Dlouhodobý problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
29.10.07 11:30

No, já nevím s tou vyřvávací metodou…zkoušeli jsme ji asi na půl roce a vydrželi asi 14 dní, ale nic se nezlepšilo. Filípek spustí jalmile ho položím, pak odejdu a když po několika minutách přijdu a promluvím na něj, pohladím a zas odejdu, spustí ještě víc. Taky jsem teď u něj seděla, hladila ho, zpívala a hrála i divadlo s plyšákama, ale on brečí a brečí než ho zas vyndám. Taky se mi teď budí několikrát v noci a je neklidnej, převaluje se, někdy si cucne prsa. Fakt nevím…doktorka mě postrašila, že to může trvat až do 3 let…no páááni, to se máme na co těšit.

• Citovat
  • Upravit
Lia
4468
29.10.07 12:04

Zrovna jsem najela na tuhle diskuzi, že napíšu přesně ten samý problém :roll:
Malý usne jen u prsa anebo v posteli se mnou.
A to i přes den.
Navíc usíná dost pozdě, nejdříve o půl 3. Pokud koupeme o půl 7, jsou to 2 hodiny než usne, někdy i 3 a více.
Navíc je to vždycky min. hodina pláče.

Vyřvávací metoda se nás netýká, malému ještě nejsou 4 měsíce.
Já vím, že mou přítomnost ještě potřebuje, o to ani tak nejse, ale spíš o to, jak mu pomoci usnout snáz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
18.11.07 00:39

Já jsem na vyřvávací metodu neměla nikdy kladný názor. Honzíka jsem uspávala bez problému kojením a když jsem přestala kojit v roce a půl, takze dne na den začal usínat pravidelně ve 20 hod. a sám a spí tak do teď.
Ale to bylo první dítě a bezproblémové. Teď mám druhé a je to noční poděs. :evil: Dopoledne spí hodinu, odpoledne 3-4. Budí se v 16 hod. a pak chodíme spát v tom lepším případě ve 3 hod. Už s toho šílím, protože od rána od 7 začínám kmitat kolem Honzíka, domácnost atd.
Zkoušela jsem nenechat odpoledne spát, ale bylo to ještě horší, usnula kolem 18 hod. a nešla probudit a pak jsem nespala vůbec. :cry:
Te´d tady pročítám vyřvávací metody, protože už to dál prostě nezvládnu. Taťka je už 14 dní na služebce a ještě tam 14 dní bude. Spím 3 hod. denně a akorát jsem podrážděná, vystresovaná a šííííííleně unavená.
Zkusím vyřvávací metodu, stejně jsem už v tuto hodinu na malou naštvaná, já vím že ona za to nemůže že je nespavec, ale já se asi brzo složím.
Mám vyzkoušené prdíky, zuby, hlad, plinku, žízeň, ale ona se chce jen chovat a vykládat. Rozhazuje rukama když se přiblížím a je po pláči, takže navzdory mému původnímu názoru jdu do té metody, i když budu trpět jak zvíře, ale já už dál prostě nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
26.11.07 14:12
dagmar10 píše:
Lasičko - a na tohle máš nervy? Nechápu. Vždyť je to tvoje dítě a pláčem dává najevo, že chce být s tebou!!! Chápu, že večer se spí, ale za tuhle cenu???Pozvracení bych brala jako svoji ostudu!!! Do 1. roku života si dítě tvoří názor na svět, to by ho moje malá měla teda pěkný!!! Nikdy jsem Emičku nenechala plakat a ona naprosto nejeví známky nějaké rozmazlenosti.
Anonymní - Moje malá mi taky zatím usíná u prsa, ale stane se, že je dost najedená kaše a to si ji dám do postele a zpívám ji. Ona se ke mně přitulí a za chvíli usne. To se mi zdá poněkud mateřštější!!!

Dagmar, bohužel se obávám, že nevíš o čem je řeč.:-)) Tak 5 měsíců naší holčičky jsem to ale cítila stejně. Usínala sama, večer po koupání a mlíčku, nevyžadovala ani spaní v naší posteli, ani uspávání na míči, ani u prsa, přes den usnula sama jak potřebovala i přes hluk. Maximálně jsem jí sama iniciativně hladila po hlavičce a držela za ručičku, ale usnula i bez toho. Připadal jsem si stejně jako ty jako mistryně světa v péči o dítě. :lol: Bohužel pak se to začalo měnit, nevím kde se stala chyba, večer stále usíná po večerním rituálu sama brzo, ale přes den je problém. Je hodně akční a temperametní a i když už je hodně unavená, mne si oči a je mrzutá, brání se spaní vší silou. Přes rituály, klid a já nevím co ještě. Ani nevíš co bych za to dala (a určitě nejen já) kdyby stačilo přitulit se, pohladit, i do postele bych si jí brala, ale nepomáhá nic. Sice je mi vyřvávací metoda taky dost proti srsti, ale něco budu muset vymyslet už kvůli ní, pokud zabere, tak co je 14 dní téhle metody proti každodenímu trápení mé holčičky kvůli únavě? Je mi jí líto, prostě neumí sama usnout, trápí se tím nejvíc ona. Závidím maminkám, jejichž děti dokážou odpadnou sami při hře nebo stačí se jen přitulit a už spí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leninek20
15.6.10 21:37

Ahoj mam 3 měsíčni holčičku.Ze začatku jsme ji museli uspávat v autosedačce nebo kočárku,ale nechtěla jsem at si na to zvyka tak jsem ji normálně šupla spinkat do postylky a nechala vyplakat…brečela asi 10 minut a pak usla…ale když plakala už dlouho a nahlas tak jsem ji vzala dala napapat a ona usla sama…ted brečí už asi jen dvě minutky a pak sama usne…

• Citovat
  • Upravit
2972
15.6.10 21:40

Holky, je na to super knížka. Naučila jsem tak spát obě děti. Moment…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
15.6.10 21:41

Našla jsem jí. Jmenuje se „Dětská nespavost“, napsal ji Dr. Eduard Estivill. Kdybyste chtěly, hodím vám jí tajně někam na net :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
15.6.10 22:18

Shílenko..prosím pokud někam dáš tu knihu dej mi vědět,moc ráda do ní kouknu.Díky Gaba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
15.6.10 22:24

Je vážně super, obě dětičky spí jako neviňátka už od narození :-) . Ale je to taky hodně o prostředí. Měla jsem třeba velký problém se stropem, fakt. Nastěhovali jsme se do bytu, kde byl dětský pokoj v podkroví, byly tam šikmé stropy a tam Evelí spát nechtěla a každou noc se budila. Sotva jsem šli do RD, kde máme rovné stropy, tak spí a ani neví jak.

Knížku vám někam hodím zítra odpoledne nebo k večeru a písnu vám to sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jabol997
20.6.10 21:57
  • Citovat
  • Upravit
1317
21.6.10 07:23

Ahojky, tak to tady pročítám. My bohužel problém s usínáním nemáme. Položím ho do postýlky a usne tam pěkně hezky sám. Chodím ho jen kontrolovat, pohladím, pokud chce dudlík, tak dám, pustím asi 5krát kolotoč a odcházím. Za to pak se budí a chce prso. Stále jsem to omlouvala, ale je to čim dál horší a to je pěkně večer nabaštěnej,už jsme na příkrmech a pomalu odbourávám kojení, ale právě ještě v noci kojím a vidím, že je prostě závisláček, že to není hlady, ale prostě si chce podudat. Zkoušela jsem vše možné a je to horší. Dostala jsem od jedné z Vás na meil právě tuto metodu, pročetla jí a asi ji budu muset praktikovat, jen je to o vůli vydržet nesmí se polevit, což se na to musim psychicky připravit, protože malej to hned tak nevzda to vim, už teť, ale zkusit se má vše a když mu to pomůže budu jen ráda. Přeju hodně štěstí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
21.6.10 08:54

ahoj Evo..pročítám si tady rady ohledně vyřvávací metody a chci se tě zeptat zdati to nakonec zabralo na malou.Gába

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
14.11.11 19:20

ahoj, máme problém s usínáním-už od narození
prvně trpěl na koliky, takže zavinout, do autosedačky, držet dudlík a pustit fén-po 2-3hodinách řevu usnul
teď pro změnu usíná jen u prsa-to si párkrát potáhne a je tvrdej a odcházím-ve dne i v noci
jenže se ho to snažím už pár dnů odnaučit-je nám 4,5měsíců
zrušili jsme spaní s náma v posteli, spí ve postýlce vedle mojí postele, v noci nakojím, vrátím do postýlky a držím dudel-cca hodinu-takhle 3krát za noc
večer nakojím, položím do postýlky a opět držím dudel, řve jako blázen, většinou po 30-60minutách vytuhne
má to cenu zkoušet dál? naučí se usínat jen tak aby jsem u něj seděla a držela dudlík?-sám ho v pusy nikdy nedrží a přitom ho na uspání vyžaduje :cert: nebo se mám na to vybodnout a dál ve dne v noci uspávat s prsem? to spal hned a bez pláče a odpadlo noční uspávání-usnul u kojení
tak nevím, zas mám ale strach aby si na to prso tak nezvykl, že se mě bude budit ještě ve dvou letech aby si na něj šáhl :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.12.11 20:18

DOBRY VECER PREJI,JA MAM TAKOVY PROBLEM MALEMU JE PRES TYDEN A OD VCEREJSKA MI NECHCE SPAT VZBUDIL SE KOLEM DESATE VECER TAK JSEM HO NAKOJILA PREBALILA A ULOZILA DO POSTYLKY CHVILI BYLO TICHO ALE PAK ZNICEHO NIC ZACAL STRASNE RVAT AZ DO DVOU HODIN DO RANA MEZI TIM USNUL TREBA NA 15MINUTEK…DOST PRDI A CASTOU STOLICI NMEUZE TO BYT TIM??PROSIM PORADTE UZ SI NEVIM RADY :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.2.12 10:22

ahoj goldenko,vase spinkani je velmi zajimave meli by jste asi vyskouset jimou metody me tohle delat malej taky delala jsem to tak ze jsem ho sabalila do zavinovacky a houpala ho v naruci dokud neusnul vetsinou to zabiralo…ted je malemu skoro 3mesice uz nekojim a davam mu sunar a pokud place kdyz ho polozim coz se obcas stava tak mu dam dudlik ikdyz ho nechce normalne mu ho tam podrz chvili on si ho pak veme sam uvidim trpoelivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí