Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Danushka píše: Ženská, vzmuž se !!!!Ne opravdu, tohle přece není partnerství, ale závislost. Ty pro něj uděláš první poslední a on to ví, proto se k Tobě chová jak k onuci!!! Takhle chceš žít celý život? Pokud mu nenastavíš hranice, bude je posunovat dál.. a bude to jen horší a horší. Neustupuj pořád, nebo špatně skončíš!
Bože, kde byly ženy České, když se rozdávalo sebevědomí?
Já jsem na mužíčka taky ňuňu ťuťu, hýčkám si ho, ale běda jak začne vystrkovat růžky, na blbé kecy jsem alergická, to pak může počítat s tím, že večeři má v kuchařce na straně 133To si to pak hned začne sumírovat v hlavičce, že asi soudruzi z NDR udělali někde chybu. Nedávno jsme zrovna měli na téma bejvalka dost hlučnou výměnu názorů
A to jsem jinak kliďas až na půdu. Člověk občas musí o svá práva umět zabojovat. Sedávej panenko v koutě (pokud vůbec kdy platilo) už vážně neplatí!!!
Být Tebou , nejdřív se zamyslím, jestli toho tutana mám ještě ráda, pokud ano, začnu bojovat o svoje práva ve vztahu. Né jen slepě vyhrožovat. Když by se mi vysmíval, že stejně nemám kam jít, řekla bych, že už se na tom pracuje a chladně otevřela diskusi na téma alimentů…ať pochopí, že to myslíš vážně !!!
Posílám hodně sil!!! Neznám žádnou ženskou, která kdy litovala, že našla sílu odejít od tyrana, hulváta, nebo jak tyhle neandrtálce nazvat !!! Nějaké řešení se vždycky najde a Ty si snad zasloužíš být v životě šťastná, nebo ne? Když ne s ním, tak po čase s někým jiným, kdo si Tě bude vážit a né hulvát, který počítá s tím,že Tě má v hrsti.
Takže převychovat, nebo kopnout do p.....!
Nebo třetí možnost, žít v tom dál, být nešťastná nechat se ponižovat, semílat sebevědomí, ale mít pěkný pokojíček a pěkný mužský vzor pro malou… to už je otázka priorit, no…
Jejda, to je zas román…tak držím palce
Moc hezky a výstižně napsáno, také souhlasím!
Laaja píše:Danushka píše: Ženská, vzmuž se !!!!Moc hezky a výstižně napsáno, také souhlasím!Ne opravdu, tohle přece není partnerství, ale závislost. Ty pro něj uděláš první poslední a on to ví, proto se k Tobě chová jak k onuci!!! Takhle chceš žít celý život? Pokud mu nenastavíš hranice, bude je posunovat dál.. a bude to jen horší a horší. Neustupuj pořád, nebo špatně skončíš!
Já jsem na mužíčka taky ňuňu ťuťu, hýčkám si ho, ale běda jak začne vystrkovat růžky, na blbé kecy jsem alergická, to pak může počítat s tím, že večeři má v kuchařce na straně 133To si to pak hned začne sumírovat v hlavičce, že asi soudruzi z NDR udělali někde chybu. Nedávno jsme zrovna měli na téma bejvalka dost hlučnou výměnu názorů
A to jsem jinak kliďas až na půdu. Člověk občas musí o svá práva umět zabojovat. Sedávej panenko v koutě (pokud vůbec kdy platilo) už vážně neplatí!!!
Být Tebou , nejdřív se zamyslím, jestli toho tutana mám ještě ráda, pokud ano, začnu bojovat o svoje práva ve vztahu. Né jen slepě vyhrožovat. Když by se mi vysmíval, že stejně nemám kam jít, řekla bych, že už se na tom pracuje a chladně otevřela diskusi na téma alimentů…ať pochopí, že to myslíš vážně !!!
Posílám hodně sil!!! Neznám žádnou ženskou, která kdy litovala, že našla sílu odejít od tyrana, hulváta, nebo jak tyhle neandrtálce nazvat !!! Nějaké řešení se vždycky najde a Ty si snad zasloužíš být v životě šťastná, nebo ne? Když ne s ním, tak po čase s někým jiným, kdo si Tě bude vážit a né hulvát, který počítá s tím,že Tě má v hrsti.
Nebo třetí možnost, žít v tom dál, být nešťastná nechat se ponižovat, semílat sebevědomí, ale mít pěkný pokojíček a pěkný mužský vzor pro malou… to už je otázka priorit, no…
Děkuju. Máte pravdu. Začnu to řešit a začnu tím, že to řeknu našim, abych měla kam zdrhnout.. bude to celkově běh na dlouhou trať, ale snad to bude dobrý, ať už o dopadne jakkoliv.. Nějak mám sílu, tak doufám, že vydrží a děkuju.. Ještě napíšu co a jak
![]()
Určitě i si o tom s vašima popovídáš a ono se na to pak kouká trošku jinak než když jsi na to sama ono to chce říct nahlas. Držim palce a at to dopadne co nejlíp a určitě napiš jak jste to řešili ![]()
Přeju hodně sil a hodně štěstíčka a nevzdávat se, výsledek bude stát za to, slibuju !!! ![]()
Danushka píše: Ženská, vzmuž se !!!!Ne opravdu, tohle přece není partnerství, ale závislost. Ty pro něj uděláš první poslední a on to ví, proto se k Tobě chová jak k onuci!!! Takhle chceš žít celý život? Pokud mu nenastavíš hranice, bude je posunovat dál.. a bude to jen horší a horší. Neustupuj pořád, nebo špatně skončíš!
ja souhlasim.
NIKDO NERIKA ZE TO BUDE LEHKE,ALE VYPLATI SE TO
Podle mě moc nechceš, ale vztah je nějakej divnej. Do svatby a dítěte se moc nehrň. Obávám se že pak bys domácnost nestíhala tím tuplem (dvě hodiny vařit fakt nelze a pere se každej den kolikrát). A sex jednou za měsíc? to mi přijde hodně divný. Zažila jsem to a nevím jak jiné ženy, ale já to snášela hodně blbě a vztah to poznamenalo moc. Stejně jako narážky na úklid (sám si chlapec ani neodnesl hrnek, natož aby věděl jak se používá pračka). Dneska už spolu nejsme, škoda že jsem to nerozsekla dřív.
Přestala bych o svatbě mluvit a prioritně vyřešila neshody. Co s postelí (Nechtělo by to nějak oživit? Nemá teda někoho, když ještě vyvolává konflikty? atd.), jak na úklid (prostě si dupni, do práce taky chodíš, tak ta myčka by ho vážně nezabila - jak to mají jeho rodiče?). Pak se rozhodni, co dál. Pokud je pro tebe svatba důležitá a on se netváří, že by ti to někdy splnil, zároveň se obáváš o spokojený vztah, vyčkej a kdyžtak se na to vykašli. Jestli ti doma víc vadí než pomáhá, lepší to s dětmi a za další roky nejspíš nebude.
No ja jako bezdetna uklizela o vikendu (vysat, vytrit, prach, koupelna…) a v tydnu jen ty drobnosti, mycka, neco preplachnout, uvarit si, vyzehlit… domacnost je samozrejme vas obou, takze byste se na uklidu meli podilet oba, nicmene ty bys fakt mela v pohode stihat. Jsi mlada a uvrtana do vztahu, kde te on ma nejspis na haku. Co a jak je mezi vami, my nevime. Nicmene pokud ti nevyhovuje v sexu, driv nebo pozdeji se stejne rozejdete. Sex je jednim z piliru vztahu. Kdyz to funguje, nezda se to tak dulezity, kdyz nefunguje, je to skoro vsechno o co jde.
Tak to má vzor z rodiny, s tím nic nenaděláš. Jestli ale pracuje manuálně, tak to bude asi náročné a odpočívat bych ho tedy nechala, co se dá dělat.
Ale sex si fakt vyřešte, jinak se zblázníš/najdeš si milence/stejně to půjde do háje.
Ve 23 letech být po této stránce nespokojená mi přijde docela škoda…
A chceš takhle žít dalších x desítek let? Mít s ním děti? Protože pak bude všechno jen na tobě, a kdyby ses rozhodla potom pro rozchod, tak to bude ještě mnohem mnohem horší. Zkusila bych s ním promluvit a nějaké kompromisy, pokud nic, tak sbohem. Protože on se nezmění jen tak, a když se nezmění, tak tohle budeš muset snášet dál, pokud se s ním nechceš rozejít. Ve 23, bezdětná, svobodná..nemusíš být s někým s kým ti není dobře a do budoucna se to těžko změní, když on nebude chtít.
Zapamatuj si jednu vec, na 99,9% se nikdy nezmeni a cim bude starsi, tim to bude horsi. Res to, dokud mas cas, jsi mlada a muzes mit nekoho, kdo ti bude vyhovovat v domacnosti, svatby i sexu. A to uklizeni o vikendu, promin, mne to zabralo maximalne dopoledne i s obedem
to bys musela mit dvoupatrovou vilu… Jinak jestli mu tedy vadi neuklizena domacnost a chce nekam jezdit, tak mu navrhni, ze v sobotu dopoledne on vysaje, ty vytres a utres prach a treba zapnes pracku…
@Anonymní píše:
No upřímně já jsem v poslední době z nedostatku sexu dost podrážděná, takže jsme se začali víc hádat. Navíc když už k něčemu dojde, tak je to hrozně krátký… A o tom úklidu o víkendu, to nejde, jelikož pořád někam jezdíme (on chce)…A když nejedeme, tak on se válí na gauči a „odpočívá“, takže sama to vážně dělat nepůjdu. Co se týče nějaký bokovky, tak si zase nemyslim…nemá zase tolik času a radši chrápe než aby se k něčemu třeba dopoledne měl. Co se týče jeho táty tak ten přijde a vyvalí se na gauč a celou dobu se pak nehne, maximálně k počítači nebo pro cigára, ale jeho máma je celej den doma, tak čas na uklízení má. Já fakt nevim co s tim, ale v případě rozchodu se mi nechce řešit finanční situace, jelikož mám představu jak by to asi vypadalo…
Takže s ním jsi - ač nespokojená - protože se ti nechce řešit finanční situace?? Mohla bys to trochu vysvětlit? Jsi na něm závislá?