Dlouhodobý problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2435
17.1.14 00:00
@Anonymní píše:
@Granda mazec, takhle rvat dite praskama a medikamentama kuli každý blbosti. Fokad jsou v brisku tak je chranit nic nejist a jak jsou na svete sup do nich chemii :-)

a proč anonymně? když už názor, tak si za ním stůj ne? nemyslím si, že by těch pár prášků mu ublížilo víc než prořvané noci. to mu ten jeden prášek občas dám, když už nemůže ani spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.2.14 21:44

@flipa měli jsme podobný problém, ale zoubkama to nebylo, ty rostou až teď (běžící 8.měsíc). Naše mimi špatně usíná skoro od narození, když už ale usne je to dobrý. Zhoršení vždycky přišlo když se naučil něco nového (např. začal se obracet z bříška na záda) nebo když toho za den na něj bylo moc (byla u nás přes den návštěva, začali jsme s příkrmy atd.) a nebyl dodržený takový ten „miminkovský stereotyp“. Co s tím Ti asi moc neporadím, bojujeme doteď, ale je to lepší. Od ukonč. 6. měsíce mu dávám večer trochu bylinkového čaje pro děti (klidný spánek nebo jak se to jmenuje),docela zabírá. Léky jsem dávala jen když byl malý a bolelo ho bříško, plakal a nemohl spát. Pediatr mi poradil homeopatika, ale zatím jsem to nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 19:57

Zdravím, mám skoro 9.měsíčního chlapečka a od narození má pořád nějaké trápení. Začalo to prdíkama a tam zřejmě nastal ten problém s uspáváním. Uspávala jsem ho na ruce u zapnuté digestoře, protože jinak plakal a plakal. Dopředu říkám, že vyřvávací metodu neuznávám a tudíž nebudu praktikovat, ale do dnes mi bez digestoře neusne a pořád ho tím pádem uspávám na ruce a ne jen večer, ale i během dne. Nemáte někdo podobné zkušenosti nebo aspoň radu, jak ho to odnaučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
27.6.14 20:32

My měli taky problémy u dcery s usínáním, po usnutí už spala dobře celou noc, ale neusnula beze mne a horšilo se to tím víc, čím méně byla večer ospalá a čím víc dovedností měla (otáčení, sezení, vstávání a chození). I když byla ospalá, vždy ji něco rozptylovalo - vstávala, chtěla ven z postýlky a když jsem nepřišla, řev. Taky jsem nenechávala vyřvat, ale malou brala k sobě do postele - většinou usnula rychleji nežli v postýlce a v klidu. Samozřejmě čím starší, tím to trvalo déle i v té posteli, ale zpívala jsem, hladila, držela za ruku a usínala celkem dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 20:38

@Mama11 taky mu zpívám, ale do toho mi hučí za zády digestoř. Navíc teď trpí tou separační úzkostí a roztou mu zoubky, takže je to na hlavu :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
27.6.14 20:45

@kopeckovic11 no když neuznáváš vyřvávací metodu tak to usínání bude hold delší a čím bude starší tím to bude pořád horší :nevim: neříkám, že se má dítě nechat v postýlce řvát ze všech sil ale mělo by umět samo usnout…tot můj názor :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7465
27.6.14 20:52

@Nicolink Mě jde spíš o to odnaučit ho od té digestoře nebo jestli ho to přejde samotného? Já na to, abych ho nechala plakat prostě nemám. Vím, že když pláče, tak to má nějaký důvod, třeba mě jen potřebuje cítit a to mu odpírat nebudu :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
27.6.14 20:56

@kopeckovic11 tak malá byla třeba zvyklá spát u šumějícího rádia, zvykla jsem si i já takže mi to nevadilo a v noci jsem ho třeba zapla když nemohla zabrat ale večer mi VŽDY usla bez něj…tady je prostě základ naučit ho usínat samotného a bez digestoře…sám se to neodnaučí to ho musíš naučit ty, že se usíná bez toho… ale bez pláče to nebude…záleží na tobě…bud prostě budeš huštat u digestoře nebo vydržíš 3 dny večerního pláče…nemusíš ho nechat řvát hodiny…vždycky tam prostě zajít, pohladit, popusinkovat a zase odejít…a chodit tam čím dál mín…je to o nervy, já to znám ale víš jak jsem vděčná za to, že ji večer položím do postýlky a vím, že usne? popravdě se na to těším celý den :mrgreen: a malá je taky mnohem spokojenější :)

• Citovat
  • Upravit
7465
27.6.14 21:04

@Nicolink Já to zkusím odbourávat postupně, nejdříve zrušit digestoř a pak samostatné usínání, ale mám obavy, že to usínání malej nedá. Dokonce i s kočárem musím jezdit u hlavní silnice, aby usnul a né vždy se to podaří. On chce, ale nejde mu zabrat, snaží se snaží, ale pak začne hystericky plakat, že mu to nejde :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
27.6.14 21:10

@kopeckovic11 tak nechat víc unavit…dávat spát až je fakt vyřízený…prostě zkoušet no ale digestoř bych nepouštěla

• Citovat
  • Upravit
816
27.6.14 21:13

My to máme stejný :( teda bez digestoře, ale zvyklý na houpání, bez něj neusne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 21:19

@Nicolink Včera mi od 7 do 19h spal 70 minut a stejně bez ní neusnul :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 21:20

@lasicce Taky jo? Mě by stačilo odnaučit tu digestoř, abych nemusela furt lítat do kuchyně jak magor :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
27.6.14 21:28

@kopeckovic11 je to hrozný no :( my taky musíme furt houpat a přesně jak popisuješ. chce spát, ale bez toho mu to nejde. děsím se toho, co uděláme, až vyroste z kočáru, kde ho uhoupáváme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
27.6.14 21:39

@lasicce Asi budete muset houpat na klíně :nevim:.Nemáme to jednoduchý viď :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí