se musel starat a nemohl by se bavit takže neboj to neudělá
Jestli máš 2měsíční dítě, tak to bude nejspíš kojené, ne? Tak to asi těžko může zůstat s otcem…myslím, že soudy v takovýchto případech povolují návštěvy otců od kojení do kojení…
ale zkuste si to vyříkat, odejít můžeš vždycky, tak to neuspěchej.
málo kdy soud svěří dítě chlapovi to už musí bejt matka neschopná.Toho se neboj oni jenom štěkaji ale stejně na to nemaji koule.Neznám ho ale myslim že se bát nemusíš.
Anonymní píše: .. ALE peníze nejsou, malou bych doma asi taky nenechala a kamarádky tady nemám.K mamce nemůžu. Přenechala jsem pokoj bráchovi, kterej je nemocnej a mamka se o něj stará. A někam do azylového domu nechci zase kvůli malý.. má tady krásnou postýlku, hračky, pokojíček a co by měla tam
tak na tvého holiče peníze nejsou a na jeho hospodu peníze jsou? Divné. Jestli ti je milejší pokojíček krásně vyvedený, než spokojená a šťastná matka, jestli doufáš, že vštěpíš dceři jak se k ní má chlap chovat - no asi stejně jako její otec k matce, ne?… to že o sebe nemůžeš/nechceš - nevím co je správně dbát se může otočit i proti tobě. Už teď chodí pořád s mobilem, za čas může mít milenku veřejně a co ty? Opět sklopíš oči a budeš tvrdit, že je hlavní, že dcera má oba rodiče a pokojíček? Možná to píšu tvrdě, ale život mě naučil. Nejdřív jsi ty, pak tvoje dítě/děti a pak ten zbytek. Nesmíš se nechat uťápnout. Btw. teď říká, že ti malou sebere. Co když ti ji fakt vezme? Až bude starší… děti se nechají utáhnout na dárečkách a „hezkých a hodných“ tvářičkách. Nebylo by lepší odejít už teď?
Jojo, jen ti trapně vyhrožuje. Dítě mu nikdy nesvěří a on by ani nechtěl, to by totiž musel být doma a starat se, víš!
ynax píše:Anonymní píše: .. ALE peníze nejsou, malou bych doma asi taky nenechala a kamarádky tady nemám.K mamce nemůžu. Přenechala jsem pokoj bráchovi, kterej je nemocnej a mamka se o něj stará. A někam do azylového domu nechci zase kvůli malý.. má tady krásnou postýlku, hračky, pokojíček a co by měla tam
tak na tvého holiče peníze nejsou a na jeho hospodu peníze jsou? Divné. Jestli ti je milejší pokojíček krásně vyvedený, než spokojená a šťastná matka, jestli doufáš, že vštěpíš dceři jak se k ní má chlap chovat - no asi stejně jako její otec k matce, ne?… to že o sebe nemůžeš/nechceš - nevím co je správně dbát se může otočit i proti tobě. Už teď chodí pořád s mobilem, za čas může mít milenku veřejně a co ty? Opět sklopíš oči a budeš tvrdit, že je hlavní, že dcera má oba rodiče a pokojíček? Možná to píšu tvrdě, ale život mě naučil. Nejdřív jsi ty, pak tvoje dítě/děti a pak ten zbytek. Nesmíš se nechat uťápnout. Btw. teď říká, že ti malou sebere. Co když ti ji fakt vezme? Až bude starší… děti se nechají utáhnout na dárečkách a „hezkých a hodných“ tvářičkách. Nebylo by lepší odejít už teď?![]()
Holka je mi to líto,ale tady je evidentní že někoho má,asi bys měla opravdu na nějaký čas někam odjet,i s malou. On si to v té hlavě srovná a zjistí že mu chybíte a že takovéhle chování mu prostě tolerovat nebudeš,on tě mám moc jistou a neváží si toho.
Jediné co ti můžu říct je,uteč!Já vím,nemáš kam,ale zkus to domluvit se s vašima,určitě by se tam nějaké malé místečko našlo.Žila jsem s takovým sobcem dlouhých deset let,ani nevím,jak jsem to všechno vydržela.Bývalý muž ze začátku byl super,jezdili jsme na výlety,byl s náma,ale asi ve 4 letech syna se to zlomilo,Chodil se pořád bavit,nikdy jsem nevěděla kdy přijde,měl i nějakou historku s holkou,co jsem považovala za kamarádku.Nakonec začal pracovně létat vždy tak na 3-5měsíců v roce na druhý konec světa,pracovně a to byl konec našeho vztahu,odcizili jsme se a nakonec se z jedné takové cesty už domů nevrátil,nechal mě napospas osudu,bez peněz.jsme rozvedený 4 roky a já mám chlapa zlatíčko a sním krásnou holčičku.Držím palce,aby jsi se rozhodla správně a hlavně,nezůstávej se sobcem jen kvůli dítěti!Žiješ jen jednou,tak si život užij! ![]()
Ženská, vzmuž se !!!!
Ne opravdu, tohle přece není partnerství, ale závislost. Ty pro něj uděláš první poslední a on to ví, proto se k Tobě chová jak k onuci!!! Takhle chceš žít celý život? Pokud mu nenastavíš hranice, bude je posunovat dál.. a bude to jen horší a horší. Neustupuj pořád, nebo špatně skončíš!
Bože, kde byly ženy České, když se rozdávalo sebevědomí?
Já jsem na mužíčka taky ňuňu ťuťu, hýčkám si ho, ale běda jak začne vystrkovat růžky, na blbé kecy jsem alergická, to pak může počítat s tím, že večeři má v kuchařce na straně 133
To si to pak hned začne sumírovat v hlavičce, že asi soudruzi z NDR udělali někde chybu. Nedávno jsme zrovna měli na téma bejvalka dost hlučnou výměnu názorů
A to jsem jinak kliďas až na půdu. Člověk občas musí o svá práva umět zabojovat. Sedávej panenko v koutě (pokud vůbec kdy platilo) už vážně neplatí!!!
Být Tebou , nejdřív se zamyslím, jestli toho tutana mám ještě ráda, pokud ano, začnu bojovat o svoje práva ve vztahu. Né jen slepě vyhrožovat. Když by se mi vysmíval, že stejně nemám kam jít, řekla bych, že už se na tom pracuje a chladně otevřela diskusi na téma alimentů…ať pochopí, že to myslíš vážně !!!
Posílám hodně sil!!! Neznám žádnou ženskou, která kdy litovala, že našla sílu odejít od tyrana, hulváta, nebo jak tyhle neandrtálce nazvat !!! Nějaké řešení se vždycky najde a Ty si snad zasloužíš být v životě šťastná, nebo ne? Když ne s ním, tak po čase s někým jiným, kdo si Tě bude vážit a né hulvát, který počítá s tím,že Tě má v hrsti.
Takže převychovat, nebo kopnout do p.....!
Nebo třetí možnost, žít v tom dál, být nešťastná nechat se ponižovat, semílat sebevědomí, ale mít pěkný pokojíček a pěkný mužský vzor pro malou… to už je otázka priorit, no…
Jejda, to je zas román…tak držím palce ![]()
kdybychom byli na Facebooku, označila bych Danushčin příspěvek, že s emi líbí! Přesně to si myslím i já… Drž se!
Danushka píše: Ženská, vzmuž se !!!!Ne opravdu, tohle přece není partnerství, ale závislost. Ty pro něj uděláš první poslední a on to ví, proto se k Tobě chová jak k onuci!!! Takhle chceš žít celý život? Pokud mu nenastavíš hranice, bude je posunovat dál.. a bude to jen horší a horší. Neustupuj pořád, nebo špatně skončíš!
Bože, kde byly ženy České, když se rozdávalo sebevědomí?
Já jsem na mužíčka taky ňuňu ťuťu, hýčkám si ho, ale běda jak začne vystrkovat růžky, na blbé kecy jsem alergická, to pak může počítat s tím, že večeři má v kuchařce na straně 133To si to pak hned začne sumírovat v hlavičce, že asi soudruzi z NDR udělali někde chybu. Nedávno jsme zrovna měli na téma bejvalka dost hlučnou výměnu názorů
A to jsem jinak kliďas až na půdu. Člověk občas musí o svá práva umět zabojovat. Sedávej panenko v koutě (pokud vůbec kdy platilo) už vážně neplatí!!!
Být Tebou , nejdřív se zamyslím, jestli toho tutana mám ještě ráda, pokud ano, začnu bojovat o svoje práva ve vztahu. Né jen slepě vyhrožovat. Když by se mi vysmíval, že stejně nemám kam jít, řekla bych, že už se na tom pracuje a chladně otevřela diskusi na téma alimentů…ať pochopí, že to myslíš vážně !!!
Posílám hodně sil!!! Neznám žádnou ženskou, která kdy litovala, že našla sílu odejít od tyrana, hulváta, nebo jak tyhle neandrtálce nazvat !!! Nějaké řešení se vždycky najde a Ty si snad zasloužíš být v životě šťastná, nebo ne? Když ne s ním, tak po čase s někým jiným, kdo si Tě bude vážit a né hulvát, který počítá s tím,že Tě má v hrsti.
Takže převychovat, nebo kopnout do p.....!
Nebo třetí možnost, žít v tom dál, být nešťastná nechat se ponižovat, semílat sebevědomí, ale mít pěkný pokojíček a pěkný mužský vzor pro malou… to už je otázka priorit, no…
Jejda, to je zas román…tak držím palce
uplně s tebou souhlasim.
![]()