Dlouhodobý problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
816
27.6.14 21:43

@kopeckovic11 to teda ne :) vyřvávací metoda mi taky nesedí, takže babo raď :( už jsi zkoušela na noc příkrmy? kašičku? já trochu doufám, že až zavedu na večer kaše, tak to zabalí dříve a rychleji. zatím jsme dali kaši jen jednou a opravdu usnul dřív, sice taky za houpání, ale stačilo asi jen 5 minut :) (někdy houpeme i hodinu) bohužel měl pak zácpu, takže jsem už zase dlouho kaši nedala, ale příští týden zase dám…a ty tu digestoř nemůžeš nechat zapnutou prostě a dát mu postýlku třeba někam blízko ní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 21:48

@lasicce Ne to bohužel nejde mám malou kuchyň a postýlka by se tam nevešla. Kaši jsem ještě nezkoušela, malej se mi teď začal cukat s ovocnýma přesnídávkama a ani jogurty mu zatím moc nejedou, takže ho nechci zatěžovat ještě kaší :think:.Ale určitě jí vyzkouším co nejdříve :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
1.9.16 10:15

Problém s usínáním u ročního dítěte

Maminky,
bude to trochu delší, tak si prosím udělejte pohodlí. emoticon Budu moc vděčná, pokud dočtete až do konce a poradíte mi.
Dcera má téměř rok. Problémy se spaním máme již od narození, ale od jejího 7. měsíce to nabírá „grády“.
Byla vždy zvyklá usínat při kojení a spala s námi v posteli, ale už jsem byla z nočního vstávání co půl hodiny natolik vyčerpaná, že jsme ji před měsícem jakž takž naučili na postýlku. Přes den usnula v kočárku, ale poslední týden se to vše obrátilo.
Večer usíná kolem půl deváté - do postele ale chodí kolem 19.45 - 20.00 a ráno se budí v pět. Přes noc k ní teď vstávám někdy 3×, někdy i 15× - záleží na noci, úplňku, zoubcích atd. Pak jde spinkat někdy 2×, někdy 3× denně. Vím, že v roce je to hodně, ale toho spánku má stejně málo.
Jde mi o problém s usínáním. Večer ji nakojím, dám do postýlky. Pokud začne plakat, dám ji flašku s mlékem. Tu vypije a místo toho, aby zabrala, začne vesele poskakovat, dělat „není, není - kuk“ atd… Někdy mi usne v náruči, pokud jsem ji předtím nechala chvíli plakat a někdy rezignuji a dám ji další flašku mléka, při které zabere.
Druhý problém nastal v denním usínání. Usínala v kočárku, ale teď, jakmile ji do kočárku položím, posadím, okamžitě začne plakat, vyvlíkne se mi z pásů, kterými ji „připoutána“ a postaví se, začne se chichotat…
Jsem natolik psychicky i fyzicky vyčerpaná, že už nevím, jak dál…

Je bych podotkla, že jsem zastáncem kontaktního rodičovství, společného spánku s dítětem, kojení čím jak nejdéle, jsem proti metodě vykřičení, ale nastudovala jsem už tolik různých příruček a stejně nic nepomohlo.
Také bych chtěla uvést, že když dcera usne přes den, vzbudí se na minutu přesně po 30ti minutách - to má takhle už od pěti měsíců.

Moc vám všem děkuji a velice prosím o vaše rady a tipy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí