Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kopeckovic11 to teda ne
vyřvávací metoda mi taky nesedí, takže babo raď
už jsi zkoušela na noc příkrmy? kašičku? já trochu doufám, že až zavedu na večer kaše, tak to zabalí dříve a rychleji. zatím jsme dali kaši jen jednou a opravdu usnul dřív, sice taky za houpání, ale stačilo asi jen 5 minut
(někdy houpeme i hodinu) bohužel měl pak zácpu, takže jsem už zase dlouho kaši nedala, ale příští týden zase dám…a ty tu digestoř nemůžeš nechat zapnutou prostě a dát mu postýlku třeba někam blízko ní ![]()
@lasicce Ne to bohužel nejde mám malou kuchyň a postýlka by se tam nevešla. Kaši jsem ještě nezkoušela, malej se mi teď začal cukat s ovocnýma přesnídávkama a ani jogurty mu zatím moc nejedou, takže ho nechci zatěžovat ještě kaší
.Ale určitě jí vyzkouším co nejdříve
.
Maminky,
bude to trochu delší, tak si prosím udělejte pohodlí. emoticon Budu moc vděčná, pokud dočtete až do konce a poradíte mi.
Dcera má téměř rok. Problémy se spaním máme již od narození, ale od jejího 7. měsíce to nabírá „grády“.
Byla vždy zvyklá usínat při kojení a spala s námi v posteli, ale už jsem byla z nočního vstávání co půl hodiny natolik vyčerpaná, že jsme ji před měsícem jakž takž naučili na postýlku. Přes den usnula v kočárku, ale poslední týden se to vše obrátilo.
Večer usíná kolem půl deváté - do postele ale chodí kolem 19.45 - 20.00 a ráno se budí v pět. Přes noc k ní teď vstávám někdy 3×, někdy i 15× - záleží na noci, úplňku, zoubcích atd. Pak jde spinkat někdy 2×, někdy 3× denně. Vím, že v roce je to hodně, ale toho spánku má stejně málo.
Jde mi o problém s usínáním. Večer ji nakojím, dám do postýlky. Pokud začne plakat, dám ji flašku s mlékem. Tu vypije a místo toho, aby zabrala, začne vesele poskakovat, dělat „není, není - kuk“ atd… Někdy mi usne v náruči, pokud jsem ji předtím nechala chvíli plakat a někdy rezignuji a dám ji další flašku mléka, při které zabere.
Druhý problém nastal v denním usínání. Usínala v kočárku, ale teď, jakmile ji do kočárku položím, posadím, okamžitě začne plakat, vyvlíkne se mi z pásů, kterými ji „připoutána“ a postaví se, začne se chichotat…
Jsem natolik psychicky i fyzicky vyčerpaná, že už nevím, jak dál…
Je bych podotkla, že jsem zastáncem kontaktního rodičovství, společného spánku s dítětem, kojení čím jak nejdéle, jsem proti metodě vykřičení, ale nastudovala jsem už tolik různých příruček a stejně nic nepomohlo.
Také bych chtěla uvést, že když dcera usne přes den, vzbudí se na minutu přesně po 30ti minutách - to má takhle už od pěti měsíců.
Moc vám všem děkuji a velice prosím o vaše rady a tipy…